Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печінка з грибами

Печінка з грибами

19-03-2015, 09:44
9 230
Печінка з грибами
Печінка з грибами - відмінне блюдо, яке чудово поєднується практично з будь-яким гарніром. Давайте разом приготуємо його на сімейну вечерю або святковий обід.

Смажена печінка з грибами


Інгредієнти:

  • яловича печінка - 1 кг;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло вершкове - 150 г;

  • печериці - 300 г;

  • олія оливкова - 50 мл;

  • спеції;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Цибулину очистити і шаткуємо кубиками. Печериці обробляємо, промиваємо і рубаємо великими шматочками. На сковороді розігріваємо трохи оливкового масла, кидаємо шматочок вершкового масла і потім викладаємо цибулю з печерицями. Пасеруємо овочі, помішуючи, до рум'яного кольору, подсаливая за смаком.
    Яловичу печінку гарненько промиваємо, видаляємо пленочки і нарізаємо тонкими шматочками. В окремій сковороді розігріваємо олію, викладаємо печінку і обсмажуємо її по 5 хвилин з кожної сторони. Далі додаємо обсмажені гриби, перемішуємо і посипаємо подрібненим кропом. Розкладаємо готову яловичу печінку з грибами по тарілках і подаємо до столу.

    Печінка, тушкована з грибами


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 1 кг;

  • гриби - 20 шт.;

  • цибулина - 5 шт.;

  • зелені оливки - 30 шт.;

  • масло вершкове - 250 г;

  • яблуко - 3 шт.;

  • зелений перець - 3 шт;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Для приготування цієї страви з грибами, свинячу печінку промиваємо, звільняємо від плівок і нарізаємо шматками. Цибулини і яблука чистимо і шаткуємо великими скибочками. Зелений перчик моєму, видаляємо плодоніжки і нарізаємо шматочками. У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому печінку кілька хвилин.
    Окремо пасеруємо цибулю, додаємо грибочки, яблуко і зелений перець. Тепер послідовно чергуючи, нанизуємо на шампури овочі, гриби, яблука, цибулю і печінку, збризкуємо рослинним маслом і обсмажуємо з усіх боків протягом 5 хвилин. Заправляємо паприкою, солимо і перчимо за смаком.

    Рецепт печінки з грибами


    Інгредієнти:

  • печінка яловича - 500 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • консервовані шампіньйони - 1 банка;

  • сир - 100 г;

  • сметана - 200 мл;

  • борошно - 05 склянки;

  • спеції;

  • масло рослинне - 50 мл


  • Приготування
    Очищаємо печінку від плівки і нарізаємо невеликими шматочками. Потім заливаємо його молоком і залишаємо на 2-3 години. Сир натираємо на терочке. Чистимо цибулину і шаткуємо півкільцями. В окремій мисці змішуємо борошно з сіллю і гарненько обвалюємо в цій суміші шматочки печінки.
    Розігріваємо на сильному вогні масло і швиденько обсмажуємо печінку до зарум'янювання. Потім перекладаємо її на тарілку, а в тому ж маслечко пасеруємо цибулька і грибочки. Хвилин через 5 викладаємо до овочів печінка, виливаємо сметану і все перемішуємо. Зверху обсипаємо блюдо тертим сиром, закриваємо кришку сковороди і тушкуємо страву до готовності. На гарнір подаємо рис або відварна картопля , прикрасивши печінка з грибами в сметані свіжою зеленню.

    Рецепт курячої печінки з грибами


    Інгредієнти:

  • печінка куряча - 500 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • печериці - 100 г;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • сметана - 100 мл;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Печінка з грибами
    Приготування
    Печінка розморожуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо їх у чашу мультиварки вже з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо на програмі «Смаження» хвилин 15. Окремо на сковороді пасеруємо подрібнені гриби з цибулею. Потім перекладаємо овочеву обжарку до печінки і переходимо до приготування соусу.
    Кладемо в чашку сметану, додаємо трохи борошна і перемішуємо. Додаємо томатну пасту і виливаємо отриманий соус до печінки. Розбавляємо страву трохи водою і готуємо на режимі «Гасіння» 30 хвилин. Ось і все, печінка з грибами в мультиварці готова!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з грибами і печінкою
    Салат з грибами і печінкою
    Ніжна печінка чудово поєднується з грибами. Пропонуємо вам приготувати дуже смачний і оригінальний салат з печінки і грибів. Він досить простий, але
    Куряча печінка з грибами
    Куряча печінка з грибами
    Курячу печінку приготувати легко - її можна елементарно посмажити, а от як з неї зробити щось більш цікаве? Дуже просто! Вам знадобляться гриби,
    Печінка з цибулею і морквою
    Печінка з цибулею і морквою
    Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними
    Печінка в сметані
    Печінка в сметані
    Печінка - корисний дієтичний субпродукт, з якого можна зробити безліч ситних страв. І сьогодні мова піде про досить простому блюді - печінки в
    Начинка з печінки
    Начинка з печінки
    Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
    Печінка по-строгановськи в мультиварці
    Печінка по-строгановськи в мультиварці
    Коли немає часу на тривале стояння біля плити, варто приготувати вечерю в мультиварці. Що готувати? Звичайно ж, печінка. Її можна не просто