Відбивні з печінки
Відбивні з печінки за технологією свого приготування відрізняються від звичайної смаженої печінки лише часом - відбивні тонше, а значить і смажити їх слід менше. Смачні печінкові відбивні - це і гаряча страва до обіду і смачна закуска до пива, все залежить від того, як підійти до приготування продукту.
Відбивні з яловичої печінки
Інгредієнти:
яловича печінка - 500 г;
сіль, перець - за смаком;
борошно;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
бальзамічний оцет - 150 мл.
Приготування
Печінка накриваємо листом харчової плівки і злегка відбиваємо, після чого приправляємо сіллю і перцем, а потім обвалюємо в борошні. В сковороді розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з оливковою. Обсмажуємо печінку з кожної сторони по 30-40 секунд. Готові шматочки перекладаємо на тарілку, а на сковороду з рештою жиром виливаємо бальзамічний оцет і випариваем його до тих пір, поки загальна кількість не зменшиться вдвічі. Кладемо в отриману глазур відбивні і тушкуємо їх протягом 2 хвилин.
Як приготувати відбивні зі свинячої печінки?
Інгредієнти:
свиняча печінка - 1 кг;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
борошно - 1 ст.;
рослинна олія;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Свинячу печінку очистити від плівок і жовчних проток, ретельно промиваємо та нарізаємо пластами товщиною в 15-2 см. Кожен такий пласт накриваємо плівкою і злегка відбиваємо (не перестарайтеся). Товщина готової відбивною порядку полусантиметра. Борошно змішуємо з хорошою пучкою солі і перцю, а в отриманій сухої суміші обвалюємо відбивні. У сковороді розігріваємо олію і смажимо на ньому відбивні з обох боків до золотистого кольору. По хвилині обжарювання на кожну сторону повинно вистачити з лишком.
Готові відбивні можна перекласти на тарілку, а в виділився соку обсмажити нарізаний тонкими кільцями ріпчасту цибулю. Подавати печінка слід неодмінно з протушенним цибулею.
Відбивні з печінки в духовці
Інгредієнти:
теляча печінка - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
яблука - 2 шт.;
рослинне масло - для смаження;
твердий сир - 50 р.
Приготування
Нарізаємо печінку пластинами середньої товщини і обережно відбиваємо, намагаючись не пошкодити цілісність. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору і викладаємо його на печінкові биточки. Зверху розподіляємо часточки яблук і посипаємо все тертим сиром. Ставимо деко з відбивними в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
Відбивні з печінки в сметані
Інгредієнти:
куряча печінка - 500 г;
сметана - 250 г;
вершки - 1/2 ст.;
вода - 1 ст.;
сіль, перець - за смаком;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
зелень - за смаком;
рослинна олія;
борошно - 1 ст. ложка.
Приготування
Нарізаний кільцями ріпчаста цибулю припускаємо на рослинному маслі до золотистого кольору. До цибулі викладаємо курячу печінку і чекаємо, поки вона схопитися з усіх боків. Солимо і перчимо вміст сковороди, додаємо розведене з водою сметану і тушкуємо все хвилин 10. В кінці готування додаємо до печінки суміш вершків і сметани і продовжуємо готування до тих пір, поки соус не загусне.
Відбивні з печінки в клярі
Інгредієнти:
куряча печінка - 500 г;
кефір - 3/4 ст.;
гострий соус - за смаком;
борошно - 1/2 ст.;
яйця - 2 шт.;
хлібна паніровка - 1 1/2 ст.;
рослинна олія;
сіль - за смаком.
Приготування
Курячу печінку заливаємо сумішшю кефіру і гострого соусу залишаємо промаринуватися на пару годин, після чого шматочки печінки дістаємо, обсушуємо, злегка відбиваємо.
З борошна, яєць і солі робимо густий кляр. Занурюємо скибочки печінки в кляр, даємо надлишків стекти, посипаємо сухарями і обсмажуємо в рослинному маслі до золотистого кольору.
Відбивні з яловичої печінки
Інгредієнти:
Приготування
Печінка накриваємо листом харчової плівки і злегка відбиваємо, після чого приправляємо сіллю і перцем, а потім обвалюємо в борошні. В сковороді розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з оливковою. Обсмажуємо печінку з кожної сторони по 30-40 секунд. Готові шматочки перекладаємо на тарілку, а на сковороду з рештою жиром виливаємо бальзамічний оцет і випариваем його до тих пір, поки загальна кількість не зменшиться вдвічі. Кладемо в отриману глазур відбивні і тушкуємо їх протягом 2 хвилин.
Як приготувати відбивні зі свинячої печінки?
Інгредієнти:
Приготування
Свинячу печінку очистити від плівок і жовчних проток, ретельно промиваємо та нарізаємо пластами товщиною в 15-2 см. Кожен такий пласт накриваємо плівкою і злегка відбиваємо (не перестарайтеся). Товщина готової відбивною порядку полусантиметра. Борошно змішуємо з хорошою пучкою солі і перцю, а в отриманій сухої суміші обвалюємо відбивні. У сковороді розігріваємо олію і смажимо на ньому відбивні з обох боків до золотистого кольору. По хвилині обжарювання на кожну сторону повинно вистачити з лишком.
Готові відбивні можна перекласти на тарілку, а в виділився соку обсмажити нарізаний тонкими кільцями ріпчасту цибулю. Подавати печінка слід неодмінно з протушенним цибулею.
Відбивні з печінки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо печінку пластинами середньої товщини і обережно відбиваємо, намагаючись не пошкодити цілісність. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору і викладаємо його на печінкові биточки. Зверху розподіляємо часточки яблук і посипаємо все тертим сиром. Ставимо деко з відбивними в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
Відбивні з печінки в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаний кільцями ріпчаста цибулю припускаємо на рослинному маслі до золотистого кольору. До цибулі викладаємо курячу печінку і чекаємо, поки вона схопитися з усіх боків. Солимо і перчимо вміст сковороди, додаємо розведене з водою сметану і тушкуємо все хвилин 10. В кінці готування додаємо до печінки суміш вершків і сметани і продовжуємо готування до тих пір, поки соус не загусне.
Відбивні з печінки в клярі
Інгредієнти:
Приготування
Курячу печінку заливаємо сумішшю кефіру і гострого соусу залишаємо промаринуватися на пару годин, після чого шматочки печінки дістаємо, обсушуємо, злегка відбиваємо.
З борошна, яєць і солі робимо густий кляр. Занурюємо скибочки печінки в кляр, даємо надлишків стекти, посипаємо сухарями і обсмажуємо в рослинному маслі до золотистого кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряча печінка в вершках
Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
Відбивні в духовці з сиром
Відбивні - смачне і улюблене багатьма блюдо. А якщо ще додати сир, то вийде ще оригінальніше і смачніше. Що ж, давайте вивчимо цікаві рецепти
Печінка з цибулею і морквою
Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними
Куряча печінка тушкована
Куряча печінка швидко готується і володіє ніжним смаком. Давайте детально розберемося, як її смачно згасити з додаванням різних інгредієнтів. Таке
Бефстроганов з печінки
Бефстроганов - популярне блюдо російської кухні. Варіантів його створення безліч: з свинини, яловичини, курки. А сьогодні ми розберемо кілька цікавих
Начинка з печінки
Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як