Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Паштет з гусячої печінки

Паштет з гусячої печінки

19-03-2015, 10:52
2 987
Паштет з гусячої печінки
Паштет з гусячої печінки не обов'язково повинен бути жирним як фуа гра. Закуска з здорової печінки гусака виходить найбільш смачною і корисною, а готувати його не складніше звичного курячого паштету .

Рецепт паштету з гусячої печінки


Інгредієнти:

  • гусячий жир - 85 м;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • гусяча печінка - 1 шт.;

  • сушені прованські трави - 1/4 ч. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль, перець - 1/4 ч. ложки;

  • коньяк - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Гусячий жир розтоплюємо в товстостінній сковороді і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю близько 30 секунд. Після, додаємо до злегка смаженій луку нарізану кубиками гусячу печінка, сушені прованські трави, часник, сіль і перець. Продовжуємо готування ще 15-2 хвилини, постійно помішуючи вміст сковороди.
    Обсмажену з цибулею печінку перекладаємо в блендер і додаємо коньяк. Перетворюємо печінка в паштет і викладаємо його у форму. Перед подачею гусячий паштет повинен постояти в холодильнику близько 2 годин.

    Паштет з гусячих потрухів


    Інгредієнти:

  • гусячі потрухи (серце, печінка, шлунок) - 100 г;

  • цибулю-шалот - 3 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • оливки - жменя;

  • томатне пюре - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець, сушений чилі - за смаком.


  • Приготування
    На сковороді розтоплюємо столову ложку вершкового масла. Цибулю і часник дрібно нарізаємо і обсмажуємо до прозорості. Потрухи споліскуємо і грубо нарізаємо. Кладемо їх на сковороду і додаємо ще одну столову ложку масла. Як тільки гусячі потрухи обсмажаться до готовності, їх можна закладати в чашу блендера разом з жменею оливок, залишками масла, томатним пюре і спеціями. Збиваємо паштет до однорідності і залишаємо охолонути в холодильнику.

    Рецепт гусячого паштету з печінки


    Інгредієнти:

  • гусяча печінка - 225 г;

  • вершкове масло - 225 г;

  • арманьяк - 2 ст. ложки;

  • гірчичний порошок - 2 ч. ложки;

  • свіжий чебрець - 1 ч. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    На сковороду кладемо шматочок вершкового масла й обсмажуємо на ньому гусячу печінку близько 5 хвилин. Готову печінку перекладаємо в блендер.
    На ту ж сковороду кладемо ще близько 150 грамів масла і розтоплюємо. Заливаємо масло в блендер до печінки. Доповнюємо майбутній паштет арманьяком, гірчичним порошком, подрібненим часником і чебрецем. Збиваємо паштет в блендері близько 10 хвилин. Розкладаємо паштет по 2 формах. Розтоплюємо 50 грам масла, і заливаємо їм оре зверху (подібна масляна плівка не дасть поверхні паштету заветриться, а також збереже продукт на довгий час.). Залишаємо паштет в холодильнику до повного застигання.

    Домашній паштет з гусячої печінки з апельсинами


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 175 г+55 г;

  • гусяча печінка - 450 г;

  • цибуля шалот - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • апельсиновий сік - 2 ч. ложки;

  • апельсинова цедра - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець;

  • апельсиновий лікер.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати паштет гусячий, саму гусячу печінку слід гарненько промити і залишити на паперовому рушнику.
    Паштет з гусячої печінки
    На сковороді розтоплюємо 15 г вершкового масла й обсмажуємо на ньому спочатку першу половину всієї печінки, а вже потім і другу. Час смаження однієї партії не повинна перевищувати 4-5 хвилин, щоб печінка залишалася злегка рожевою всередині. Кладемо обсмажену печінку в блендер.
    Розтоплюємо ще 15 р масла й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і часник. Додаємо до пассеровке апельсиновий сік і цедру і продовжуємо готування до тих пір, поки цибуля не стане м'яким. Додаємо на сковороду лікер, сіль і перець. Заливаємо вміст сковороди в блендер і туди ж відправляємо залишки масла. Збиваємо паштет до однорідності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
    Печінковий паштет з курячої печінки
    Печінковий паштет з курячої печінки
    Паштет, приготовлений вдома, разюче відрізняється від свого магазинного побратима. Він більш смачний, густий, корисний. Для того щоб створити цей
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою
    Закуска до новорічного столу: паштет з курячого філе
    Закуска до новорічного столу: паштет з курячого філе
    Паштет з курячого філе - це чудова закуска до новорічного столу, яка неодмінно сподобається вашим близьким і друзям. І ми для вас зібрали кілька
    Фуа-гра - рецепт
    Фуа-гра - рецепт
    Фуа-гра - це печінка вгодованої гуски. Дане ласощі почали готувати в Єгипет ще до нашої ери. Зараз найбільш популярне воно у Франції, яка, до речі, є