Куряча печінка в сметані

Розповімо про приготування курячої печінки в сметані.
Щоб правильно і смачно приготувати курячу печінку в сметані, слід врахувати 2 важливих обставини:
Куряча печінка зазвичай продається замороженої, перед приготуванням її обов'язково потрібно розморозити (краще в холодній воді), ретельно промити і відкинути на друшляк.
Куряча печінка, тушкована в сметані - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розділимо курячу печінку на природні шматочки, більші з них можна розрізати на 2 шматочка.
Спочатку готуємо курячу печінку окремо без сметани в глибокій сковороді.
Злегка спассеруем або обсмажимо на маслі або жирі очищений цибулю, нарізаний чверть кільцями або півкільцями. Непогано б ще включити до складу цієї страви трохи грибів (наприклад, печериць 5-8 штук). Нарізаємо гриби не дуже дрібно і закладаємо разом з цибулею. Потім закладаємо в сковороду шматочки печінки, перемішуємо, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою. Тушкуємо протягом близько 15 хвилин, іноді помішуючи.
Поки печінка гаситься, додаємо в сметану продавлений через ручний прес часник, тертий мускатний горіх мелений чорний перець (можна й інші спеції, наприклад, готові суміші хмелі-сунелі або каррі). Витягуємо з сковороди шматочок печінки виделкою і розрізаємо навпіл, якщо на зрізі не виділяється рожевий сік, значить, печінка практично готова.
Заливаємо печінка в сковороді приправленою сметаною, перемішуємо і, накривши кришкою, тушкуємо ще протягом 3-5 хвилин.
Подаємо тушковану курячу печінку в сметані з відварною картоплею або будь-якими іншими гарнірами (рис, гречка, перловка, будь-які каші, бобові) та овочевими салатами.
Можна приготувати курячу печінку в сметані і в більш екзотичному варіанті.
Пряна куряча печінка, смажена в сметані - рецепт в південному стилі
Інгредієнти:
Приготування

Поділяємо-розрізаємо печінка на шматочки. Цибуля-порей нарізаємо кільцями або півкільцями, солодкий перець - соломкою. Добре розігріваємо сковороду і розтоплюємо жир (жиру не шкодуємо). На середньо-сильному вогні смажимо відразу печінку, цибулю і перець протягом 5-8 хвилин, активно струшуємо сковороду і перемішуємо лопаткою. Потім фламбируем, тобто, вливаємо в сковороду коньяк і підпалюємо. Тримаємо сковороду на вогні, не збиваючи полум'я, доки воно не стане значно слабкіше. Зменшуємо вогонь, прикриваємо кришкою і доводимо майже до готовності.
Сметану приправляємо товченим часником і перцем чилі. Заливаємо вміст сковороди приправленою сметаною і трохи притушиваем (протягом 3 хвилин). Подаємо з полентою або рисом, присипаємо зеленню. Збризкуємо соком лайма.
Рекомендуємо добрі рецепти

Печінка, тушкована з картоплею
Печінка, тушкована з картоплею може здатися, на перший погляд, простим стравою. Але це не зовсім так. Тут все залежить від способу приготування і

Куряча печінка з грибами
Курячу печінку приготувати легко - її можна елементарно посмажити, а от як з неї зробити щось більш цікаве? Дуже просто! Вам знадобляться гриби,

Куряча печінка в вершках
Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки

Печінка, тушкована з овочами
Печінка - це дієтичний продукт, багатий сполуками заліза. І сьогодні ми поговоримо про корисне та смачне варіанті її приготування - гасіння з

Печінка в сметані
Печінка - корисний дієтичний субпродукт, з якого можна зробити безліч ситних страв. І сьогодні мова піде про досить простому блюді - печінки в

Куряча печінка тушкована
Куряча печінка швидко готується і володіє ніжним смаком. Давайте детально розберемося, як її смачно згасити з додаванням різних інгредієнтів. Таке