Паштет з яловичої печінки - рецепт
Яловича печінка - дуже корисний і багатий білком продукт, в якому містяться різноманітні вітаміни та мікроелементи. З неї можна приготувати безліч різноманітних страв. Ми пропонуємо вам зробити смачний і ситний паштет, який стане прикрасою будь-якого столу.
Інгредієнти:
цибулина - 2 шт.;
печінка яловича - 1 кг;
морква - 2 шт.;
яйце - 6 шт.;
вершкове масло - 150 г;
спеції.
Приготування
Для приготування паштету з яловичої печінки моркву чистимо, дрібненько ріжемо, цибулю подрібнюємо. Потім пасеруємо овочі на рослинному масло до золотавого кольору. Печінка шаткуємо невеликими шматочками і обсмажуємо десь 3 хвилини на окремій сковороді. Яйця відварюємо круто, чистимо, виймаємо жовтки, розрізаємо їх на 2 частини і складаємо в тарілочку. Додаємо сюди ж приготовані овочі, печінка і збиваємо все блендером.
Тепер нарізаємо кубиками масло, додаємо трохи солі, і з'єднуємо разом з паштетом, добре збиваючи до однорідності. Після цього беремо пластиковий контейнер, викладаємо половину печінкового паштету з яловичої печінки, слідом накриваємо його тонкими скибочками масла, наверх знову викладаємо паштет і ставимо на кілька годин в холодильник.
Інгредієнти:
яловича печінка - 700 г;
цибулина - 3 шт.;
часник - 5 зубчиків;
сіль - 1 ч. ложка;
мелений перець - 1 г;
варене яйце - 3 шт.;
білий хліб - 1 скибочка;
вершки - 100 мл;
джин - 50 мл;
рослинне масло.
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як приготувати паштет з яловичої печінки. Отже, печінку промиваємо, очищаємо від прожилок і плівок, нарізаємо шматками. Подрібнені цибулю і часник пасеруємо до м'якості на рослинному маслечко. У блендері подрібнюємо гарненько печінку з очищеними вареними яйцями, замоченим у воді і віджатим хлібом і вершками. Додаємо в отриману масу цибулю з часником, кладемо за смаком сіль, перець, вливаємо джин і збиваємо до однорідного стану.
У змащену олією форму акуратно перелити вміст блендера і запікаємо смачний паштет з яловичої печінки на водяній бані 15 години при 185 градусах. Потім духовку вимикаємо і залишаємо форму там до повного охолодження. Остиглий паштет прибираємо на ніч в холодильник, для дозрівання.
Інгредієнти:
яловича печінка - 1 кг;
свиняча копчена грудинка - 250 г;
сало - 100 г;
цибулина - 1 шт.;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
коньяк - 80 мл;
часник - 3 зубчики;
майоран - 1 ч. ложка;
мелений мускатний горіх - щіпка;
спеції.
Приготування
Печінка відварюємо в підсоленій киплячій воді протягом 10 хвилин. Очищену цибулю подрібнюємо і пасеруємо на рослинній олії. Тепер перекручуємо через м'ясорубку печінку, очищений часник, копчену грудинку і пожаренний цибулю. Додаємо до фаршу всі інші інгредієнти, крім сала. Форму змащуємо рослинним маслом, викладаємо на дно шматочки сала, потім перекручену масу, закрити пергаментним папером і випікаємо 45 хвилин при 180 градусах. Готовий паштет охолоджуємо і нарізаємо шматочками.
Інгредієнти:
печінка яловича - 1 кг;
картопля - 200 г;
цибулина - 50 г;
свіже сало - 500 г;
морква - 1 шт.;
часник - 2 зубчики.
Приготування
Всі продукти, крім часнику, чистимо, нарізаємо великими шматками, укладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на півгодини варитися. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму. Після закінчення часу, знімаємо каструлю з плити, виймаємо печінку і картоплю, злегка остуджуємо і подрібнюємо разом з салом в кухонному комбайні. Потім перекладаємо масу у велику ємність, видавлюємо пару зубчиків часничку, перемішуємо і розкладаємо в овочевий паштет з печінкою ємності.
Домашній паштет з яловичої печінки
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування паштету з яловичої печінки моркву чистимо, дрібненько ріжемо, цибулю подрібнюємо. Потім пасеруємо овочі на рослинному масло до золотавого кольору. Печінка шаткуємо невеликими шматочками і обсмажуємо десь 3 хвилини на окремій сковороді. Яйця відварюємо круто, чистимо, виймаємо жовтки, розрізаємо їх на 2 частини і складаємо в тарілочку. Додаємо сюди ж приготовані овочі, печінка і збиваємо все блендером.
Тепер нарізаємо кубиками масло, додаємо трохи солі, і з'єднуємо разом з паштетом, добре збиваючи до однорідності. Після цього беремо пластиковий контейнер, викладаємо половину печінкового паштету з яловичої печінки, слідом накриваємо його тонкими скибочками масла, наверх знову викладаємо паштет і ставимо на кілька годин в холодильник.
Запечений паштет з яловичої печінки
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як приготувати паштет з яловичої печінки. Отже, печінку промиваємо, очищаємо від прожилок і плівок, нарізаємо шматками. Подрібнені цибулю і часник пасеруємо до м'якості на рослинному маслечко. У блендері подрібнюємо гарненько печінку з очищеними вареними яйцями, замоченим у воді і віджатим хлібом і вершками. Додаємо в отриману масу цибулю з часником, кладемо за смаком сіль, перець, вливаємо джин і збиваємо до однорідного стану.
У змащену олією форму акуратно перелити вміст блендера і запікаємо смачний паштет з яловичої печінки на водяній бані 15 години при 185 градусах. Потім духовку вимикаємо і залишаємо форму там до повного охолодження. Остиглий паштет прибираємо на ніч в холодильник, для дозрівання.
Паштет з вареної яловичої печінки
Інгредієнти:
Приготування
Печінка відварюємо в підсоленій киплячій воді протягом 10 хвилин. Очищену цибулю подрібнюємо і пасеруємо на рослинній олії. Тепер перекручуємо через м'ясорубку печінку, очищений часник, копчену грудинку і пожаренний цибулю. Додаємо до фаршу всі інші інгредієнти, крім сала. Форму змащуємо рослинним маслом, викладаємо на дно шматочки сала, потім перекручену масу, закрити пергаментним папером і випікаємо 45 хвилин при 180 градусах. Готовий паштет охолоджуємо і нарізаємо шматочками.
Паштет з яловичої печінки з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Всі продукти, крім часнику, чистимо, нарізаємо великими шматками, укладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на півгодини варитися. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму. Після закінчення часу, знімаємо каструлю з плити, виймаємо печінку і картоплю, злегка остуджуємо і подрібнюємо разом з салом в кухонному комбайні. Потім перекладаємо масу у велику ємність, видавлюємо пару зубчиків часничку, перемішуємо і розкладаємо в овочевий паштет з печінкою ємності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з яловичої печінки
Салати з яловичої печінки набагато корисніше, ніж з м'ясом, особливо в поєднанні з зеленню. Такий салат можна назвати дієтичним, але тим не менш він
Паштет з гусячої печінки
Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
Паштет із свинячої печінки
Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
Начинка з печінки
Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
Печінковий паштет з курячої печінки
Паштет, приготовлений вдома, разюче відрізняється від свого магазинного побратима. Він більш смачний, густий, корисний. Для того щоб створити цей
Паштет з качиної печінки рецепт
Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою