Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Підлива з печінки

Підлива з печінки

19-03-2015, 09:13
4 495
Підлива з печінки
М'ясна підлива вже давно не в новинку на наших столах. Багато її варіації ми кожен день подаємо до улюблених гарнірів як у будні, так і на свято. Осібно стоїть підлива з печінки - страва трохи менш часто зустрічається, але не менш смачне. Ми пропонуємо вам випробувати рецепти нижче, і переконатися в цьому самостійно.

Підлива з яловичої печінки


Базовий рецепт підливи з яловичої печінки не знає аналогів. Густий і ароматний соус, в поєднанні з золотистими шматочками печінки, розбавляють скибочки грибів, завдяки яким, підлива відрізняється не тільки аромат, але і смаком.
Інгредієнти:

  • яловича печінка - 500 г;

  • печериці - 350 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати підливу з печінкою, саму печінку слід гарненько очистити від плівок і проток, ретельно промити і нарізати товстою соломкою. Також ріжемо гриби пластинами і ріпчасту цибулю тонкими півкільцями.
    На сковороді обсмажуємо гриби з цибулею до м'якості та легкого золотистого кольору. Кладемо до засмажки шматочки печінки, трохи подрібненого часнику, приправляємо все і обсмажуємо до тих пір, поки печінка не схопиться. Потім заливаємо все склянкою води і тушкуємо разом до повної готовності печінки. Якщо до цих пір підлива не загусла, її слід доповнити невеликою кількістю просіяного борошна.

    Підлива з свинячої печінки


    Класична підлива зі свинячої печінки на беконі просто повинна побувати на вашому столі. Ароматна, з легким нотками портвейну, вона добре доповнить гарнір з картопляного пюре чи різних круп.
    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 150 г;

  • рослинне масло - для смаження;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • бекон - 4-5 скибочок;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • вершкове масло - 50 г;

  • овочевий бульйон - 245 мл;

  • портвейн - 2 ст. ложки;

  • сметана - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому тонкі кільця ріпчастої цибулі до м'якості. Посипаємо цибульну обжарку столовою ложкою борошна, перемішуємо і вливаємо овочевий бульйон . Як тільки він загусне, додаємо портвейн.
    На іншій сковороді смажимо бекон, а на витопившемся жиру підрум'янюємо шматочки очищеного і обваленной в борошні свинячої печінки. Додаємо сметану і печінка в підливку і тушкуємо все разом близько 10-15 хвилин. Приправляємо сіллю і перцем за смаком.
    Підливу з печінки зі сметаною можна зробити в мультиварці, для приготування бажано використовувати режим "Випічка" і обсмажити на ньому спершу бекон і цибулю, потім додати печінку, залити бульйоном і тушкувати 20-25 хвилин.

    Підлива з курячої печінки


    Куряча печінка відливається своєю ніжною, буквально креязиком текстурою. Чому б не скористатися цією перевагою продукту, і не приготувати густу підливу з пюрированной курячої печінки?
    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 250 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • вода - 1 1/2 ст.;

  • оцет - 3 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • хлібна крихта - 1/3 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Підлива з печінки
    Курячу печінку промиваємо, обсушуємо і пюрируем з допомогою бледнера. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю близько 5-7 хвилин, до м'якості. Додаємо часник і продовжуємо готування ще 30 секунд. Вливаємо до засмажки пюрированную печінка, додаємо цукор, оцет і доводимо підливу до кипіння.
    Щоб підлива вийшла гущі, можна додати борошно або свіжі хлібні крихти. Через 5 хвилин необхідно буде приправити страву за смаком і знову збити до однорідності за допомогою блендера. Готова підлива з печінки курки добре підходить для пасти, картоплі і навіть м'яса.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печінка з цибулею і морквою
    Печінка з цибулею і морквою
    Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними
    Куряча печінка тушкована
    Куряча печінка тушкована
    Куряча печінка швидко готується і володіє ніжним смаком. Давайте детально розберемося, як її смачно згасити з додаванням різних інгредієнтів. Таке
    Бефстроганов з печінки
    Бефстроганов з печінки
    Бефстроганов - популярне блюдо російської кухні. Варіантів його створення безліч: з свинини, яловичини, курки. А сьогодні ми розберемо кілька цікавих
    Страви з курячої печінки - рецепти
    Страви з курячої печінки - рецепти
    Куряча печінка - корисний дієтичний субпродукт. Але далеко не всі господині знають, як його правильно готувати і які страви можна зробити. І сьогодні
    Відбивні з печінки
    Відбивні з печінки
    Відбивні з печінки - це може бути гаряча страва до обіду або смачна закуска до пива, все залежить від того за яким рецептом їх готувати. Давайте
    Начинка з печінки
    Начинка з печінки
    Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як