Печінка в сметані
Печінка - приголомшливий продукт не тільки за наявності поживних властивостей, але і за швидкістю приготування з неї смачних і ситних страв. Якщо ви прийшли з роботи, а вдома у вас голодне сімейство, то при наявності сметани буквально за 30 хвилин ви зможете приготувати чудовий ситну вечерю.
Таке блюдо не претендує, звісно, на звання вишуканого, але в якості повноцінного сімейного вечері цілком згодиться. Давайте розглянемо з вами як приготувати печінка в сметані і порадувати своїх рідних смачним блюдом.
Інгредієнти:
свіжі печериці - 300 г;
куряча печінка - 500 г;
цибулина - 2 шт.;
спеції;
сметана - 4 ст. ложки;
масло рослинне - 2 ст. ложки.
Приготування
Гриби обробляємо, гарненько промиваємо та нарізаємо великими шматочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. Печінку промиваємо, видаляємо плівочку і рубаємо середніми шматочками. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо і обсмажуємо курячу печінку на середньому вогні до рум'яного кольору. Потім додаємо цибулька і гриби, перемішуємо і готуємо до тих пір, поки всі грибочки не осядуть і пустять сік. Після цього викладаємо сметану, приправляємо страву сіллю, чорним меленим перцем за смаком і добре перемішуємо. Далі накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин.
Інгредієнти:
печінка яловича - 500 г;
цибулина - 1 шт.;
курячий бульйон - 1 ст.;
сметана - 1 ст.;
масло рослинне - 4 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Отже, яловичу печінку обробляємо, нарізаємо на невеликі шматочки, підсолюємо, перчимо і обвалюємо в борошні. Потім обсмажуємо їх на сковороді в рослинному масло до утворення рум'яної скоринки. Після цього перекладаємо печінка в каструлю і заливаємо курячим бульйоном . Коли рідина закипить, додаємо сметану, зменшуємо вогонь, викладаємо обсмажені окремо подрібнену цибульку і перемішуємо. Тушкуємо блюдо близько 20 хвилин, а потім розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Інгредієнти:
свиняча печінка - 500 г;
часник - 1 зубчик;
цибулина - 2 шт.;
сметана - 200 мл;
гірчиця - 1 ч. ложка;
молоко - 100 мл;
борошно - 1 ст. ложка;
олія - за смаком;
свіжа петрушка - 2 гілочки;
спеції.
Приготування
Печінка добре промиваємо під струменем холодної води, обсушуємо і нарізаємо на середні шматочки. Потім заливаємо печінку молоком і залишаємо на 30 хвилин постояти. Цим часом розігріваємо на сковороді рослинне масло, викладаємо подрібнену цибульку і шматочки печінки. Смажимо все разом протягом 10 хвилин. Сметану змішуємо з гірчицею, додаємо трохи борошна і перемішуємо. Далі заливаємо отриманою масою печінку, посипаємо її спеціями за смаком, додаємо видавлений через прес часник, подрібнену петрушечку і тушкуємо до готовності.
Інгредієнти:
печінка яловича - 500 г;
цибулина - 1 шт.;
спеції.
Для соусу:
сметана - 1 ст.;
молоко - 50 мл;
вода - 1 ст. ложка;
помідор - 1 шт.;
часник - 1 зубчик.
Приготування
Печінку промиваємо, нарізаємо шматочками і просушуємо. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями. Помідор і часничок рубаємо дрібніші. Тепер в чашу мультиварки наливаємо масло, кидаємо цибулька і печінку. Виставляємо програму «Випічка», закриваємо кришку приладу і засікаємо 20 хвилин.
Цим часом переходимо поки до приготування смачного соусу: сметану з'єднайте з молоком і водою, додаємо шматочки помідорів і видавлений часник. Розмішуємо масу і виливаємо її до печінки. Далі активуємо програму «Гасіння», виставляємо час на 45 хвилин, і чекаємо сигналу.
Таке блюдо не претендує, звісно, на звання вишуканого, але в якості повноцінного сімейного вечері цілком згодиться. Давайте розглянемо з вами як приготувати печінка в сметані і порадувати своїх рідних смачним блюдом.
Куряча печінка, тушкована в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Гриби обробляємо, гарненько промиваємо та нарізаємо великими шматочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. Печінку промиваємо, видаляємо плівочку і рубаємо середніми шматочками. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо і обсмажуємо курячу печінку на середньому вогні до рум'яного кольору. Потім додаємо цибулька і гриби, перемішуємо і готуємо до тих пір, поки всі грибочки не осядуть і пустять сік. Після цього викладаємо сметану, приправляємо страву сіллю, чорним меленим перцем за смаком і добре перемішуємо. Далі накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин.
Яловича печінка, тушкована в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Отже, яловичу печінку обробляємо, нарізаємо на невеликі шматочки, підсолюємо, перчимо і обвалюємо в борошні. Потім обсмажуємо їх на сковороді в рослинному масло до утворення рум'яної скоринки. Після цього перекладаємо печінка в каструлю і заливаємо курячим бульйоном . Коли рідина закипить, додаємо сметану, зменшуємо вогонь, викладаємо обсмажені окремо подрібнену цибульку і перемішуємо. Тушкуємо блюдо близько 20 хвилин, а потім розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Свиняча печінка в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Печінка добре промиваємо під струменем холодної води, обсушуємо і нарізаємо на середні шматочки. Потім заливаємо печінку молоком і залишаємо на 30 хвилин постояти. Цим часом розігріваємо на сковороді рослинне масло, викладаємо подрібнену цибульку і шматочки печінки. Смажимо все разом протягом 10 хвилин. Сметану змішуємо з гірчицею, додаємо трохи борошна і перемішуємо. Далі заливаємо отриманою масою печінку, посипаємо її спеціями за смаком, додаємо видавлений через прес часник, подрібнену петрушечку і тушкуємо до готовності.
Печінка в сметані в мультиварці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Печінку промиваємо, нарізаємо шматочками і просушуємо. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями. Помідор і часничок рубаємо дрібніші. Тепер в чашу мультиварки наливаємо масло, кидаємо цибулька і печінку. Виставляємо програму «Випічка», закриваємо кришку приладу і засікаємо 20 хвилин.
Цим часом переходимо поки до приготування смачного соусу: сметану з'єднайте з молоком і водою, додаємо шматочки помідорів і видавлений часник. Розмішуємо масу і виливаємо її до печінки. Далі активуємо програму «Гасіння», виставляємо час на 45 хвилин, і чекаємо сигналу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печінка, тушкована з картоплею
Печінка, тушкована з картоплею може здатися, на перший погляд, простим стравою. Але це не зовсім так. Тут все залежить від способу приготування і
Куряча печінка з грибами
Курячу печінку приготувати легко - її можна елементарно посмажити, а от як з неї зробити щось більш цікаве? Дуже просто! Вам знадобляться гриби,
Куряча печінка в сметані
Куряча печінка - доступний і корисний продукт, з якого можна приготувати різні страви. Але самою ніжною і соковитою куряча печінка виходить
Куряча печінка в вершках
Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
Печінка з грибами
Печінка з грибами - ситне і смачне блюдо для всієї родини, яке можна подавати з відварним рисом, картоплею або макаронами. Давайте розглянемо кілька
Печінка по-строгановськи в мультиварці
Коли немає часу на тривале стояння біля плити, варто приготувати вечерю в мультиварці. Що готувати? Звичайно ж, печінка. Її можна не просто