Печінка - приголомшливий продукт не тільки за наявності поживних властивостей, але і за швидкістю приготування з неї смачних і ситних страв. Якщо ви прийшли з роботи, а вдома у вас голодне сімейство, то при наявності сметани буквально за 30 хвилин ви зможете приготувати чудовий ситну вечерю.
Таке блюдо не претендує, звісно, на звання вишуканого, але в якості повноцінного сімейного вечері цілком згодиться. Давайте розглянемо з вами як приготувати печінка в сметані і порадувати своїх рідних смачним блюдом.
Куряча печінка, тушкована в сметані
Інгредієнти: свіжі печериці - 300 г; куряча печінка - 500 г; цибулина - 2 шт.; спеції; сметана - 4 ст. ложки; масло рослинне - 2 ст. ложки. Приготування Гриби обробляємо, гарненько промиваємо та нарізаємо великими шматочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. Печінку промиваємо, видаляємо плівочку і рубаємо середніми шматочками. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо і обсмажуємо курячу печінку на середньому вогні до рум'яного кольору. Потім додаємо цибулька і гриби, перемішуємо і готуємо до тих пір, поки всі грибочки не осядуть і пустять сік. Після цього викладаємо сметану, приправляємо страву сіллю, чорним меленим перцем за смаком і добре перемішуємо. Далі накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин.
Яловича печінка, тушкована в сметані
Інгредієнти: печінка яловича - 500 г; цибулина - 1 шт.; курячий бульйон - 1 ст.; сметана - 1 ст.; масло рослинне - 4 ст. ложки; спеції. Приготування Отже, яловичу печінку обробляємо, нарізаємо на невеликі шматочки, підсолюємо, перчимо і обвалюємо в борошні. Потім обсмажуємо їх на сковороді в рослинному масло до утворення рум'яної скоринки. Після цього перекладаємо печінка в каструлю і заливаємо курячим бульйоном . Коли рідина закипить, додаємо сметану, зменшуємо вогонь, викладаємо обсмажені окремо подрібнену цибульку і перемішуємо. Тушкуємо блюдо близько 20 хвилин, а потім розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Свиняча печінка в сметані
Інгредієнти: свиняча печінка - 500 г; часник - 1 зубчик; цибулина - 2 шт.; сметана - 200 мл; гірчиця - 1 ч. ложка; молоко - 100 мл; борошно - 1 ст. ложка; олія - за смаком; свіжа петрушка - 2 гілочки; спеції. Приготування Печінка добре промиваємо під струменем холодної води, обсушуємо і нарізаємо на середні шматочки. Потім заливаємо печінку молоком і залишаємо на 30 хвилин постояти. Цим часом розігріваємо на сковороді рослинне масло, викладаємо подрібнену цибульку і шматочки печінки. Смажимо все разом протягом 10 хвилин. Сметану змішуємо з гірчицею, додаємо трохи борошна і перемішуємо. Далі заливаємо отриманою масою печінку, посипаємо її спеціями за смаком, додаємо видавлений через прес часник, подрібнену петрушечку і тушкуємо до готовності.
Печінка в сметані в мультиварці
Інгредієнти: печінка яловича - 500 г; цибулина - 1 шт.; спеції. Для соусу:
сметана - 1 ст.; молоко - 50 мл; вода - 1 ст. ложка; помідор - 1 шт.; часник - 1 зубчик. Приготування Печінку промиваємо, нарізаємо шматочками і просушуємо. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями. Помідор і часничок рубаємо дрібніші. Тепер в чашу мультиварки наливаємо масло, кидаємо цибулька і печінку. Виставляємо програму «Випічка», закриваємо кришку приладу і засікаємо 20 хвилин.
Цим часом переходимо поки до приготування смачного соусу: сметану з'єднайте з молоком і водою, додаємо шматочки помідорів і видавлений часник. Розмішуємо масу і виливаємо її до печінки. Далі активуємо програму «Гасіння», виставляємо час на 45 хвилин, і чекаємо сигналу.