Печінка смажена з цибулею
Печінка свійських тварин і птахів - дуже цінний дієтичний продукт харчування. У печінці міститься безліч корисних речовин, різних вітамінів і мікроелементів (зокрема, сполуки заліза у великій кількості). Вживання печінки різноманітних тварин та птахів показана людям зі зниженим гемоглобіном (тобто, при недокрів'ї), особливо корисна дітям і видужуючих після операцій. Крім усього іншого, печінка - продукт, що легко засвоюється організмом людини.
Ну, корисність - це звичайно чудово, однак, крім усього іншого, більшість з нас любить смачно поїсти (не рахуючи органолептично нечутливих людей, яким насправді все одно, що вони вживають в їжу).
Розповімо, як приготувати смажену печінку з цибулею. Печінка будь-яких домашніх тварин і птахів (особливо яловичу, свинячу, баранячу, цапину і индюшиную) перед приготуванням добре вимочити в молоці (зрозуміло, нормальному молоці, а не порошковому, гомогенізованому і пастеризованому) протягом хоча б години, а краще 2-4-х.
Використовуючи такий спосіб підготовки, ми позбавимося від неприємного характерного гіркуватого присмаку і запаху. Курячі, качині і гусяча печінка цього не потребує. Якщо печінка велика (від ссавців), краще розрізати її на скибки товщиною близько 08-12 см, або на невеликі шматочки або смужки - так вимочування буде відбуватися ефективніше. В молоко, до речі, можна додати різних сухих мелених спецій по вашому смаку, а також подрібнений часник, гострий червоний перець, ароматну свіжу зелень. Безпосередньо перед зажариванием або гасінням відкинемо печінка на друшляк. Можна промити водою, але це необов'язково.
Інгредієнти:
печінка свиняча свіжа - близько 400 м;
цибуля ріпчаста - 1 шт. середнього розміру;
часник - 2 зубчики;
перець чорний мелений;
зелень свіжа різна (петрушка, базилік, кінза, розмарин і ін);
масло рослинне і вершкове топлене або свинячий смалець.
Приготування
Чистимо цибулину, наріжемо її тонкими чверть кільцями і обсмажимо в сковороді на середньому вогні до легкого золотистого відтінку. Додаємо в сковороду печінку, нарізану, як вам більше подобається, попередньо вимочену в молоці (або не вимочену, у різних людей різні смаки), і обсмажуємо, помішуючи лопаткою, до зміни кольору печінки. Зменшуємо вогонь, додаємо спеції, прикриваємо кришкою і тушкуємо не довше 10-20 хвилин залежно від розміру шматочків (якщо довше, буде жорстко і несмачно).
До кінця процесу додаємо подрібнений часник і перемішуємо. Подаємо з будь-яким гарніром, полив соусом, який утворився в сковороді в процесі приготування. Посипаємо подрібненою зеленню. Можна збризнути соком лимона - запах стане цікавіше. Можна також подати легке столове вино або домашнє пиво і який-небудь соус.
Також можна засмажити свинячу печінку в клярі. У цьому варіанті цибулю будь-якого сорту насмажимо окремо або дрібно нашинкуем свіжий зелений лук (або шніт-цибулю). Можна подати і свежемаринованний цибулю (смачно виходить цибулю-порей, нарізану кільцями). Для цього нашатковану цибулю обдадим окропом, зіллємо воду і замаринуем в соку лимона або лайма, або в натуральному фруктовому оцті.
Свинячу печінку наріжемо шматками, як на битки. Перед обсмажуванням будемо вмочати в кляр (яйце + пшеничне борошно і, може бути, трохи молока). Обсмажуємо з обох боків до появи легкого золотистого відтінку.
Печінка індички кілька суховата і горьковата, тому її перед приготуванням дуже бажано все ж вимочити в молоці середньої або високої жирності - так вона стане соковитіше і присмак пом'якшиться. Можна нарізати шматками або готувати цілком. Готуємо так само, як описано в попередньому рецепті (див. вище).
Печінка будь-яких домашніх тварин, смажена з цибулею - страва середньої калорійності, так що не хвилюйтеся, готуйте і їжте із задоволенням, хоча б раз на місяць.
Ну, корисність - це звичайно чудово, однак, крім усього іншого, більшість з нас любить смачно поїсти (не рахуючи органолептично нечутливих людей, яким насправді все одно, що вони вживають в їжу).
Розповімо, як приготувати смажену печінку з цибулею. Печінка будь-яких домашніх тварин і птахів (особливо яловичу, свинячу, баранячу, цапину і индюшиную) перед приготуванням добре вимочити в молоці (зрозуміло, нормальному молоці, а не порошковому, гомогенізованому і пастеризованому) протягом хоча б години, а краще 2-4-х.
Використовуючи такий спосіб підготовки, ми позбавимося від неприємного характерного гіркуватого присмаку і запаху. Курячі, качині і гусяча печінка цього не потребує. Якщо печінка велика (від ссавців), краще розрізати її на скибки товщиною близько 08-12 см, або на невеликі шматочки або смужки - так вимочування буде відбуватися ефективніше. В молоко, до речі, можна додати різних сухих мелених спецій по вашому смаку, а також подрібнений часник, гострий червоний перець, ароматну свіжу зелень. Безпосередньо перед зажариванием або гасінням відкинемо печінка на друшляк. Можна промити водою, але це необов'язково.
Рецепт свинячої печінки, смажену з цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину, наріжемо її тонкими чверть кільцями і обсмажимо в сковороді на середньому вогні до легкого золотистого відтінку. Додаємо в сковороду печінку, нарізану, як вам більше подобається, попередньо вимочену в молоці (або не вимочену, у різних людей різні смаки), і обсмажуємо, помішуючи лопаткою, до зміни кольору печінки. Зменшуємо вогонь, додаємо спеції, прикриваємо кришкою і тушкуємо не довше 10-20 хвилин залежно від розміру шматочків (якщо довше, буде жорстко і несмачно).
До кінця процесу додаємо подрібнений часник і перемішуємо. Подаємо з будь-яким гарніром, полив соусом, який утворився в сковороді в процесі приготування. Посипаємо подрібненою зеленню. Можна збризнути соком лимона - запах стане цікавіше. Можна також подати легке столове вино або домашнє пиво і який-небудь соус.
Також можна засмажити свинячу печінку в клярі. У цьому варіанті цибулю будь-якого сорту насмажимо окремо або дрібно нашинкуем свіжий зелений лук (або шніт-цибулю). Можна подати і свежемаринованний цибулю (смачно виходить цибулю-порей, нарізану кільцями). Для цього нашатковану цибулю обдадим окропом, зіллємо воду і замаринуем в соку лимона або лайма, або в натуральному фруктовому оцті.
Свинячу печінку наріжемо шматками, як на битки. Перед обсмажуванням будемо вмочати в кляр (яйце + пшеничне борошно і, може бути, трохи молока). Обсмажуємо з обох боків до появи легкого золотистого відтінку.
Печінка індички, смажена з цибулею
Печінка індички кілька суховата і горьковата, тому її перед приготуванням дуже бажано все ж вимочити в молоці середньої або високої жирності - так вона стане соковитіше і присмак пом'якшиться. Можна нарізати шматками або готувати цілком. Готуємо так само, як описано в попередньому рецепті (див. вище).
Печінка будь-яких домашніх тварин, смажена з цибулею - страва середньої калорійності, так що не хвилюйтеся, готуйте і їжте із задоволенням, хоча б раз на місяць.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як посмажити печінка на сковороді?
Напевно всі знають, наскільки корисна печінка, багата вітамінами і амінокислотами. А ось як її приготувати, щоб було не лише корисно, а ще й смачно?
Куряча печінка в сметані
Куряча печінка - доступний і корисний продукт, з якого можна приготувати різні страви. Але самою ніжною і соковитою куряча печінка виходить
Печінка, тушкована з овочами
Печінка - це дієтичний продукт, багатий сполуками заліза. І сьогодні ми поговоримо про корисне та смачне варіанті її приготування - гасіння з
Печінка з цибулею і морквою
Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними
Скільки варити печінку?
Печінка - корисний і ніжний продукт, але далеко не всі господині знають, як її правильно готувати. І сьогодні ми детально розберемо, скільки хвилин
Печінка по-строгановськи в мультиварці
Коли немає часу на тривале стояння біля плити, варто приготувати вечерю в мультиварці. Що готувати? Звичайно ж, печінка. Її можна не просто