Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Паштет з яловичої печінки - рецепт

Паштет з яловичої печінки - рецепт

19-03-2015, 10:51
1 785
Паштет з яловичої печінки - рецепт
Яловича печінка - дуже корисний і багатий білком продукт, в якому містяться різноманітні вітаміни та мікроелементи. З неї можна приготувати безліч різноманітних страв. Ми пропонуємо вам зробити смачний і ситний паштет, який стане прикрасою будь-якого столу.

Домашній паштет з яловичої печінки


Інгредієнти:

  • цибулина - 2 шт.;

  • печінка яловича - 1 кг;

  • морква - 2 шт.;

  • яйце - 6 шт.;

  • вершкове масло - 150 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування паштету з яловичої печінки моркву чистимо, дрібненько ріжемо, цибулю подрібнюємо. Потім пасеруємо овочі на рослинному масло до золотавого кольору. Печінка шаткуємо невеликими шматочками і обсмажуємо десь 3 хвилини на окремій сковороді. Яйця відварюємо круто, чистимо, виймаємо жовтки, розрізаємо їх на 2 частини і складаємо в тарілочку. Додаємо сюди ж приготовані овочі, печінка і збиваємо все блендером.
    Тепер нарізаємо кубиками масло, додаємо трохи солі, і з'єднуємо разом з паштетом, добре збиваючи до однорідності. Після цього беремо пластиковий контейнер, викладаємо половину печінкового паштету з яловичої печінки, слідом накриваємо його тонкими скибочками масла, наверх знову викладаємо паштет і ставимо на кілька годин в холодильник.

    Запечений паштет з яловичої печінки


    Інгредієнти:

  • яловича печінка - 700 г;

  • цибулина - 3 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • мелений перець - 1 г;

  • варене яйце - 3 шт.;

  • білий хліб - 1 скибочка;

  • вершки - 100 мл;

  • джин - 50 мл;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як приготувати паштет з яловичої печінки. Отже, печінку промиваємо, очищаємо від прожилок і плівок, нарізаємо шматками. Подрібнені цибулю і часник пасеруємо до м'якості на рослинному маслечко. У блендері подрібнюємо гарненько печінку з очищеними вареними яйцями, замоченим у воді і віджатим хлібом і вершками. Додаємо в отриману масу цибулю з часником, кладемо за смаком сіль, перець, вливаємо джин і збиваємо до однорідного стану.
    У змащену олією форму акуратно перелити вміст блендера і запікаємо смачний паштет з яловичої печінки на водяній бані 15 години при 185 градусах. Потім духовку вимикаємо і залишаємо форму там до повного охолодження. Остиглий паштет прибираємо на ніч в холодильник, для дозрівання.

    Паштет з вареної яловичої печінки


    Інгредієнти:

  • яловича печінка - 1 кг;

  • свиняча копчена грудинка - 250 г;

  • сало - 100 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • коньяк - 80 мл;

  • часник - 3 зубчики;

  • майоран - 1 ч. ложка;

  • мелений мускатний горіх - щіпка;

  • спеції.


  • Приготування
    Печінка відварюємо в підсоленій киплячій воді протягом 10 хвилин. Очищену цибулю подрібнюємо і пасеруємо на рослинній олії. Тепер перекручуємо через м'ясорубку печінку, очищений часник, копчену грудинку і пожаренний цибулю. Додаємо до фаршу всі інші інгредієнти, крім сала. Форму змащуємо рослинним маслом, викладаємо на дно шматочки сала, потім перекручену масу, закрити пергаментним папером і випікаємо 45 хвилин при 180 градусах. Готовий паштет охолоджуємо і нарізаємо шматочками.

    Паштет з яловичої печінки з картоплею


    Інгредієнти:

  • печінка яловича - 1 кг;

  • картопля - 200 г;

  • цибулина - 50 г;

  • свіже сало - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • Паштет з яловичої печінки - рецепт

  • часник - 2 зубчики.


  • Приготування
    Всі продукти, крім часнику, чистимо, нарізаємо великими шматками, укладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на півгодини варитися. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму. Після закінчення часу, знімаємо каструлю з плити, виймаємо печінку і картоплю, злегка остуджуємо і подрібнюємо разом з салом в кухонному комбайні. Потім перекладаємо масу у велику ємність, видавлюємо пару зубчиків часничку, перемішуємо і розкладаємо в овочевий паштет з печінкою ємності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з яловичої печінки
    Салат з яловичої печінки
    Салати з яловичої печінки набагато корисніше, ніж з м'ясом, особливо в поєднанні з зеленню. Такий салат можна назвати дієтичним, але тим не менш він
    Паштет з гусячої печінки
    Паштет з гусячої печінки
    Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
    Начинка з печінки
    Начинка з печінки
    Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
    Печінковий паштет з курячої печінки
    Печінковий паштет з курячої печінки
    Паштет, приготовлений вдома, разюче відрізняється від свого магазинного побратима. Він більш смачний, густий, корисний. Для того щоб створити цей
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою