Скільки варити печінку?
Печінка - ніжний продукт, який в більшості випадків люди вживають в обсмаженому вигляді. Але при її правильному приготуванні і варена печінка досить смачна. Хотілося б ще відзначити, що для варіння краще всього підходить печінка м'яса птиці або яловича. А ось свинячу - краще використовувати для смаження або тушкування. Отже, давайте дізнаємося з вами, як правильно варити печінку і скільки часу.
Свиняча печінка - продукт досить затребуваний, тому що вона володіє ніжним смаком і насичена мікроелементами. Але саме ця печінка найбільш часто має гірчинку. Щоб цього уникнути, для початку замочуємо її у воді або, ще краще, в молоці і залишаємо постояти хвилин 30. Грамотно вимочений печінка вийде в результаті набагато ніжніше і перестане гірчити на смак. Потім обережно зливаємо рідину, перекладаємо печінка в каструльку, заливаємо чистою водою і відварюємо на повільному вогні протягом 40-50 хвилин.
А заглушити специфічний запах допоможуть будь-які спеції. Взагалі, відварювати будь-яку печінку краще всього на слабкому вогні. Якщо ви поспішаєте, то можна зменшити, але для цього попередньо розрізаємо м'якоть на маленькі шматочки невеликого розміру. В цьому випадку час приготування складе близько 5-10 хвилин. Єдиний недолік цього способу відварювання полягає в тому, що зварена великим шматком печінка виглядає набагато апетитніше і привабливіше.
Печінка індички - смачний і поживний продукт. Вона набагато ситніше, калорійніше курячої печінки і багата вітаміном К. Печінка індички також містить ряд інших вітамінів, тому її рекомендують включати в раціон харчування маленьких дітей. Для правильного приготування, печінка гарненько промиваємо, акуратно кладемо в киплячу, злегка підсолену воду і варимо на слабенькому вогні 30-40 хвилин в залежності від розміру шматка.
Куряча печінка - приємне і вишукане доповнення в багатьох стравах. Сучасним господиням дуже подобається готувати з неї різні страви, так як вона готується швидко і просто. Куряча печінка вариться приблизно 15 хвилин. Чим довше вона буде перебувати в гарячій воді, тим жорсткіше вийти, тому уважно контролюйте процес. Правильно приготовлена печінка повинна мати на розрізі рівний колір, без темних згустків.
Печінка птиці готують так само, як яловичу, але тільки без попереднього замочування. Якщо ж вам дісталася печінка заморожена, то перед приготуванням її необхідно розморозити. Перед варінням печінку промиваємо, кладемо в миску з холодною водою і залишаємо на 5-10 хвилин відмокати. Потім акуратно опускаємо її в киплячу підсолену воду і варимо на самому слабенькому вогні.
Перш ніж варити печінку, її попередньо бажано вимочити в молоці, хоча б хвилин 30. Робимо ми це для того, щоб прибрати з продукту всю неприємну гірчинку і запах. Після вимочування акуратно видаляємо плівку і кладемо печінку в каструлю з підсоленою водою. Доводимо до кипіння, знімаємо ложечкою з дірочками, утворилася пінку, накриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні хвилин 40.
Готовність м'яса перевіряємо виделкою або зубочисткою. Для цього витягуємо його з води і проколюємо: якщо з м'якоті виділитися світлий сік, значить, печінка зварилася. Якщо ж через 30 секунд біля місця проколу утворились темні кров'яні згустки, то печінка усередині ще сира і її слід доварити. Якщо ви вирішите приготувати яловичу печінку цілком, то час варіння складе близько 40 хвилин. З неї можна зробити смачну печінкову закуску .
Скільки часу варити свинячу печінку?
Свиняча печінка - продукт досить затребуваний, тому що вона володіє ніжним смаком і насичена мікроелементами. Але саме ця печінка найбільш часто має гірчинку. Щоб цього уникнути, для початку замочуємо її у воді або, ще краще, в молоці і залишаємо постояти хвилин 30. Грамотно вимочений печінка вийде в результаті набагато ніжніше і перестане гірчити на смак. Потім обережно зливаємо рідину, перекладаємо печінка в каструльку, заливаємо чистою водою і відварюємо на повільному вогні протягом 40-50 хвилин.
А заглушити специфічний запах допоможуть будь-які спеції. Взагалі, відварювати будь-яку печінку краще всього на слабкому вогні. Якщо ви поспішаєте, то можна зменшити, але для цього попередньо розрізаємо м'якоть на маленькі шматочки невеликого розміру. В цьому випадку час приготування складе близько 5-10 хвилин. Єдиний недолік цього способу відварювання полягає в тому, що зварена великим шматком печінка виглядає набагато апетитніше і привабливіше.
Скільки варити печінку індички?
Печінка індички - смачний і поживний продукт. Вона набагато ситніше, калорійніше курячої печінки і багата вітаміном К. Печінка індички також містить ряд інших вітамінів, тому її рекомендують включати в раціон харчування маленьких дітей. Для правильного приготування, печінка гарненько промиваємо, акуратно кладемо в киплячу, злегка підсолену воду і варимо на слабенькому вогні 30-40 хвилин в залежності від розміру шматка.
Скільки часу варити курячу печінку?
Куряча печінка - приємне і вишукане доповнення в багатьох стравах. Сучасним господиням дуже подобається готувати з неї різні страви, так як вона готується швидко і просто. Куряча печінка вариться приблизно 15 хвилин. Чим довше вона буде перебувати в гарячій воді, тим жорсткіше вийти, тому уважно контролюйте процес. Правильно приготовлена печінка повинна мати на розрізі рівний колір, без темних згустків.
Печінка птиці готують так само, як яловичу, але тільки без попереднього замочування. Якщо ж вам дісталася печінка заморожена, то перед приготуванням її необхідно розморозити. Перед варінням печінку промиваємо, кладемо в миску з холодною водою і залишаємо на 5-10 хвилин відмокати. Потім акуратно опускаємо її в киплячу підсолену воду і варимо на самому слабенькому вогні.
Скільки потрібно варити печінку яловичу?
Перш ніж варити печінку, її попередньо бажано вимочити в молоці, хоча б хвилин 30. Робимо ми це для того, щоб прибрати з продукту всю неприємну гірчинку і запах. Після вимочування акуратно видаляємо плівку і кладемо печінку в каструлю з підсоленою водою. Доводимо до кипіння, знімаємо ложечкою з дірочками, утворилася пінку, накриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні хвилин 40.
Готовність м'яса перевіряємо виделкою або зубочисткою. Для цього витягуємо його з води і проколюємо: якщо з м'якоті виділитися світлий сік, значить, печінка зварилася. Якщо ж через 30 секунд біля місця проколу утворились темні кров'яні згустки, то печінка усередині ще сира і її слід доварити. Якщо ви вирішите приготувати яловичу печінку цілком, то час варіння складе близько 40 хвилин. З неї можна зробити смачну печінкову закуску .
Рекомендуємо добрі рецепти
Печінка в клярі
Якщо ви любите печінку, але не знаєте рецептів для її приготування, то ми підкажемо вам безліч цікавих варіантів. Сьогодні поговоримо про
Куряча печінка в вершках
Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
Печінка, тушкована з овочами
Печінка - це дієтичний продукт, багатий сполуками заліза. І сьогодні ми поговоримо про корисне та смачне варіанті її приготування - гасіння з
Печінка з цибулею і морквою
Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними
Начинка з печінки
Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
Печінка по-строгановськи в мультиварці
Коли немає часу на тривале стояння біля плити, варто приготувати вечерю в мультиварці. Що готувати? Звичайно ж, печінка. Її можна не просто