Печінка з грибами - відмінне блюдо, яке чудово поєднується практично з будь-яким гарніром. Давайте разом приготуємо його на сімейну вечерю або святковий обід.
Смажена печінка з грибами
Інгредієнти: яловича печінка - 1 кг; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 150 г; печериці - 300 г; олія оливкова - 50 мл; спеції; зелень кропу. Приготування Цибулину очистити і шаткуємо кубиками. Печериці обробляємо, промиваємо і рубаємо великими шматочками. На сковороді розігріваємо трохи оливкового масла, кидаємо шматочок вершкового масла і потім викладаємо цибулю з печерицями. Пасеруємо овочі, помішуючи, до рум'яного кольору, подсаливая за смаком.
Яловичу печінку гарненько промиваємо, видаляємо пленочки і нарізаємо тонкими шматочками. В окремій сковороді розігріваємо олію, викладаємо печінку і обсмажуємо її по 5 хвилин з кожної сторони. Далі додаємо обсмажені гриби, перемішуємо і посипаємо подрібненим кропом. Розкладаємо готову яловичу печінку з грибами по тарілках і подаємо до столу.
Печінка, тушкована з грибами
Інгредієнти: свиняча печінка - 1 кг; гриби - 20 шт.; цибулина - 5 шт.; зелені оливки - 30 шт.; масло вершкове - 250 г; яблуко - 3 шт.; зелений перець - 3 шт; спеції; олія рослинна. Приготування Для приготування цієї страви з грибами, свинячу печінку промиваємо, звільняємо від плівок і нарізаємо шматками. Цибулини і яблука чистимо і шаткуємо великими скибочками. Зелений перчик моєму, видаляємо плодоніжки і нарізаємо шматочками. У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому печінку кілька хвилин.
Окремо пасеруємо цибулю, додаємо грибочки, яблуко і зелений перець. Тепер послідовно чергуючи, нанизуємо на шампури овочі, гриби, яблука, цибулю і печінку, збризкуємо рослинним маслом і обсмажуємо з усіх боків протягом 5 хвилин. Заправляємо паприкою, солимо і перчимо за смаком.
Рецепт печінки з грибами
Інгредієнти: печінка яловича - 500 г; цибулина - 2 шт.; консервовані шампіньйони - 1 банка; сир - 100 г; сметана - 200 мл; борошно - 05 склянки; спеції; масло рослинне - 50 мл Приготування Очищаємо печінку від плівки і нарізаємо невеликими шматочками. Потім заливаємо його молоком і залишаємо на 2-3 години. Сир натираємо на терочке. Чистимо цибулину і шаткуємо півкільцями. В окремій мисці змішуємо борошно з сіллю і гарненько обвалюємо в цій суміші шматочки печінки.
Розігріваємо на сильному вогні масло і швиденько обсмажуємо печінку до зарум'янювання. Потім перекладаємо її на тарілку, а в тому ж маслечко пасеруємо цибулька і грибочки. Хвилин через 5 викладаємо до овочів печінка, виливаємо сметану і все перемішуємо. Зверху обсипаємо блюдо тертим сиром, закриваємо кришку сковороди і тушкуємо страву до готовності. На гарнір подаємо рис або відварна картопля , прикрасивши печінка з грибами в сметані свіжою зеленню.
Рецепт курячої печінки з грибами
Інгредієнти: печінка куряча - 500 г; цибулина - 2 шт.; печериці - 100 г; спеції. Для соусу:
сметана - 100 мл; томатна паста - 1 ст. ложка; борошно - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Печінка розморожуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо їх у чашу мультиварки вже з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо на програмі «Смаження» хвилин 15. Окремо на сковороді пасеруємо подрібнені гриби з цибулею. Потім перекладаємо овочеву обжарку до печінки і переходимо до приготування соусу.
Кладемо в чашку сметану, додаємо трохи борошна і перемішуємо. Додаємо томатну пасту і виливаємо отриманий соус до печінки. Розбавляємо страву трохи водою і готуємо на режимі «Гасіння» 30 хвилин. Ось і все, печінка з грибами в мультиварці готова!