Паштет з качиної печінки рецепт
На відміну від звичного багатьом паштету з курячої печінки, паштет з печінки качиної відрізняється більш високою жирністю, а також має насичений смак. Такий продукт навряд чи згодиться для щоденного вживання, але для торжества не знайти закуски краще.
Інгредієнти:
качина печінка - 600 г;
вершкове масло - 250+10 г;
цибулю-шалот - 2 шт.;
часник - 1 зубчик;
томатне пюре - 1 ст. ложка;
портвейн - 1 ч. ложка;
листя чебрецю, чорний перець - для подачі.
Приготування
Зрізаємо плівки і жили з качиної печінки. У сковороді розігріваємо третину від 250 р олії і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і подрібнений часник протягом 3-4 хвилин. Після закінчення часу збільшуємо жар і додаємо на сковороду шматочки печінки. Як тільки печінка стане золотистою з усіх боків, вливаємо на сковороду портвейн, швидко випариваем його і кладемо масло, що залишилося. Знімаємо сковороду з вогню і залишаємо її вміст повністю охолонути.
Перед тим, як помістити печінка в блендер, ретельно приправляємо її сіллю і перцем, додаємо томатне пюре і збиваємо до однорідності. Отриману масу перетираємо через сито для більшої однорідності.
Викладаємо качиний паштет у форму і заливаємо розтопленими 10 грамами олії, поки масло не застигло, декоруємо закуску горошинами чорного перцю і гілочками чебрецю.
Інгредієнти:
вершкове масло - 200 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
чебрець - 2 ст. ложки;
бекон - 100 г;
качина печінка - 500 г;
червоне вино - 1 ст. ложка;
вершки - 60 мл
Приготування
У сковороду кладемо нарізаний бекон і витапливаем з нього жир. Шматочки бекону прибираємо зі сковороди, а на витопившемся жирі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі подрібнений часник, чебрець, шматочки бекону і попередньо очищену і нарізану печінку. Як тільки печінка покриється золотистою скоринкою, заливаємо її вином і продовжуємо готування до тих пір, поки рідина не випарується.
Остуджуємо обсмажену печінку і кладемо її в чашу блендера. Збиваємо печінку до однорідності, вливши вершки і додавши пару шматочків масла. Так, поступово додаючи вершкове масло, продовжуємо збивати паштет до тих пір, поки він не стане абсолютно гладким. Для більшої однорідності його можна протерти через сито.
Зберігати паштет слід в закритій баночці, або у формі, після приготування заливши його розтопленим вершковим маслом.
Інгредієнти:
вершкове масло - 175 г;
качина печінка - 450 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
апельсиновий сік - 2 ст. ложки;
апельсинова цедра - 2 ч. ложки;
мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки;
апельсиновий лікер - 2 ст. ложки.
Приготування
У сковороді розтоплюємо 15 г вершкового масла й обсмажуємо на ньому печінка порціями до золотистого кольору протягом 4-5 хвилин. Перед обсмаженням, не забудьте очистити шматочки від плівок і жив. Охолоджену печінку і весь виділився під час смаження сік, перекладаємо в чашу блендера.
На ще 15 р олії смажимо нарізану ріпчасту цибулю і часник. Як тільки цибуля стане м'якою, додаємо до нього цедру і сік апельсина. Завершуємо підготовку додаванням апельсинового лікеру і чорного перцю. Тепер вміст сковороди можна додавати в блендер до печінки, а потім збивати до однорідності, порціями закладаємо вершкове масло. Готовий паштет викладаємо у форму, повністю остуджуємо і заливаємо розтопленим вершковим маслом, після чого знову остуджуємо до повного його застигання.
Готовий паштет подаємо з скибочками багета, грінками або крекерами. Приємного апетиту!
Паштет з качиної печінки
Інгредієнти:
Приготування
Зрізаємо плівки і жили з качиної печінки. У сковороді розігріваємо третину від 250 р олії і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і подрібнений часник протягом 3-4 хвилин. Після закінчення часу збільшуємо жар і додаємо на сковороду шматочки печінки. Як тільки печінка стане золотистою з усіх боків, вливаємо на сковороду портвейн, швидко випариваем його і кладемо масло, що залишилося. Знімаємо сковороду з вогню і залишаємо її вміст повністю охолонути.
Перед тим, як помістити печінка в блендер, ретельно приправляємо її сіллю і перцем, додаємо томатне пюре і збиваємо до однорідності. Отриману масу перетираємо через сито для більшої однорідності.
Викладаємо качиний паштет у форму і заливаємо розтопленими 10 грамами олії, поки масло не застигло, декоруємо закуску горошинами чорного перцю і гілочками чебрецю.
Качиний паштет - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У сковороду кладемо нарізаний бекон і витапливаем з нього жир. Шматочки бекону прибираємо зі сковороди, а на витопившемся жирі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі подрібнений часник, чебрець, шматочки бекону і попередньо очищену і нарізану печінку. Як тільки печінка покриється золотистою скоринкою, заливаємо її вином і продовжуємо готування до тих пір, поки рідина не випарується.
Остуджуємо обсмажену печінку і кладемо її в чашу блендера. Збиваємо печінку до однорідності, вливши вершки і додавши пару шматочків масла. Так, поступово додаючи вершкове масло, продовжуємо збивати паштет до тих пір, поки він не стане абсолютно гладким. Для більшої однорідності його можна протерти через сито.
Зберігати паштет слід в закритій баночці, або у формі, після приготування заливши його розтопленим вершковим маслом.
Як приготувати качиний паштет з апельсинами?
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розтоплюємо 15 г вершкового масла й обсмажуємо на ньому печінка порціями до золотистого кольору протягом 4-5 хвилин. Перед обсмаженням, не забудьте очистити шматочки від плівок і жив. Охолоджену печінку і весь виділився під час смаження сік, перекладаємо в чашу блендера.
На ще 15 р олії смажимо нарізану ріпчасту цибулю і часник. Як тільки цибуля стане м'якою, додаємо до нього цедру і сік апельсина. Завершуємо підготовку додаванням апельсинового лікеру і чорного перцю. Тепер вміст сковороди можна додавати в блендер до печінки, а потім збивати до однорідності, порціями закладаємо вершкове масло. Готовий паштет викладаємо у форму, повністю остуджуємо і заливаємо розтопленим вершковим маслом, після чого знову остуджуємо до повного його застигання.
Готовий паштет подаємо з скибочками багета, грінками або крекерами. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Паштет з гусячої печінки
Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
Паштет із свинячої печінки
Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
Паштет з яловичої печінки - рецепт
Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
Страви з курячої печінки - рецепти
Куряча печінка - корисний дієтичний субпродукт. Але далеко не всі господині знають, як його правильно готувати і які страви можна зробити. І сьогодні
Печінковий паштет з курячої печінки
Паштет, приготовлений вдома, разюче відрізняється від свого магазинного побратима. Він більш смачний, густий, корисний. Для того щоб створити цей
Паштет на зиму
Грибний, м'ясний, овочевий, рибний паштет можна заготовити на зиму і насолоджуватися смачною закускою весь осінньо-зиязикай період. І сьогодні