Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печінка, тушкована з овочами

Печінка, тушкована з овочами

19-03-2015, 11:50
4 677
Печінка, тушкована з овочами
Печінка (будь-яких домашніх тварин) містить безліч корисних речовин, особливо вона багата сполуками заліза, що робить її вельми цінним дієтичним продуктом. Печінка готується досить швидко, особливо куряча. Тушковану печінку з овочами приготувати нескладно, крім того, це досить швидко.

Печінка куряча, тушкована з овочами


Вибираємо гарну, свіжу курячу печінку без патьоків жовчі.
Інгредієнти:

  • печінка куряча - близько 400 м;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • перець солодкий червоний - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • перець чорний мелений та інші сухі мелені спеції;

  • зелень різна;

  • олія рослинна;

  • сіль.


  • Приготування
    Лук, нарізаний чверть кільцями, обсмажимо або спассеруем на сковороді до появи золотистого відтінку. Додамо курячу печінку (краще розділити розрізати кожну на 2-3 шматочки). Пасеруємо всі разом до зміни кольору і додаємо заздалегідь підготовлений (нарізаний тонкою короткою соломкою) червоний солодкий перець. При необхідності плесни 20 мл води. Додамо спеції. Тушкуємо під кришкою, періодично помішуючи, протягом 8-15 хвилин. До кінця процесу приправляємо часником. Подаємо з будь-яким гарніром, оформивши зеленню. Можна подати столове вино.

    Яловича печінка, тушкована з овочами


    Інгредієнти:

  • печінка яловича - близько 400 м;

  • молоко середньої жирності - 200 мл;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • сухі спеції;

  • олія рослинна;

  • сіль.


  • Приготування
    Печінка, тушкована з овочами

    Печінка наріжемо шматками (скибочками) або смужками товщиною близько 2 см і помістимо в суміш молока зі спеціями хоча б на годину (а краще на 2), щоб вона стала м'якше, і пішов специфічний запах. Безпосередньо перед приготуванням промиємо водою.
    Нарізаний чверть кільцями цибулю спассеруем на сковороді. Додати в сковороду печінку. Тушкуємо, періодично помішуючи лопаткою, протягом 15 хвилин (довше не треба, а то буде тверда, як гумова підошва). До кінця процесу приправляємо подрібненим часником і перцем. Подаємо з будь-яким гарніром, можна з відварним рисом або картопляним пюре . Вино можна подати червоне столове.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печінка, тушкована з картоплею
    Печінка, тушкована з картоплею
    Печінка, тушкована з картоплею може здатися, на перший погляд, простим стравою. Але це не зовсім так. Тут все залежить від способу приготування і
    Як посмажити печінка на сковороді?
    Як посмажити печінка на сковороді?
    Напевно всі знають, наскільки корисна печінка, багата вітамінами і амінокислотами. А ось як її приготувати, щоб було не лише корисно, а ще й смачно?
    Куряча печінка в сметані
    Куряча печінка в сметані
    Куряча печінка - доступний і корисний продукт, з якого можна приготувати різні страви. Але самою ніжною і соковитою куряча печінка виходить
    Печінка смажена з цибулею
    Печінка смажена з цибулею
    Печінка - корисний дієтичний продукт, в якому міститься безліч корисних речовин, різних вітамінів і мікроелементів. І сьогодні ми поговоримо про
    Печінка з цибулею і морквою
    Печінка з цибулею і морквою
    Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними
    Куряча печінка тушкована
    Куряча печінка тушкована
    Куряча печінка швидко готується і володіє ніжним смаком. Давайте детально розберемося, як її смачно згасити з додаванням різних інгредієнтів. Таке