Вернуться назад Распечатать

Печінка в сметані

Печінка в сметані
Печінка - приголомшливий продукт не тільки за наявності поживних властивостей, але і за швидкістю приготування з неї смачних і ситних страв. Якщо ви прийшли з роботи, а вдома у вас голодне сімейство, то при наявності сметани буквально за 30 хвилин ви зможете приготувати чудовий ситну вечерю.
Таке блюдо не претендує, звісно, на звання вишуканого, але в якості повноцінного сімейного вечері цілком згодиться. Давайте розглянемо з вами як приготувати печінка в сметані і порадувати своїх рідних смачним блюдом.

Куряча печінка, тушкована в сметані


Інгредієнти:

  • свіжі печериці - 300 г;

  • куряча печінка - 500 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • спеції;

  • сметана - 4 ст. ложки;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Гриби обробляємо, гарненько промиваємо та нарізаємо великими шматочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. Печінку промиваємо, видаляємо плівочку і рубаємо середніми шматочками. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо і обсмажуємо курячу печінку на середньому вогні до рум'яного кольору. Потім додаємо цибулька і гриби, перемішуємо і готуємо до тих пір, поки всі грибочки не осядуть і пустять сік. Після цього викладаємо сметану, приправляємо страву сіллю, чорним меленим перцем за смаком і добре перемішуємо. Далі накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин.

    Яловича печінка, тушкована в сметані


    Інгредієнти:

  • печінка яловича - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • курячий бульйон - 1 ст.;

  • сметана - 1 ст.;

  • масло рослинне - 4 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, яловичу печінку обробляємо, нарізаємо на невеликі шматочки, підсолюємо, перчимо і обвалюємо в борошні. Потім обсмажуємо їх на сковороді в рослинному масло до утворення рум'яної скоринки. Після цього перекладаємо печінка в каструлю і заливаємо курячим бульйоном . Коли рідина закипить, додаємо сметану, зменшуємо вогонь, викладаємо обсмажені окремо подрібнену цибульку і перемішуємо. Тушкуємо блюдо близько 20 хвилин, а потім розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.

    Свиняча печінка в сметані


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 500 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • цибулина - 2 шт.;

  • сметана - 200 мл;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • молоко - 100 мл;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • олія - за смаком;

  • свіжа петрушка - 2 гілочки;

  • спеції.


  • Приготування
    Печінка добре промиваємо під струменем холодної води, обсушуємо і нарізаємо на середні шматочки. Потім заливаємо печінку молоком і залишаємо на 30 хвилин постояти. Цим часом розігріваємо на сковороді рослинне масло, викладаємо подрібнену цибульку і шматочки печінки. Смажимо все разом протягом 10 хвилин. Сметану змішуємо з гірчицею, додаємо трохи борошна і перемішуємо. Далі заливаємо отриманою масою печінку, посипаємо її спеціями за смаком, додаємо видавлений через прес часник, подрібнену петрушечку і тушкуємо до готовності.

    Печінка в сметані в мультиварці


    Інгредієнти:

  • печінка яловича - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • сметана - 1 ст.;
  • Печінка в сметані

  • молоко - 50 мл;


  • вода - 1 ст. ложка;

  • помідор - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Печінку промиваємо, нарізаємо шматочками і просушуємо. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями. Помідор і часничок рубаємо дрібніші. Тепер в чашу мультиварки наливаємо масло, кидаємо цибулька і печінку. Виставляємо програму «Випічка», закриваємо кришку приладу і засікаємо 20 хвилин.
    Цим часом переходимо поки до приготування смачного соусу: сметану з'єднайте з молоком і водою, додаємо шматочки помідорів і видавлений часник. Розмішуємо масу і виливаємо її до печінки. Далі активуємо програму «Гасіння», виставляємо час на 45 хвилин, і чекаємо сигналу.