Печінковий паштет з курячої печінки
Що може бути смачніше на сніданок ніж м'який хрусткий хліб з найніжнішим паштетом? Хіба що, якщо паштет приготований своїми руками. Самим легким і дієтичним вважається паштет з курячої печінки. Він виходить дуже повітряним і прямо тане в роті. У тому, як приготувати курячий паштет, немає нічого складного. Ми пропонуємо вам кілька варіантів рецепта, а який з них ваш - вирішуйте самі.
Це простий класичний рецепт паштету, для приготування якого вам не доведеться витрачати багато часу і зусиль, а результат ваших праць вийде приголомшливим.
Інгредієнти:
печінка - 700 г;
цибуля - 2 шт.;
вершкове масло - 100 г;
морква - 1 шт.;
сіль.
Приготування
Печінка добре промийте і очистіть від шкірки. Поріжте на невеликі шматочки і обсмажте на половині вершкового масла до напівготовності. Цибулю і моркву так само дрібно поріжте і обсмажте на олії, що залишилася після печінки. Коли цибуля стане прозорою, додати в сковороду курячу печінку, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні хвилин 15. Готову печінку збийте до однорідності блендре. В гарячий викладіть паштет вершкове масло, посоліть і перемішайте. Залиште в холодильнику остуджуватися. Всі! Ваш печінковий паштет з курячої печінки готовий до подачі на стіл.
Інгредієнти:
печінка - 500 г;
печериці - 300 г;
вершкове масло-120 г;
вершки (10%) - 400 г;
сіль - 15 ч. ложки;
рослинна олія:
перець.
Приготування
Гриби добре помийте і дрібно поріжте. Потім обсмажте в невеликій кількості олії, постійно помішуючи їх. Печінку попередньо обдайте окропом, а потім поріжте невеликими шматочками, поперчіть, посоліть, а потім перемішайте з грибами і викладіть у форму для запікання. Залийте зверху все вершками, щоб вони трохи покривали печінка з грибами. Накрийте форму фольгою і поставте в духовку на 1 годину при температурі 180 градусів. Періодично перевіряйте готовність печінки. Це ви зможете зробити спробувавши розім'яти її виделкою. Якщо розминається легко, значить, можете діставати її з духовки, якщо ж ні, то потримайте в духовці ще хвилин 20. Коли печінка буде готова, викладіть зверху шматочки вершкового масла, накрийте і дайте охолонути. Після пропустіть печінка з грибами через м'ясорубку або збийте.
Інгредієнти:
печінка - 500 г;
желатин - 10 г;
морква - 1 шт.;
вода - 150 мл;
сир - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
зелень;
рослинна олія;
сіль.
Приготування
Желатин замочіть в кип'яченій воді і залиште набухати приблизно годину. Цибулю дрібно поріжте і обсмажте до золотистого кольору, після чого додайте промиту печінку і тушкуйте на середньому вогні ще 15 хвилин. Готову печінку пропустіть через м'ясорубку. Набряклий желатин, доведіть до кипіння і залиште трохи охолонути. Натертий сир перемішайте з нарізаними кубиками помідора, зеленню і половиною желатину. Половину желатину змішайте з печінковим фаршем і натертою морквою. У форму або на блюдо викладіть половину печінки, акуратно розрівняйте, зверху викладіть сир. Частину печінки рівно викладіть останньому шаром. Надайте форму вашого паштету і залиште в холодильнику на 5 годин для повного застигання.
Для приготування курячого паштету не потрібно мати якісь складні рецепти, досить просто тушкувати курячу печінку з цибулею, а потім додати вершкове масло і прокрутити через м'ясорубку. Ви навіть можете приготувати справжній дієтичний паштет з курячої печінки, запікаючи печінка з овочами в духовці, без краплі олії. А потім так само пропустити через блендер.
Курінний печінковий паштет по-домашньому
Це простий класичний рецепт паштету, для приготування якого вам не доведеться витрачати багато часу і зусиль, а результат ваших праць вийде приголомшливим.
Інгредієнти:
Приготування
Печінка добре промийте і очистіть від шкірки. Поріжте на невеликі шматочки і обсмажте на половині вершкового масла до напівготовності. Цибулю і моркву так само дрібно поріжте і обсмажте на олії, що залишилася після печінки. Коли цибуля стане прозорою, додати в сковороду курячу печінку, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні хвилин 15. Готову печінку збийте до однорідності блендре. В гарячий викладіть паштет вершкове масло, посоліть і перемішайте. Залиште в холодильнику остуджуватися. Всі! Ваш печінковий паштет з курячої печінки готовий до подачі на стіл.
Домашній паштет з курячої печінки з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Гриби добре помийте і дрібно поріжте. Потім обсмажте в невеликій кількості олії, постійно помішуючи їх. Печінку попередньо обдайте окропом, а потім поріжте невеликими шматочками, поперчіть, посоліть, а потім перемішайте з грибами і викладіть у форму для запікання. Залийте зверху все вершками, щоб вони трохи покривали печінка з грибами. Накрийте форму фольгою і поставте в духовку на 1 годину при температурі 180 градусів. Періодично перевіряйте готовність печінки. Це ви зможете зробити спробувавши розім'яти її виделкою. Якщо розминається легко, значить, можете діставати її з духовки, якщо ж ні, то потримайте в духовці ще хвилин 20. Коли печінка буде готова, викладіть зверху шматочки вершкового масла, накрийте і дайте охолонути. Після пропустіть печінка з грибами через м'ясорубку або збийте.
Ніжний паштет з курячої печінки з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Желатин замочіть в кип'яченій воді і залиште набухати приблизно годину. Цибулю дрібно поріжте і обсмажте до золотистого кольору, після чого додайте промиту печінку і тушкуйте на середньому вогні ще 15 хвилин. Готову печінку пропустіть через м'ясорубку. Набряклий желатин, доведіть до кипіння і залиште трохи охолонути. Натертий сир перемішайте з нарізаними кубиками помідора, зеленню і половиною желатину. Половину желатину змішайте з печінковим фаршем і натертою морквою. У форму або на блюдо викладіть половину печінки, акуратно розрівняйте, зверху викладіть сир. Частину печінки рівно викладіть останньому шаром. Надайте форму вашого паштету і залиште в холодильнику на 5 годин для повного застигання.
Для приготування курячого паштету не потрібно мати якісь складні рецепти, досить просто тушкувати курячу печінку з цибулею, а потім додати вершкове масло і прокрутити через м'ясорубку. Ви навіть можете приготувати справжній дієтичний паштет з курячої печінки, запікаючи печінка з овочами в духовці, без краплі олії. А потім так само пропустити через блендер.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гуляш з печінки
Гуляш з печінки зможе з лишком замінити класичну м'ясну підливу до улюблених гарнірів, при цьому готується це блюдо за лічені 15-20 хвилин, а
Паштет з гусячої печінки
Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
Паштет із свинячої печінки
Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
Паштет з яловичої печінки - рецепт
Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
Страви з курячої печінки - рецепти
Куряча печінка - корисний дієтичний субпродукт. Але далеко не всі господині знають, як його правильно готувати і які страви можна зробити. І сьогодні
Паштет з качиної печінки рецепт
Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою