Бефстроганов з курячої грудки
Boeuf з французької - яловичина. Тому бефстроганов - спочатку блюдо саме з цього виду м'яса. Але російський народ не скупиться на експерименти! Тим більше, що це блюдо як раз російської кухні. Так у ньому і з'явилася куряча грудка :)
Бефстроганов (яловичина по-строгановськи) отримав таку назву на честь графа А. Р. Строганова. Особливість цієї страви полягає в тому, що шматочки м'яса заливаються гарячим сметанним соусом.
Рецепт, який я сьогодні публікую, відрізняється від традиційного не тільки куркою, але і вершками замість сметани. Страва виходить не менш смачним, ніж в класичному варіанті. Навіть більш ніжним! Отже
Інгредієнти:
- 500-600 г філе курячої грудки
- 150 мл вершків жирністю 20%
- 1 чайна ложка гірчиці
- 1 столова ложка томатної пасти
- 1 їдальня ложка пшеничного борошна
- 1 велика цибулина
- 1 чайна ложка солі
- чорний мелений перець
- 50 мл кип'яченої води
- соняшникова олія
Приготування:
Філе промила і обсушити. Нарізала більш або менш рівними пластинами.
Порізала грудку соломкою, виклала на розігріту з олією сковороду. Обсмажила, помішуючи, хвилин п'ять-сім.
Цибуля очистила і порізала півкільцями.
Пустила до грудей, обсмажила протягом п'яти хвилин.
Додала попередньо просіяне борошно.
Ретельно перемішала, щоб не утворилося борошняних грудочок.
Пустила вершки.
Перемішала і залишила гаситися на пару хвилин.
В цей час томатну пасту залила гарячою кип'яченою водою, размешала до однорідності. Потім з'єднала з гірчицею.
Гірчично-томатну заправку виклала до грудей.
Поперчила, посолила.
Скинула вогонь на мінімум, накрила кришкою.
Гасила 10 хвилин.
Вважається, що якщо бефстроганов яловичий, то для гарніру краще підходить картопля, смажена у фритюрі (картопля фрі). А з курячим мені подобається саме рис.
Бефстроганов (яловичина по-строгановськи) отримав таку назву на честь графа А. Р. Строганова. Особливість цієї страви полягає в тому, що шматочки м'яса заливаються гарячим сметанним соусом.
Рецепт, який я сьогодні публікую, відрізняється від традиційного не тільки куркою, але і вершками замість сметани. Страва виходить не менш смачним, ніж в класичному варіанті. Навіть більш ніжним! Отже
Інгредієнти:
- 500-600 г філе курячої грудки
- 150 мл вершків жирністю 20%
- 1 чайна ложка гірчиці
- 1 столова ложка томатної пасти
- 1 їдальня ложка пшеничного борошна
- 1 велика цибулина
- 1 чайна ложка солі
- чорний мелений перець
- 50 мл кип'яченої води
- соняшникова олія
Приготування:
Філе промила і обсушити. Нарізала більш або менш рівними пластинами.
Порізала грудку соломкою, виклала на розігріту з олією сковороду. Обсмажила, помішуючи, хвилин п'ять-сім.
Цибуля очистила і порізала півкільцями.
Пустила до грудей, обсмажила протягом п'яти хвилин.
Додала попередньо просіяне борошно.
Ретельно перемішала, щоб не утворилося борошняних грудочок.
Пустила вершки.
Перемішала і залишила гаситися на пару хвилин.
В цей час томатну пасту залила гарячою кип'яченою водою, размешала до однорідності. Потім з'єднала з гірчицею.
Гірчично-томатну заправку виклала до грудей.
Поперчила, посолила.
Скинула вогонь на мінімум, накрила кришкою.
Гасила 10 хвилин.
Вважається, що якщо бефстроганов яловичий, то для гарніру краще підходить картопля, смажена у фритюрі (картопля фрі). А з курячим мені подобається саме рис.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати бефстроганов?
Про існування такої страви, як бефстроганов знають всі. Але от готують його чомусь небагато, хоча рецепт яловичини по-строгановськи досить простий.
Бефстроганов з печінки
Бефстроганов - популярне блюдо російської кухні. Варіантів його створення безліч: з свинини, яловичини, курки. А сьогодні ми розберемо кілька цікавих
Бефстроганов в мультиварці
Бефстроганов - це смачне російське блюдо, відоме у всьому світі. Готуватися воно, як правило, з яловичини. Але ми розповімо і про те, як зробити цю