Як посмажити печінка на сковороді?
Печінка свійських (і деяких диких) тварин, а також птахів - досить корисний продукт, що містить речовини необхідні організму людини, а саме: вітаміни А, С, В, В6 В12 сполуки заліза, міді, кальцію, цинку, натрію, а також амінокислоти (триптофан, лізин, метіонін), фолієву кислоту та ін
Можна смачно приготувати печінку різними способами: варити, смажити і/або тушкувати на сковороді. Зрозуміло, смаження - не самий здоровий спосіб приготування, однак печінка готується дуже швидко, тому якщо використовувати певні жири, а також режим і прийоми приготування, кількість утворюються в процесі приготування некорисних речовин буде мінімальним. Для смаження краще використовувати свинячий або курячий перетоплений жир, вершкове топлене масло або оливкова, кукурудзяна, кунжутна, соєва олії, але можна і соняшникова, краще виморожена, ніж рафінована.
Розповімо, як можна приготувати печінку на сковороді правильно і смачно.
Інгредієнти:
печінка куряча - близько 300 м;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
спеції сухі мелені (чорний і запашний перець, коріандр і ін);
курячий жир або рослинна олія.
Приготування
Якщо печінка заморожена її треба розморозити, промити холодною водою і відкинути на друшляк, друшляк кілька разів струсніть, щоб видалити залишки води. Очищений цибулю нарізаємо тонкими чверть кільцями або півкільцями. Добре розігріваємо жир або масло в сковороді. Злегка обсмажуємо цибулю до появи золотистого відтінку. Закладаємо на сковороду печінку і обсмажуємо все разом до зміни кольору печінки, перемішуючи лопаткою. Зменшуємо вогонь, прикриваємо кришкою і тушкуємо до готовності протягом близько 15 хвилин - цього достатньо. Якщо гасити довше печінка стане твердою і буде несмачно. Подаємо з будь-яким гарніром (картопля, молода тушкована квасоля, горошок, рис, будь-яка каша) і зеленню. Добре також подати свіжі овочі і столове вино, можна темне пиво.
Інгредієнти:
свиняча печінка;
цибуля ріпчаста - 1 шт. (необов'язковий);
жир свинячий перетоплений;
сухі мелені спеції (перець червоний і чорний, коріандр та інші).
Приготування
Печінка наріжемо шматками чи скибками. У сковороді розігріємо жир. Якщо готуєте дрібні скибочки краще спочатку обсмажити цибулю (також як у попередньому рецепті, див. вище). Великі шматки можна трохи відбити, можна хвилин на 20-40 замаринувати в гірчиці з соком лимона і часником, тільки потім печінку треба промити холодною водою і викласти в сито, щоб вода скла.
Розігріваємо жир і обсмажуємо шматочки печінки з двох сторін, потім зменшуємо вогонь і смажимо до бажаного ступеня (з кров'ю теж дуже смачно), але не довше 15 хвилин. Можна попередньо обваляти шматочки печінки в пшеничному борошні. Подавайте з будь-яким гарніром і зеленню, також добре подати який-небудь гострий соус, наприклад, часниково-лимонний.
Яловича печінка має специфічний присмак, тому перед приготуванням її краще нарізати скибками і протягом 1-2 годин попередньо вимочити в молоці з додаванням сухих мелених спецій або замаринувати в суміші кефіру або йогурту з каррі і часником. Потім печінку промиємо і викладемо на сито.
Після цього яловичу печінку можна посмажити, так само, як і свинячу (див. вище), а можна смажити у фритюрі.
Інгредієнти:
печінка яловича або теляча;
яйце куряче;
пиво світле або молоко;
борошно пшеничне (або в суміші з кукурудзяного);
свинячий топлений жир або рослинна олія.
Приготування
Готуємо кляр із суміші яєць з борошном з додаванням пива або молока. Перемішуємо виделкою ретельно, щоб не було грудочок (якщо не виходить - процідіть через ситечко). Консистенція кляру повинна бути як у густого йогурту. Занурюємо скибки яловичої печінки в кляр і обсмажуємо в сковороді з розігрітим жиром з обох боків до золотистого відтінку. Зменшуємо вогонь і ще протягом кількох хвилин доводимо до готовності під кришкою. Подаємо з червоним столовим вином або темним пивом і гострим соусом чилі. Добре також подати огірки в будь-якому вигляді (свіжі, солоні, мариновані, а також інші різносоли.
Загалом, печінка, смажена на сковороді - це смачно і, певним чином, корисно.
Можна смачно приготувати печінку різними способами: варити, смажити і/або тушкувати на сковороді. Зрозуміло, смаження - не самий здоровий спосіб приготування, однак печінка готується дуже швидко, тому якщо використовувати певні жири, а також режим і прийоми приготування, кількість утворюються в процесі приготування некорисних речовин буде мінімальним. Для смаження краще використовувати свинячий або курячий перетоплений жир, вершкове топлене масло або оливкова, кукурудзяна, кунжутна, соєва олії, але можна і соняшникова, краще виморожена, ніж рафінована.
Розповімо, як можна приготувати печінку на сковороді правильно і смачно.
Куряча печінка на сковороді - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Якщо печінка заморожена її треба розморозити, промити холодною водою і відкинути на друшляк, друшляк кілька разів струсніть, щоб видалити залишки води. Очищений цибулю нарізаємо тонкими чверть кільцями або півкільцями. Добре розігріваємо жир або масло в сковороді. Злегка обсмажуємо цибулю до появи золотистого відтінку. Закладаємо на сковороду печінку і обсмажуємо все разом до зміни кольору печінки, перемішуючи лопаткою. Зменшуємо вогонь, прикриваємо кришкою і тушкуємо до готовності протягом близько 15 хвилин - цього достатньо. Якщо гасити довше печінка стане твердою і буде несмачно. Подаємо з будь-яким гарніром (картопля, молода тушкована квасоля, горошок, рис, будь-яка каша) і зеленню. Добре також подати свіжі овочі і столове вино, можна темне пиво.
Свиняча печінка на сковороді - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Печінка наріжемо шматками чи скибками. У сковороді розігріємо жир. Якщо готуєте дрібні скибочки краще спочатку обсмажити цибулю (також як у попередньому рецепті, див. вище). Великі шматки можна трохи відбити, можна хвилин на 20-40 замаринувати в гірчиці з соком лимона і часником, тільки потім печінку треба промити холодною водою і викласти в сито, щоб вода скла.
Розігріваємо жир і обсмажуємо шматочки печінки з двох сторін, потім зменшуємо вогонь і смажимо до бажаного ступеня (з кров'ю теж дуже смачно), але не довше 15 хвилин. Можна попередньо обваляти шматочки печінки в пшеничному борошні. Подавайте з будь-яким гарніром і зеленню, також добре подати який-небудь гострий соус, наприклад, часниково-лимонний.
Яловича печінка рецепти на сковороді
Яловича печінка має специфічний присмак, тому перед приготуванням її краще нарізати скибками і протягом 1-2 годин попередньо вимочити в молоці з додаванням сухих мелених спецій або замаринувати в суміші кефіру або йогурту з каррі і часником. Потім печінку промиємо і викладемо на сито.
Після цього яловичу печінку можна посмажити, так само, як і свинячу (див. вище), а можна смажити у фритюрі.
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо кляр із суміші яєць з борошном з додаванням пива або молока. Перемішуємо виделкою ретельно, щоб не було грудочок (якщо не виходить - процідіть через ситечко). Консистенція кляру повинна бути як у густого йогурту. Занурюємо скибки яловичої печінки в кляр і обсмажуємо в сковороді з розігрітим жиром з обох боків до золотистого відтінку. Зменшуємо вогонь і ще протягом кількох хвилин доводимо до готовності під кришкою. Подаємо з червоним столовим вином або темним пивом і гострим соусом чилі. Добре також подати огірки в будь-якому вигляді (свіжі, солоні, мариновані, а також інші різносоли.
Загалом, печінка, смажена на сковороді - це смачно і, певним чином, корисно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряча печінка в сметані
Куряча печінка - доступний і корисний продукт, з якого можна приготувати різні страви. Але самою ніжною і соковитою куряча печінка виходить
Печінка в клярі
Якщо ви любите печінку, але не знаєте рецептів для її приготування, то ми підкажемо вам безліч цікавих варіантів. Сьогодні поговоримо про
Печінка, тушкована з овочами
Печінка - це дієтичний продукт, багатий сполуками заліза. І сьогодні ми поговоримо про корисне та смачне варіанті її приготування - гасіння з
Печінка смажена з цибулею
Печінка - корисний дієтичний продукт, в якому міститься безліч корисних речовин, різних вітамінів і мікроелементів. І сьогодні ми поговоримо про
Печінка з цибулею і морквою
Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними
Куряча печінка тушкована
Куряча печінка швидко готується і володіє ніжним смаком. Давайте детально розберемося, як її смачно згасити з додаванням різних інгредієнтів. Таке