Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Куряча печінка тушкована

Куряча печінка тушкована

19-03-2015, 09:35
7 064
Куряча печінка тушкована
Куряча печінка має ряд переваг над іншими видами печінки: по-перше, вона швидше готується, по-друге, немає необхідності попередньо очищати її від різних плівок і проток, ну а по-третє, вона має більш ніжним смаком і креязиком текстурою. Сьогоднішню статтю ми вирішили присвятити рецептами тушкованою курячої печінки.

Рецепт тушкованою курячої печінки


Інгредієнти:

  • куряча печінка - 1 кг;

  • ріпчаста цибуля - 5-6 шт.;

  • томати у власному соку - 200 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • рослинна олія;

  • вода - 500 мл


  • Приготування
    Печінка обсушуємо і промиваємо. У сотейнику розігріваємо олію на середньому вогні і обсмажуємо на ньому нарізану кільцями цибулю. Як тільки цибуля стане м'яким і золотистим, викладаємо до нього печінку і чекаємо, поки вона схопиться зі всіх сторін. Приправляємо печінка сіллю, перцем і заливаємо томатами у власному соку . Додатково вливаємо в жаровню воду або бульйон. Тушкуємо все разом на середньому вогні протягом 10 хвилин або до тих пір, поки печінка не буде повністю готова.
    Подавати курячу печінку тушкований з цибулею, слід щедро посипавши зеленню.

    Куряча печінка, тушкована з овочами


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 500 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста -1 шт;

  • помідори - 2 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Картопля моєму чистимо і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином поступаємо з морквою, перцем і цибулею. У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо овочі до практично повної готовності. В кінці додаємо подрібнений часник. Тепер на вогонь відправляємо курячу печінку. Її необхідно тушкувати з овочами хвилин 10-15 так як готується вона надзвичайно швидко. Перед подачею, залишається лише приправити страву сіллю і перцем за смаком.
    Тушковану курячу печінку можна приготувати в мультиварці. Для цього овочі спершу пасеруємо до підлозі готовності на «Смаженню», або «Випікання», а після додаємо печінку і переходимо в режим «Гасіння» на 15-20 хвилин. При необхідності в страву можна долити води або бульйону.

    Рецепт тушкованою курячої печінки з шлуночками


    Інгредієнти:

  • шлуночки - 500 г;

  • куряча печінка - 250 г;

  • вустерширський соус - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Шлуночки і печінку промиваємо, обсушуємо і приправляємо сіллю і перцем, потім додаємо соус і залишаємо маринуватися на ніч.
    На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому мариновані субпродукти протягом 2 хвилин. Слідом укладаємо ріпчасту цибулю і шматочки перцю, додаємо подрібнений часник. Кладемо лавровий лист і вливаємо 125 мл води або бульйону. Тушкуємо все 15-20 хвилин.

    Куряча печінка, тушкована в вершках


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершки - 100 мл;

  • сметана - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Куряча печінка тушкована
    Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і перцем. Курячу печінку обсушуємо з допомогою паперових рушників і обвалюємо в борошняній суміші.
    У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому печінка з обох сторін, до легкого золотистого відтінку. Прибираємо готову печінку на тарілку, а на її місце кладемо кільця цибулі. Смажимо цибулю до золотистого кольору, також попередньо обсипав його борошном. Тепер кладемо до цибулі курячу печінку, заливаємо все сумішшю вершків і сметани, приправляємо сіллю з перцем і тушкуємо 10 хвилин, при необхідності підливаємо воду або бульйон.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Куряча печінка з грибами
    Куряча печінка з грибами
    Курячу печінку приготувати легко - її можна елементарно посмажити, а от як з неї зробити щось більш цікаве? Дуже просто! Вам знадобляться гриби,
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
    Печінка, тушкована з овочами
    Печінка, тушкована з овочами
    Печінка - це дієтичний продукт, багатий сполуками заліза. І сьогодні ми поговоримо про корисне та смачне варіанті її приготування - гасіння з
    Печінка з цибулею і морквою
    Печінка з цибулею і морквою
    Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними
    Страви з курячої печінки - рецепти
    Страви з курячої печінки - рецепти
    Куряча печінка - корисний дієтичний субпродукт. Але далеко не всі господині знають, як його правильно готувати і які страви можна зробити. І сьогодні
    Куряча печінка в мультиварці
    Куряча печінка в мультиварці
    Куряча печінка багата вітамінами і мінералами. З неї можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні ми поговоримо про різноманітних