Сирні міні-запіканки з бананом
Днями я зустріла на просторах інтернету рецепт сирно-бананової запіканки. Він мене привабив саме бананами.
Взагалі, банани я люблю і самі по собі, але в середній ступеня зрілості, якщо можна так висловитися :) Зелені або перезрілі теж можу з'їсти, але без задоволення. Перші для мене - трава травою, а другі - нудотні. Зате для випічки останній варіант - найоптимальніший!
Ось лежали у мене два банана, а тут рецепт)) Правда, я його суттєво переробив. Але розповім вам і про первісному варіанті. Раптом він вам сподобається більше мого.
Отже, по тому рецепту 4 великих банана потрібно було розрізати навпіл, збризнути їх соком половини лимона, щоб не потемніли, поки буде готуватися «мастило». Для неї 100 г сиру з'єднати з яйцем, двома столовими ложками меду і такою ж кількістю вершкового масла. Цією масою покрити банани і запекти.
Виходило, що багато бананів, а сиру мало Я вирішила це змінити і зробила з неї бананово-сирну запіканку, а не навпаки. Вірніше, кілька міні-запіканок у формочках для мафінів. Так як не всі мої домашні люблять бананову випічку, то 6 штучок цілком вистачило :)
Інгредієнти:
- 250 р сиру (в цей раз у мене був знежирений)
- 1 столова ложка меду
- 60 г вершкового масла
- 1 банан (вистачить і половинки великого)
- 1 яйце
Приготування:
Розтопила вершкове масло. Дала охолонути.
У мірний стакан від блендера виклала сир.
Сюди ж влила остигле розтоплене вершкове масло.
А потім розбила яйце і влила рідкий мед.
Збила блендером до однорідної консистенції.
В силіконові формочки виклала сирну масу приблизно на третину висоти.
Банан порізала товстими кружечками. Виклала зверху і вдавила.
Покрила сирною масою.
На повний обсяг викладати вміст форми не варто, тому що запіканка буде під час випічки підніматися, а потім опуститься до початкового рівня.
Випікала в духовці при 200-220' протягом 20-25 хвилин.
Запіканки вийшли зручними в силу свого розміру, смачними, в міру солодкими, а головне - корисними! ;)
Взагалі, банани я люблю і самі по собі, але в середній ступеня зрілості, якщо можна так висловитися :) Зелені або перезрілі теж можу з'їсти, але без задоволення. Перші для мене - трава травою, а другі - нудотні. Зате для випічки останній варіант - найоптимальніший!
Ось лежали у мене два банана, а тут рецепт)) Правда, я його суттєво переробив. Але розповім вам і про первісному варіанті. Раптом він вам сподобається більше мого.
Отже, по тому рецепту 4 великих банана потрібно було розрізати навпіл, збризнути їх соком половини лимона, щоб не потемніли, поки буде готуватися «мастило». Для неї 100 г сиру з'єднати з яйцем, двома столовими ложками меду і такою ж кількістю вершкового масла. Цією масою покрити банани і запекти.
Виходило, що багато бананів, а сиру мало Я вирішила це змінити і зробила з неї бананово-сирну запіканку, а не навпаки. Вірніше, кілька міні-запіканок у формочках для мафінів. Так як не всі мої домашні люблять бананову випічку, то 6 штучок цілком вистачило :)
Інгредієнти:
- 250 р сиру (в цей раз у мене був знежирений)
- 1 столова ложка меду
- 60 г вершкового масла
- 1 банан (вистачить і половинки великого)
- 1 яйце
Приготування:
Розтопила вершкове масло. Дала охолонути.
У мірний стакан від блендера виклала сир.
Сюди ж влила остигле розтоплене вершкове масло.
А потім розбила яйце і влила рідкий мед.
Збила блендером до однорідної консистенції.
В силіконові формочки виклала сирну масу приблизно на третину висоти.
Банан порізала товстими кружечками. Виклала зверху і вдавила.
Покрила сирною масою.
На повний обсяг викладати вміст форми не варто, тому що запіканка буде під час випічки підніматися, а потім опуститься до початкового рівня.
Випікала в духовці при 200-220' протягом 20-25 хвилин.
Запіканки вийшли зручними в силу свого розміру, смачними, в міру солодкими, а головне - корисними! ;)
Рекомендуємо добрі рецепти
Банановий коктейль
Банановий коктейль - це чудовий початок дня! Та й під час спекотних літніх днів пити його одне задоволення! Так давайте ж розберемося в питанні
Сирна запіканка з бананом
Для любителів сиру, напевно, немає рецепта краще, ніж сирна запіканка. Це блюдо легко готувати, а різноманітність фруктових добавок робить кожну
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.