Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Риба, запечена з помідорами

Риба, запечена з помідорами

22-03-2015, 09:43
3 401
Риба, запечена з помідорами
Часто нам дуже хочеться приготувати щось оригінальне і незвичайне. Та до того ж швидко, просто, смачно і корисно. Пропонуємо вашій увазі рецепти риби, запеченої з помідорами. Готувати цю страву суцільне задоволення, а його смак неодмінно перевершить всі ваші очікування.

Риба з помідорами в духовці


Інгредієнти:

  • філе риби - 1 кг;

  • помідор - 2 шт.;

  • спеції для риби - на смак;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати рибу з помідорами. Томати промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками товщиною приблизно 1 см. Якщо у помідорів товста шкірка, то її краще попередньо зняти, опустивши овочі на 30 секунд в крутий окріп, а потім переклавши в холодну воду. Рибу бажано вибирати малокостную і не сухий. Якщо риба заморожена, то її необхідно попередньо розморозити, щоб весь лід, що знаходиться на ній, розтанув, а талу воду обережно злити.
    Потім беремо глибокий лист, застеляємо всередині фольгою і рясно змащуємо рослинним маслом. Після цього укладаємо рибне філе в один ряд, скроплюємо маслом, трохи додаємо сіль і посипаємо будь-якими спеціями за смаком. Поверх риби щільно укладаємо часточки помідорів, трохи підсолюємо і перчимо. Ставимо деко в духовку і запікаємо рибу при температурі 220 градусів протягом 30-40 хвилин, в залежності від виду риби і від товщини філе.

    Риба з помідорами під сиром


    Інгредієнти:

  • рибне філе - 5 шт.;

  • помідор - 3 шт.;

  • сир - 200 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Духовку заздалегідь включаємо і розігріваємо до 220 градусів. Філе нарізаємо порційними шматочками, солимо і перчимо. Помідори шаткуємо тоненькими кружечками, а сир тремо на крупній тертці. Деко застеляємо папером для випічки викладаємо підготовлену рибу. Зверху покриваємо її кружечками помідор, посипаємо сиром і ставимо вже в гарячу духовку. Запікаємо філе до готовності протягом 30 хвилин.

    Риба у фользі з помідорами


    Інгредієнти:

  • риба пеленгас - 1 шт.;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • помідори - 3 шт.;

  • Риба, запечена з помідорами

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Рибу чистимо, промиваємо, підсушуємо рушником, видаляємо великі кістки і натираємо за смаком сіллю і перцем. Помідори ріжемо кружальцями, підсолюємо і начиняємо ними нашу рибу. Потім збризкуємо пеленгас лимонним соком, зверху викладаємо обсмажені цибулю, загортаємо все фольгу, викладаємо на решітку і ставимо в розігріту духовку. Через 30 хвилин рибу відкриваємо і запікаємо ще хвилин 10 до появи апетитною скоринки. Готову рибу з помідорами подаємо до столу гарячою з смаженою картоплею або горохової каші.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба під овочами
    Риба під овочами
    Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
    Риба в вершках в духовці
    Риба в вершках в духовці
    Риба - це корисний і дієтичний продукт, а якщо вона ще приготовлена в вершках в духовці - то страва буде дивовижно ніжним і смачним. Пропонуємо
    Риба під майонезом
    Риба під майонезом
    Майонез - це універсальний соус, з використанням якого готується дуже багато страв. І в нашій статті ми підібрали найбільш цікаві та смачні рецепти
    Тріска з помідорами
    Тріска з помідорами
    Тріска, запечена з помідорами - це воістину королівський обід, який припаде до смаку навіть самим завзятим гурманам. Рецепт її приготування досить
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і