Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з курячої печінки - рецепти

Страви з курячої печінки - рецепти

19-03-2015, 09:15
2 251
Страви з курячої печінки - рецепти
Куряча печінка - продукт корисний і простий у приготуванні. Якщо ви любите субпродукти і бажаєте зробити їх частиною меню - почати варто саме з приготування печінки, як одного з найсмачніших у своєму роді продуктів.

Рецепт страви з курячою печінкою


Мабуть, перше, що спадає на думку при згадці курячої печінки - це паштет, саме з неї ми і вирішили почати.
Інгредієнти:

  • бекон - 100 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • куряча печінка - 500 г;

  • бренді - 2 ст. ложки;

  • крем-сир - 225 г;

  • шавлія - 2 ст. ложки;

  • чебрець - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 175 р.


  • Приготування
    Бекон нарізаємо шматочками і обсмажуємо на розігрітій сковороді протягом 2-3 хвилин. На витопившемся жиру смажимо дрібно нарізану цибулю протягом 2-3 хвилин, а в кінці готування додаємо на сковороду подрібнений часник.
    На іншій сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому курячу печінку по 3-4 хвилини з кожного боку. Обсмажена печінка повинна бути злегка рожевою всередині. Заливаємо готову печінку бренді і чекаємо, поки алкоголь повністю випарується.
    У чашу блендера кладемо цибулю і бекон, курячу печінку, крем-сир, нарізані трави і вливаємо лимонний сік. Збиваємо інгредієнти до однорідності, перекладаємо у форму і ставимо в холодильник на 15 хвилин. Розтоплюємо масло і заливаємо їм поверхню паштету. Повертаємо закуску в холодильник до повного замерзання шару олії.
    Як бачите, готувати смачні страви з курячої печінки дуже просто. Подавайте паштет до трапези в компанії крекерів або хлібних тостів.
    Тепер розглянемо варіант другої страви з курячою печінкою.
    Болонська рагу з фаршем і печінкою
    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 400 г;

  • панчетта - 75 г;

  • вершкове масло - 20 г;

  • оливкова олія - 80 мл;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • селера - 2 стебла;

  • часник - 2 зубчики;

  • фарш м'ясний (свинина+яловичина) - 700 г;

  • сухе біле вино - 160 г;

  • молоко - 350 мл;

  • курячий бульйон - 500 мл;

  • мелений мускатний горіх - щіпка;

  • томати у власному соку - 800 г;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану кубиками моркву, цибулю і селеру. Як тільки овочі зарум'яняться (через 8 хвилин), додаємо часник і нарізану панчетту. Чекаємо ще 2 хвилини і закладаємо курячу печінку.
    На окремій сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому яловичий фарш до золотистого кольору. Обсмажений фарш змішуємо з печінкою і заливаємо вміст жаровні вином. Чекаємо, поки рідина повністю випарується й додаємо всі залишилися інгредієнти: курячий бульйон , молоко, мускатний горіх, томати, лавровий лист. Приготування страви з курячої печінки займе 3 години на повільному вогні, при цьому кришку жаровні закривати не потрібно.
    Подавати рагу можна просто так, з хлібом, а можна використовувати як соус до пасти або лазіння.
    Далі поговоримо про простому і дієтичному блюді з курячої печінки - овочевому салаті.
    Смачний овочевий салат з печінкою
    Інгредієнти:

  • борошно - 35 г;

  • свіжий чебрець - 1 ст. ложка;

  • куряча печінка - 500 г;

  • оливкова олія - 60 мл;

  • бальзамічний оцет - 60 мл;

  • вершкове масло - 20 г;

  • томати черрі - 150 г;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • петрушка.


  • Приготування
    Страви з курячої печінки - рецепти
    Борошно і подрібнений чебрець змішуємо з сіллю і перцем, обвалюють в цій суміші попередньо обсушені шматочки курячої печінки.
    У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому печінка по 1 хвилині з кожної сторони. Прибираємо печінка на тарілку, а що залишилися в сковороді соки змішуємо з оцтом і додаємо вершкове масло. Як тільки глазур загусне змішуємо її з печінкою.
    На тарілку викладаємо скибочки томатів, цибулі і нарізану зелень, збризкуємо все оцтом і викладаємо шматочки печінки поверх.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
    Паштет з гусячої печінки
    Паштет з гусячої печінки
    Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
    Куряча печінка тушкована
    Куряча печінка тушкована
    Куряча печінка швидко готується і володіє ніжним смаком. Давайте детально розберемося, як її смачно згасити з додаванням різних інгредієнтів. Таке
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою
    Куряча печінка в мультиварці
    Куряча печінка в мультиварці
    Куряча печінка багата вітамінами і мінералами. З неї можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні ми поговоримо про різноманітних