Пиріг з куркою, сиром і цибулею
Як ви думаєте, можна любити курку і при цьому не любити пироги з нею? Мені здається, що можна)) Особливо, якщо в начинці ще будуть присутні цибулю і сир!
Цим мене цей рецепт і зацікавив! Однак не можна забувати і про тісто. Воно виходить смачним і зручним, якщо можна так висловитися :)
Інгредієнти для тіста:
- 100 г вершкового масла
- 1 склянка варенца
- 05 ч. л. соди
- 1 ч. л. картопляного крохмалю
- 1 яйце
- 3 склянки пшеничного борошна
- 05 ч. л. солі
Продукти для начинки:
- 400 г курячого філе (у мене філе грудки)
- 2 великих цибулини
- 50 г вершкового масла
- рожевий, чорний і білий мелені перці
- 150 г твердого сиру
- 1 ст. л. соняшникової олії
- сіль
Додатково:
- 50 г вершкового масла для змащування форми і готового пирога
Приготування:
Вилила в миску варенець. Розтопила вершкове масло. Коли трохи охололо, поєднала з варенцом.
Перемішала. Розбила яйце, пустила сіль, соду і крохмаль.
Збила масу. Просіяла сюди ж борошно.
Вимесила м'яке і еластичне тісто.
«Кулька» присипала борошном і переклала в пакет. Прибрала в холодильник хвилин на 30 або поки не буде все готово для випічки.
В цей час зайнялася приготуванням начинки .
Філе грудки вимила під струменем холодної води (якщо є шкірка, її видалити).
Пустила в закипілу підсолену воду, відварила за 20 хвилин. Дала охолонути, порізала на невеликі шматочки.
Лук нарізала півкільцями.
На сковороді розтопила вершкове масло, додала до нього соняшникова, перемішала. Обсмажила на їх суміші лук.
Від тесту відрізала приблизно четверту частину і поки що відклала.
Розкатала тісто у вигляді прямокутника (у відповідності з конфігурацією і розміром форми/дека). Виклала так, щоб утворилися невеликі бортики.
Цибуля перемішала з грудкою, поперчила.
Сир натерла на крупній тертці і покрила ним всю начинку.
Залишений на потім шматочок тіста розділила на 4 частини - 2 побільше і 2 поменше.
Кожну з них - ще на 3. Скачала в долоньках джгутиками. Зверху поєднала.
Сплела косичку.
З двох великих шматочків - косички для довгих сторін пирога, з маленьких - для коротких сторін. Виклала на видніється бортики.
Поставила на 35 хвилин у духовку, розігріту до 200'.
Зверху кіски змастила маслом.
Думаю, цей пиріг просто не може не сподобатися! Їм можна порадувати домашніх за сімейною вечерею або гостей за святковим столом ;)
Цим мене цей рецепт і зацікавив! Однак не можна забувати і про тісто. Воно виходить смачним і зручним, якщо можна так висловитися :)
Інгредієнти для тіста:
- 100 г вершкового масла
- 1 склянка варенца
- 05 ч. л. соди
- 1 ч. л. картопляного крохмалю
- 1 яйце
- 3 склянки пшеничного борошна
- 05 ч. л. солі
Продукти для начинки:
- 400 г курячого філе (у мене філе грудки)
- 2 великих цибулини
- 50 г вершкового масла
- рожевий, чорний і білий мелені перці
- 150 г твердого сиру
- 1 ст. л. соняшникової олії
- сіль
Додатково:
- 50 г вершкового масла для змащування форми і готового пирога
Приготування:
Вилила в миску варенець. Розтопила вершкове масло. Коли трохи охололо, поєднала з варенцом.
Перемішала. Розбила яйце, пустила сіль, соду і крохмаль.
Збила масу. Просіяла сюди ж борошно.
Вимесила м'яке і еластичне тісто.
«Кулька» присипала борошном і переклала в пакет. Прибрала в холодильник хвилин на 30 або поки не буде все готово для випічки.
В цей час зайнялася приготуванням начинки .
Філе грудки вимила під струменем холодної води (якщо є шкірка, її видалити).
Пустила в закипілу підсолену воду, відварила за 20 хвилин. Дала охолонути, порізала на невеликі шматочки.
Лук нарізала півкільцями.
На сковороді розтопила вершкове масло, додала до нього соняшникова, перемішала. Обсмажила на їх суміші лук.
Від тесту відрізала приблизно четверту частину і поки що відклала.
Розкатала тісто у вигляді прямокутника (у відповідності з конфігурацією і розміром форми/дека). Виклала так, щоб утворилися невеликі бортики.
Цибуля перемішала з грудкою, поперчила.
Сир натерла на крупній тертці і покрила ним всю начинку.
Залишений на потім шматочок тіста розділила на 4 частини - 2 побільше і 2 поменше.
Кожну з них - ще на 3. Скачала в долоньках джгутиками. Зверху поєднала.
Сплела косичку.
З двох великих шматочків - косички для довгих сторін пирога, з маленьких - для коротких сторін. Виклала на видніється бортики.
Поставила на 35 хвилин у духовку, розігріту до 200'.
Зверху кіски змастила маслом.
Думаю, цей пиріг просто не може не сподобатися! Їм можна порадувати домашніх за сімейною вечерею або гостей за святковим столом ;)
Рекомендуємо добрі рецепти