Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бефстроганов з курячої грудки

Бефстроганов з курячої грудки

4-12-2014, 18:19
970
Boeuf з французької - яловичина. Тому бефстроганов - спочатку блюдо саме з цього виду м'яса. Але російський народ не скупиться на експерименти! Тим більше, що це блюдо як раз російської кухні. Так у ньому і з'явилася куряча грудка :)

Бефстроганов з курячої грудки


Бефстроганов (яловичина по-строгановськи) отримав таку назву на честь графа А. Р. Строганова. Особливість цієї страви полягає в тому, що шматочки м'яса заливаються гарячим сметанним соусом.

Рецепт, який я сьогодні публікую, відрізняється від традиційного не тільки куркою, але і вершками замість сметани. Страва виходить не менш смачним, ніж в класичному варіанті. Навіть більш ніжним! Отже

Інгредієнти:

- 500-600 г філе курячої грудки

- 150 мл вершків жирністю 20%

- 1 чайна ложка гірчиці

- 1 столова ложка томатної пасти

- 1 їдальня ложка пшеничного борошна

- 1 велика цибулина

- 1 чайна ложка солі

- чорний мелений перець

- 50 мл кип'яченої води

- соняшникова олія

Приготування:

Філе промила і обсушити. Нарізала більш або менш рівними пластинами.

Бефстроганов з курячої грудки


Порізала грудку соломкою, виклала на розігріту з олією сковороду. Обсмажила, помішуючи, хвилин п'ять-сім.

Бефстроганов з курячої грудки


Цибуля очистила і порізала півкільцями.

Бефстроганов з курячої грудки


Пустила до грудей, обсмажила протягом п'яти хвилин.

Бефстроганов з курячої грудки


Додала попередньо просіяне борошно.

Бефстроганов з курячої грудки


Ретельно перемішала, щоб не утворилося борошняних грудочок.

Бефстроганов з курячої грудки


Пустила вершки.

Бефстроганов з курячої грудки


Перемішала і залишила гаситися на пару хвилин.

Бефстроганов з курячої грудки


В цей час томатну пасту залила гарячою кип'яченою водою, размешала до однорідності. Потім з'єднала з гірчицею.

Бефстроганов з курячої грудки


Гірчично-томатну заправку виклала до грудей.

Бефстроганов з курячої грудки


Поперчила, посолила.

Бефстроганов з курячої грудки


Скинула вогонь на мінімум, накрила кришкою.

Бефстроганов з курячої грудки


Гасила 10 хвилин.

Бефстроганов з курячої грудки


Вважається, що якщо бефстроганов яловичий, то для гарніру краще підходить картопля, смажена у фритюрі (картопля фрі). А з курячим мені подобається саме рис.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати бефстроганов?
Як приготувати бефстроганов?
Про існування такої страви, як бефстроганов знають всі. Але от готують його чомусь небагато, хоча рецепт яловичини по-строгановськи досить простий.
Бефстроганов з печінки
Бефстроганов з печінки
Бефстроганов - популярне блюдо російської кухні. Варіантів його створення безліч: з свинини, яловичини, курки. А сьогодні ми розберемо кілька цікавих
Бефстроганов в мультиварці
Бефстроганов в мультиварці
Бефстроганов - це смачне російське блюдо, відоме у всьому світі. Готуватися воно, як правило, з яловичини. Але ми розповімо і про те, як зробити цю