» » Бефстроганов з печінки

Бефстроганов з печінки

Бефстроганов з печінки
Бефстроганов - страва російської кухні, назване на честь графа Олександра Строганова. Історія створення страви достеменно невідома, але варіантів виникнення безліч. Хоча, яке значення має історія, якщо приголомшливе смачна страва подається на наших столах вже другу сотню років, і як і раніше не втрачає своєї популярності.
У рецептах нижче ми розберемо те, як готувати бефстроганов з печінки.

Рецепт бефстроганова з яловичої печінки


Інгредієнти:

  • яловича печінка - 350 г;

  • печериці - 250 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • бренді - 30 мл;

  • борошно - 1 ст.;

  • гірчиця цільнозернові - 1 ст. ложка;

  • сметана - 150 г;

  • грецький йогурт - 150 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями й обсмажуємо в сотейнику на розігрітому рослинному маслі. Через 5 хвилин додаємо до цибулі нарізані пластинками печериці і продовжуємо готування ще хвилин 5 поки надлишки вологи не випарятся.
    Поки гриби і цибулю смажаться, займемося печінкою. Яловичу печінку очистити від плівок і проток, ретельно промиваємо та нарізаємо соломкою. Обвалюємо шматочки печінки в борошні, змішаної з сіллю і перцем. Печінка у борошняний паніровці додаємо до пассерованному з грибами цибулі і смажимо 5 хвилин. Тепер додаємо до всіх інгредієнтів сметану, грецький йогурт , гірчицю і трохи бренді. Тушкуємо бефстроганов пару хвилин і прибираємо з вогню. Бефстроганов з печінки зі сметаною подаємо з гарніром з відвареного рису, рясно посипавши зеленню.
    За аналогією готується і бефстроганов з свинячої печінки, печінки ягнятко або телятко.

    Бефстроганов з курячої печінки


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • печериці - 10-12 шт.;

  • куряча печінка - 500 г;

  • борошно - 1 ст.;

  • сметана - 500 мл;

  • сухе біле вино - 1 ст.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • паприка - 1/2 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • рослинне масло - для смаження;

  • зелень - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими кільцями і пасеруємо до золотистого кольору на оливковій олії. До смаженій цибулі додаємо тонкі пластинки печериць і продовжуємо готування ще пару хвилин. Тепер відправляємо на сковороду подрібнений часник і заливаємо все вином. Як тільки рідина випарується, до обсмаженою інгредієнтів можна буде додати курячу печінку, а поки готування ще йде цю
    Бефстроганов з печінки
    саму печінку можна підготувати.
    Для підготовки печінки промиємо і обсушуємо її паперовими рушниками. Нарізаємо печінку крупною соломкою і обвалюємо в суміші борошна, солі і перцю. Обсмажуємо печінку в паніровці з усіма іншими інгредієнтами до тих пір, поки вона не придбає легкий золотистий відтінок.
    Змішуємо сметану, томатну пасту, паприку, сіль і перець. Отриманим соусом заливаємо печінку і тушкуємо її 2-3 хвилини. Посипаємо блюдо зеленню і подаємо до столу.
    Для того, щоб приготувати бефстроганов з печінки в мультиварці, обсмажте всі інгредієнти в режимі "Випічка" або "Смаження", а потім, після додавання соусу, потім на "Підігріві" 10 хвилин.
    Додав: admin | 19-03-2015, 09:31
    Переглядів: 981