Страви з курячої печінки - рецепти
Куряча печінка - продукт корисний і простий у приготуванні. Якщо ви любите субпродукти і бажаєте зробити їх частиною меню - почати варто саме з приготування печінки, як одного з найсмачніших у своєму роді продуктів.
Мабуть, перше, що спадає на думку при згадці курячої печінки - це паштет, саме з неї ми і вирішили почати.
Інгредієнти:
бекон - 100 г;
часник - 1 зубчик;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
куряча печінка - 500 г;
бренді - 2 ст. ложки;
крем-сир - 225 г;
шавлія - 2 ст. ложки;
чебрець - 2 ст. ложки;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 175 р.
Приготування
Бекон нарізаємо шматочками і обсмажуємо на розігрітій сковороді протягом 2-3 хвилин. На витопившемся жиру смажимо дрібно нарізану цибулю протягом 2-3 хвилин, а в кінці готування додаємо на сковороду подрібнений часник.
На іншій сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому курячу печінку по 3-4 хвилини з кожного боку. Обсмажена печінка повинна бути злегка рожевою всередині. Заливаємо готову печінку бренді і чекаємо, поки алкоголь повністю випарується.
У чашу блендера кладемо цибулю і бекон, курячу печінку, крем-сир, нарізані трави і вливаємо лимонний сік. Збиваємо інгредієнти до однорідності, перекладаємо у форму і ставимо в холодильник на 15 хвилин. Розтоплюємо масло і заливаємо їм поверхню паштету. Повертаємо закуску в холодильник до повного замерзання шару олії.
Як бачите, готувати смачні страви з курячої печінки дуже просто. Подавайте паштет до трапези в компанії крекерів або хлібних тостів.
Тепер розглянемо варіант другої страви з курячою печінкою.
Болонська рагу з фаршем і печінкою
Інгредієнти:
куряча печінка - 400 г;
панчетта - 75 г;
вершкове масло - 20 г;
оливкова олія - 80 мл;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
селера - 2 стебла;
часник - 2 зубчики;
фарш м'ясний (свинина+яловичина) - 700 г;
сухе біле вино - 160 г;
молоко - 350 мл;
курячий бульйон - 500 мл;
мелений мускатний горіх - щіпка;
томати у власному соку - 800 г;
лавровий лист - 2 шт.
Приготування
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану кубиками моркву, цибулю і селеру. Як тільки овочі зарум'яняться (через 8 хвилин), додаємо часник і нарізану панчетту. Чекаємо ще 2 хвилини і закладаємо курячу печінку.
На окремій сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому яловичий фарш до золотистого кольору. Обсмажений фарш змішуємо з печінкою і заливаємо вміст жаровні вином. Чекаємо, поки рідина повністю випарується й додаємо всі залишилися інгредієнти: курячий бульйон , молоко, мускатний горіх, томати, лавровий лист. Приготування страви з курячої печінки займе 3 години на повільному вогні, при цьому кришку жаровні закривати не потрібно.
Подавати рагу можна просто так, з хлібом, а можна використовувати як соус до пасти або лазіння.
Далі поговоримо про простому і дієтичному блюді з курячої печінки - овочевому салаті.
Смачний овочевий салат з печінкою
Інгредієнти:
борошно - 35 г;
свіжий чебрець - 1 ст. ложка;
куряча печінка - 500 г;
оливкова олія - 60 мл;
бальзамічний оцет - 60 мл;
вершкове масло - 20 г;
томати черрі - 150 г;
червоний цибуля - 1 шт.;
петрушка.
Приготування
Борошно і подрібнений чебрець змішуємо з сіллю і перцем, обвалюють в цій суміші попередньо обсушені шматочки курячої печінки.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому печінка по 1 хвилині з кожної сторони. Прибираємо печінка на тарілку, а що залишилися в сковороді соки змішуємо з оцтом і додаємо вершкове масло. Як тільки глазур загусне змішуємо її з печінкою.
На тарілку викладаємо скибочки томатів, цибулі і нарізану зелень, збризкуємо все оцтом і викладаємо шматочки печінки поверх.
Рецепт страви з курячою печінкою
Мабуть, перше, що спадає на думку при згадці курячої печінки - це паштет, саме з неї ми і вирішили почати.
Інгредієнти:
Приготування
Бекон нарізаємо шматочками і обсмажуємо на розігрітій сковороді протягом 2-3 хвилин. На витопившемся жиру смажимо дрібно нарізану цибулю протягом 2-3 хвилин, а в кінці готування додаємо на сковороду подрібнений часник.
На іншій сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому курячу печінку по 3-4 хвилини з кожного боку. Обсмажена печінка повинна бути злегка рожевою всередині. Заливаємо готову печінку бренді і чекаємо, поки алкоголь повністю випарується.
У чашу блендера кладемо цибулю і бекон, курячу печінку, крем-сир, нарізані трави і вливаємо лимонний сік. Збиваємо інгредієнти до однорідності, перекладаємо у форму і ставимо в холодильник на 15 хвилин. Розтоплюємо масло і заливаємо їм поверхню паштету. Повертаємо закуску в холодильник до повного замерзання шару олії.
Як бачите, готувати смачні страви з курячої печінки дуже просто. Подавайте паштет до трапези в компанії крекерів або хлібних тостів.
Тепер розглянемо варіант другої страви з курячою печінкою.
Болонська рагу з фаршем і печінкою
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану кубиками моркву, цибулю і селеру. Як тільки овочі зарум'яняться (через 8 хвилин), додаємо часник і нарізану панчетту. Чекаємо ще 2 хвилини і закладаємо курячу печінку.
На окремій сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому яловичий фарш до золотистого кольору. Обсмажений фарш змішуємо з печінкою і заливаємо вміст жаровні вином. Чекаємо, поки рідина повністю випарується й додаємо всі залишилися інгредієнти: курячий бульйон , молоко, мускатний горіх, томати, лавровий лист. Приготування страви з курячої печінки займе 3 години на повільному вогні, при цьому кришку жаровні закривати не потрібно.
Подавати рагу можна просто так, з хлібом, а можна використовувати як соус до пасти або лазіння.
Далі поговоримо про простому і дієтичному блюді з курячої печінки - овочевому салаті.
Смачний овочевий салат з печінкою
Інгредієнти:
Приготування
Борошно і подрібнений чебрець змішуємо з сіллю і перцем, обвалюють в цій суміші попередньо обсушені шматочки курячої печінки.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому печінка по 1 хвилині з кожної сторони. Прибираємо печінка на тарілку, а що залишилися в сковороді соки змішуємо з оцтом і додаємо вершкове масло. Як тільки глазур загусне змішуємо її з печінкою.
На тарілку викладаємо скибочки томатів, цибулі і нарізану зелень, збризкуємо все оцтом і викладаємо шматочки печінки поверх.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряча печінка в вершках
Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
Паштет з гусячої печінки
Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
Паштет із свинячої печінки
Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
Куряча печінка тушкована
Куряча печінка швидко готується і володіє ніжним смаком. Давайте детально розберемося, як її смачно згасити з додаванням різних інгредієнтів. Таке
Паштет з качиної печінки рецепт
Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою
Куряча печінка в мультиварці
Куряча печінка багата вітамінами і мінералами. З неї можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні ми поговоримо про різноманітних