Підлива з печінки
М'ясна підлива вже давно не в новинку на наших столах. Багато її варіації ми кожен день подаємо до улюблених гарнірів як у будні, так і на свято. Осібно стоїть підлива з печінки - страва трохи менш часто зустрічається, але не менш смачне. Ми пропонуємо вам випробувати рецепти нижче, і переконатися в цьому самостійно.
Базовий рецепт підливи з яловичої печінки не знає аналогів. Густий і ароматний соус, в поєднанні з золотистими шматочками печінки, розбавляють скибочки грибів, завдяки яким, підлива відрізняється не тільки аромат, але і смаком.
Інгредієнти:
яловича печінка - 500 г;
печериці - 350 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
борошно - 1 ст. ложка;
вершкове масло - для смаження;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Перед тим, як приготувати підливу з печінкою, саму печінку слід гарненько очистити від плівок і проток, ретельно промити і нарізати товстою соломкою. Також ріжемо гриби пластинами і ріпчасту цибулю тонкими півкільцями.
На сковороді обсмажуємо гриби з цибулею до м'якості та легкого золотистого кольору. Кладемо до засмажки шматочки печінки, трохи подрібненого часнику, приправляємо все і обсмажуємо до тих пір, поки печінка не схопиться. Потім заливаємо все склянкою води і тушкуємо разом до повної готовності печінки. Якщо до цих пір підлива не загусла, її слід доповнити невеликою кількістю просіяного борошна.
Класична підлива зі свинячої печінки на беконі просто повинна побувати на вашому столі. Ароматна, з легким нотками портвейну, вона добре доповнить гарнір з картопляного пюре чи різних круп.
Інгредієнти:
свиняча печінка - 150 г;
рослинне масло - для смаження;
борошно - 1/2 ст.;
бекон - 4-5 скибочок;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
вершкове масло - 50 г;
овочевий бульйон - 245 мл;
портвейн - 2 ст. ложки;
сметана - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому тонкі кільця ріпчастої цибулі до м'якості. Посипаємо цибульну обжарку столовою ложкою борошна, перемішуємо і вливаємо овочевий бульйон . Як тільки він загусне, додаємо портвейн.
На іншій сковороді смажимо бекон, а на витопившемся жиру підрум'янюємо шматочки очищеного і обваленной в борошні свинячої печінки. Додаємо сметану і печінка в підливку і тушкуємо все разом близько 10-15 хвилин. Приправляємо сіллю і перцем за смаком.
Підливу з печінки зі сметаною можна зробити в мультиварці, для приготування бажано використовувати режим "Випічка" і обсмажити на ньому спершу бекон і цибулю, потім додати печінку, залити бульйоном і тушкувати 20-25 хвилин.
Куряча печінка відливається своєю ніжною, буквально креязиком текстурою. Чому б не скористатися цією перевагою продукту, і не приготувати густу підливу з пюрированной курячої печінки?
Інгредієнти:
куряча печінка - 250 г;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 3-4 зубчики;
вода - 1 1/2 ст.;
оцет - 3 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
хлібна крихта - 1/3 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Курячу печінку промиваємо, обсушуємо і пюрируем з допомогою бледнера. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю близько 5-7 хвилин, до м'якості. Додаємо часник і продовжуємо готування ще 30 секунд. Вливаємо до засмажки пюрированную печінка, додаємо цукор, оцет і доводимо підливу до кипіння.
Щоб підлива вийшла гущі, можна додати борошно або свіжі хлібні крихти. Через 5 хвилин необхідно буде приправити страву за смаком і знову збити до однорідності за допомогою блендера. Готова підлива з печінки курки добре підходить для пасти, картоплі і навіть м'яса.
Підлива з яловичої печінки
Базовий рецепт підливи з яловичої печінки не знає аналогів. Густий і ароматний соус, в поєднанні з золотистими шматочками печінки, розбавляють скибочки грибів, завдяки яким, підлива відрізняється не тільки аромат, але і смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати підливу з печінкою, саму печінку слід гарненько очистити від плівок і проток, ретельно промити і нарізати товстою соломкою. Також ріжемо гриби пластинами і ріпчасту цибулю тонкими півкільцями.
На сковороді обсмажуємо гриби з цибулею до м'якості та легкого золотистого кольору. Кладемо до засмажки шматочки печінки, трохи подрібненого часнику, приправляємо все і обсмажуємо до тих пір, поки печінка не схопиться. Потім заливаємо все склянкою води і тушкуємо разом до повної готовності печінки. Якщо до цих пір підлива не загусла, її слід доповнити невеликою кількістю просіяного борошна.
Підлива з свинячої печінки
Класична підлива зі свинячої печінки на беконі просто повинна побувати на вашому столі. Ароматна, з легким нотками портвейну, вона добре доповнить гарнір з картопляного пюре чи різних круп.
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому тонкі кільця ріпчастої цибулі до м'якості. Посипаємо цибульну обжарку столовою ложкою борошна, перемішуємо і вливаємо овочевий бульйон . Як тільки він загусне, додаємо портвейн.
На іншій сковороді смажимо бекон, а на витопившемся жиру підрум'янюємо шматочки очищеного і обваленной в борошні свинячої печінки. Додаємо сметану і печінка в підливку і тушкуємо все разом близько 10-15 хвилин. Приправляємо сіллю і перцем за смаком.
Підливу з печінки зі сметаною можна зробити в мультиварці, для приготування бажано використовувати режим "Випічка" і обсмажити на ньому спершу бекон і цибулю, потім додати печінку, залити бульйоном і тушкувати 20-25 хвилин.
Підлива з курячої печінки
Куряча печінка відливається своєю ніжною, буквально креязиком текстурою. Чому б не скористатися цією перевагою продукту, і не приготувати густу підливу з пюрированной курячої печінки?
Інгредієнти:
Приготування
Курячу печінку промиваємо, обсушуємо і пюрируем з допомогою бледнера. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю близько 5-7 хвилин, до м'якості. Додаємо часник і продовжуємо готування ще 30 секунд. Вливаємо до засмажки пюрированную печінка, додаємо цукор, оцет і доводимо підливу до кипіння.
Щоб підлива вийшла гущі, можна додати борошно або свіжі хлібні крихти. Через 5 хвилин необхідно буде приправити страву за смаком і знову збити до однорідності за допомогою блендера. Готова підлива з печінки курки добре підходить для пасти, картоплі і навіть м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печінка з цибулею і морквою
Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними
Куряча печінка тушкована
Куряча печінка швидко готується і володіє ніжним смаком. Давайте детально розберемося, як її смачно згасити з додаванням різних інгредієнтів. Таке
Бефстроганов з печінки
Бефстроганов - популярне блюдо російської кухні. Варіантів його створення безліч: з свинини, яловичини, курки. А сьогодні ми розберемо кілька цікавих
Страви з курячої печінки - рецепти
Куряча печінка - корисний дієтичний субпродукт. Але далеко не всі господині знають, як його правильно готувати і які страви можна зробити. І сьогодні
Відбивні з печінки
Відбивні з печінки - це може бути гаряча страва до обіду або смачна закуска до пива, все залежить від того за яким рецептом їх готувати. Давайте
Начинка з печінки
Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як