Запечена риба на цибулевій подушці
Буває, іноді приготувати щось потрібно швидко і просто. Так вийшло у мене з тушкою тріски. Дістала я з холодильника рибку, щоб кота погодувати. Кіт задовольнився хвостиком, а решта? Не забирати ж знову в морозилку!
Подумала-подумала я і, поки кіт урчал над своєю порцією, почистила і порізала залишки тушки. Ще через пару хвилин вирішила вийшли кілька шматочків запекти.
Рідко в який день я обходжуся без використання духовки. Страви в ній виходять не тільки смачніше, але й корисніше. Сама я з задоволенням їла б разом з сином рибу, просто зварену або приготовлену на парі. Але чоловіка таке є змусити складно.
Запитай його, що він найбільше любить у рибі, так він відповість: «Смажений лук». Ось і доводиться шукати компромісні варіанти приготування. Запечену рибу я можу дати і дитині, на відміну від смаженої на сковороді. Але також сміливо можу запропонувати її чоловікові. Якщо виставити температуру побільше, цибулю в цьому рецепті встигає підсмажитися в маслі, а риба просто запікається.
Інгредієнти:
1 тушка тріски
3 шт. помідор
1-2 цибулини
50 г. сиру
Рослинна олія
Сіль, спеції - за смаком
Складність: легко
Час приготування : 1 година
Хід роботи
Разделала рибу, порізала її на шматки.
Почистила і порізала цибулю. Розклала його рівним шаром на сковорідці з низькими бортиками. Сковороду попередньо змастила рослинним маслом.
На цибулю виклала шматки риби.
Порізала помідори.
Розклала їх по верху риби.
Посолила і приправив прованськими травами. Всю конструкцію присипала тертим сиром, який, по-моєму, не зіпсував ще ні одне запечене в духовці блюдо.
Поставила сковорідку в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Через належний час, як я і розраховувала, цибулю став м'яким, а шматочки риби запеклися, не виділивши рідини.
Подаємо з гарніром або як самостійну страву.
Приємного апетиту!
Подумала-подумала я і, поки кіт урчал над своєю порцією, почистила і порізала залишки тушки. Ще через пару хвилин вирішила вийшли кілька шматочків запекти.
Рідко в який день я обходжуся без використання духовки. Страви в ній виходять не тільки смачніше, але й корисніше. Сама я з задоволенням їла б разом з сином рибу, просто зварену або приготовлену на парі. Але чоловіка таке є змусити складно.
Запитай його, що він найбільше любить у рибі, так він відповість: «Смажений лук». Ось і доводиться шукати компромісні варіанти приготування. Запечену рибу я можу дати і дитині, на відміну від смаженої на сковороді. Але також сміливо можу запропонувати її чоловікові. Якщо виставити температуру побільше, цибулю в цьому рецепті встигає підсмажитися в маслі, а риба просто запікається.
Інгредієнти:
1 тушка тріски
3 шт. помідор
1-2 цибулини
50 г. сиру
Рослинна олія
Сіль, спеції - за смаком
Складність: легко
Час приготування : 1 година
Хід роботи
Разделала рибу, порізала її на шматки.
Почистила і порізала цибулю. Розклала його рівним шаром на сковорідці з низькими бортиками. Сковороду попередньо змастила рослинним маслом.
На цибулю виклала шматки риби.
Порізала помідори.
Розклала їх по верху риби.
Посолила і приправив прованськими травами. Всю конструкцію присипала тертим сиром, який, по-моєму, не зіпсував ще ні одне запечене в духовці блюдо.
Поставила сковорідку в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Через належний час, як я і розраховувала, цибулю став м'яким, а шматочки риби запеклися, не виділивши рідини.
Подаємо з гарніром або як самостійну страву.
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба під майонезом
Майонез - це універсальний соус, з використанням якого готується дуже багато страв. І в нашій статті ми підібрали найбільш цікаві та смачні рецепти
Риба, запечена з помідорами
Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,