Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з яловичої печінки

Салат з яловичої печінки

22-03-2015, 13:42
909
Салат з яловичої печінки
Салати з м'ясними складовими в наших краях зазвичай не відрізняються особливою претензійністю або естетичністю, однак, це зовсім не означає, що такий доступний та дешевий інгредієнт, як яловича печінка, варто недооцінювати. Навпаки, цікавий смак і текстура цього продукту вже давно перетворила його в завсідника ресторанних меню. Кількома цікавими рецептами з яловичої печінкою поділимося з вами і ми.

Рецепт салату з яловичої печінки з авокадо


Інгредієнти:

  • яловича печінка - 350 г;

  • бальзамічний оцет - 120 мл;

  • рукола - 2 ст.;

  • авокадо - 1 шт.;

  • червоний цибуля - 20 г;

  • цикорій - 1 шт.;

  • горіхи (кешью) - 75 р.


  • Приготування
    За день до приготування печінка слід ретельно промити, обсушити, очистити від плівок і проток, а потім залити 60 мл оцту і залишити маринуватися. Мариновану печінка ще раз споліскують і сушимо, а потім гарненько приправляємо з обох сторін.
    У сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому шматочки печінки по хвилині з кожної сторони. Обсмажену печінку перекладаємо на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир, а що залишилися в сковороді соки і пригорілі шматочки деглазируем за допомогою оцту. Коли оцет зменшиться в обсязі наполовину - прибираємо його вогню.
    Окремо смажимо кешью, посипавши сіллю і перцем.
    По тарілках ділимо рукколу і листя цикорію, кладемо шматочки авокадо і тонкі кільця цибулі. Зверху розміщуємо скибочки печінки, поливаємо все соусом і посипаємо горішками. Простий салат з яловичої печінки готовий, можна відразу ж подавати його до столу.

    Листковий салат-торт з яловичої печінки


    Ви можете сказати, що листкові салати старомодні і будете абсолютно праві, однак це зовсім не означає, що їх популярність падає. Простота, ситність і приємний естетичний вигляд робить листкові салати з яловичої печінки ідеальної святкової закускою, рецептів якої існує величезна безліч.
    Інгредієнти:

  • білий хліб - 185 г;

  • курячі яйця - 6-7 шт.;

  • яловича печінка - 600 г;

  • яловичина (м'якоть) - 430 г;

  • томати - 80 г;

  • зелень;

  • білий цибулю - 100 р;

  • морква - 80 г;

  • рослинна олія;

  • тертий сир;

  • майонез.


  • Приготування
    Промиту і очищену печінку ріжемо кубиками і смажимо до повної готовності. Окремо смажимо яловичу м'якоть, також попередньо нарізавши кубиками. Не забувайте про приправах! Нарізаний білий цибулю і моркву також потрібно протушкувати до м'якості. М'ясні продукти пропускаємо через м'ясорубку з овочами або пюрируем їх у блендері так, щоб вийшов однорідний паштет.
    Відокремлюємо від кірки хлібний м'якуш, викладаємо його в салатник єдиним шаром, змащуємо майонезом, посипаємо зеленню і покриваємо паштетної сумішшю. Зверху викладаємо свіжі томати і повторюємо шари, на той раз замість томатів виклавши нарізані кружальцями яйця. Чергуємо шари, поки всі інгредієнти не підійдуть до кінця. Салат з яловичої печінки шарами можна декорувати на свій розсуд, але ми рекомендуємо промазати його майонезом і обсипати тертим сиром.

    Смачний салат з яловичої печінки


    Ще один смачний і легкий салат з яловичої печінки припаде до смаку любителям здорового харчування.
    Інгредієнти:

  • білий цибулю - 90 г;

  • рукола - 2 ст.;

  • сочевиця - 400 г;

  • солодкий перець - 100 г;

  • червоний винний оцет - 20 мл;

  • олія оливкова - 30 мл;
  • Салат з яловичої печінки

  • печінка яловича - 480 р.


  • Приготування
    Ріжемо білий цибулю тонкими кільцями, змішуємо з попередньо відвареної сочевицею, скибочками червоного перцю і руколою. Заправляємо все 15 мл рослинного масла і приправляємо за смаком.
    На маслі обсмажуємо скибочки очищеного і промитої яловичої печінки близько хвилини. Печінка повинна стати хрусткою і рум'яної зовні, але залишатися злегка рожевою всередині. Викладаємо шматочки яловичої печінки поверх салатного міксу і поливаємо їх винним оцтом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з печінки з яйцем
    Салат з печінки з яйцем
    Салати є прикрасою будь-якого столу, хоч повсякденного, хоч святкового. Варіантів їх створення безліч. І зараз ми вам підкажемо декілька нових
    Котлети з яловичої печінки
    Котлети з яловичої печінки
    Яловича печінка - це дуже корисний продукт, насичений різного роду корисними речовинами і вітамінами. Однак щоб печінка була не тільки корисною, але
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
    Відбивні з печінки
    Відбивні з печінки
    Відбивні з печінки - це може бути гаряча страва до обіду або смачна закуска до пива, все залежить від того за яким рецептом їх готувати. Давайте
    Підлива з печінки
    Підлива з печінки
    До м'ясної підливі ми вже звикли на наших столах. Але трохи особняком у цьому плані варто підлива з печінки. І сьогодні ми детально розповімо вам, як
    Начинка з печінки
    Начинка з печінки
    Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як