Закуска до новорічного столу: паштет з курячого філе
Паштет можна робити не тільки з курячої печінки, але і з самого м'яса, або його суміші з субпродуктом. Смачну закуску з курячого філе в першу чергу варто приготувати тим, хто навідріз відмовлявся від класичного варіанту печінкового паштету .
Паштет з курячого філе з фісташками різноманітить асортимент закусок на святковому столі неодмінно припаде до смаку всім спробувала.
Інгредієнти:
куряче філе - 15 кг;
хлібна паніровка - 2/3 ст.;
вершки - 1/2 ст.;
яєчний білок - 1 шт.;
зелена цибуля - 4 пера;
часник - 1 зубчик;
фісташки - 1/2 ст.;
тархун (свіжий) - 3 ст. ложки;
мускатний горіх - щіпка;
сіль - 3/4 ч. ложки;
перець - 1 1/2 ч. ложки.
Приготування
М'ясо очистити від жиру і плівок і готуємо до перемелювання в м'ясорубці, розрізавши грудки на невеликі кубики. М'ясо треба перекрутити кілька разів підряд, а краще перемолоти в блендері до однорідності.
У миску насипаємо хлібну паніровку, або просто кришимо м'якуш і заливаємо його вершками. До молочно-хлібної маси додаємо фарш, яйце, нарізану цибулю, часник, подрібнені фісташки, тархун, мускатний горіх, сіль і перець. Якщо ви хочете додати копченості в паштет, то змішайте його з шинкою.
На столі розміщуємо лист фольги і змащуємо її тонким шаром рослинного масла. Поверх фольги кладемо паштет, скачуємо його в ковбаску і обертаємо.
Випікаємо паштет з курячого філе 1 годину при 160 градусах. Подаємо з листям салату і тостами.
Інгредієнти:
вершкове масло - 5 ст. ложок;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
коньяк - 1/4 ст.;
куряче філе - 500 г;
яйця - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Дві столові ложки вершкового масла розтоплюємо в сотейнику. Обсмажуємо на олії подрібнену цибулю і шматочки курячого філе. Як тільки м'ясо буде готове, дістаємо його з сотейника, а в саму порожню посуд додаємо коньяк і масло, що залишилося. За допомогою блендера збиваємо курку з цибулею до однорідності, не забуваючи додати відварені круто яйця і топлене масло з коньяком. Солимо і перчимо страву за смаком, подаємо з крекерами.
Інгредієнти:
вершкове масло - 1 ч. ложка;
подрібнену цибулю - 1/2 ст.;
часник - 2 зубчики;
куряча печінка - 130 г;
червоне столове вино - 2 ст. ложки;
сіль - 1/2 ч. ложки;
чорний перець - 1/2 ч. ложки;
чебрець - 1/4 ч. ложки;
мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;
кориця - щіпка;
вершки - 1 ст. ложка;
куряче філе - 500 г;
вершковий сир - 250 р.
Приготування
Масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і часник близько 4-5 хвилин. Потім додаємо очищену від плівок курячу печінку і смажимо все ще 2 хвилини, або до тих пір, поки печінка перестане бути рожевою. Вливаємо в сотейник вино і тримаємо все на вогні до повного випаровування рідини.
Вміст сотейника остуджуємо і збиваємо за допомогою блендера, додаємо сіль, трави і спеції. Курячі грудки нарізаємо кубиками і також збиваємо з отриманим печінковим суфле, додавши вершки і вершковий сир. Готовий паштет утрамбовуємо у вогнетривку форму і запікаємо 1 годину при 160 градусах. Тепер паштету необхідно дати постояти в холодильнику 6-8 годин.
Якщо ви хочете урізноманітнити текстуру і смак готового блюда, то додайте в паштет подрібнені волоські горіхи, або сушену журавлину . Ті, хто не шанує курячу печінку, можуть виключити з рецепту взагалі, а місце відсутнього інгредієнта зайняти додатковою порцією сиру або м'яса.
Подають паштет зазвичай з тостами, крекерами, галетами, або чіпсами. Таку закуску можна використовувати в якості начинки для випічки або наповнення тарталеток.
Паштет з курячого філе з фісташками
Паштет з курячого філе з фісташками різноманітить асортимент закусок на святковому столі неодмінно припаде до смаку всім спробувала.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо очистити від жиру і плівок і готуємо до перемелювання в м'ясорубці, розрізавши грудки на невеликі кубики. М'ясо треба перекрутити кілька разів підряд, а краще перемолоти в блендері до однорідності.
У миску насипаємо хлібну паніровку, або просто кришимо м'якуш і заливаємо його вершками. До молочно-хлібної маси додаємо фарш, яйце, нарізану цибулю, часник, подрібнені фісташки, тархун, мускатний горіх, сіль і перець. Якщо ви хочете додати копченості в паштет, то змішайте його з шинкою.
На столі розміщуємо лист фольги і змащуємо її тонким шаром рослинного масла. Поверх фольги кладемо паштет, скачуємо його в ковбаску і обертаємо.
Випікаємо паштет з курячого філе 1 годину при 160 градусах. Подаємо з листям салату і тостами.
Простий паштет з грудок
Інгредієнти:
Приготування
Дві столові ложки вершкового масла розтоплюємо в сотейнику. Обсмажуємо на олії подрібнену цибулю і шматочки курячого філе. Як тільки м'ясо буде готове, дістаємо його з сотейника, а в саму порожню посуд додаємо коньяк і масло, що залишилося. За допомогою блендера збиваємо курку з цибулею до однорідності, не забуваючи додати відварені круто яйця і топлене масло з коньяком. Солимо і перчимо страву за смаком, подаємо з крекерами.
Сільський паштет з грудками і печінкою
Інгредієнти:
Приготування
Масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і часник близько 4-5 хвилин. Потім додаємо очищену від плівок курячу печінку і смажимо все ще 2 хвилини, або до тих пір, поки печінка перестане бути рожевою. Вливаємо в сотейник вино і тримаємо все на вогні до повного випаровування рідини.
Вміст сотейника остуджуємо і збиваємо за допомогою блендера, додаємо сіль, трави і спеції. Курячі грудки нарізаємо кубиками і також збиваємо з отриманим печінковим суфле, додавши вершки і вершковий сир. Готовий паштет утрамбовуємо у вогнетривку форму і запікаємо 1 годину при 160 градусах. Тепер паштету необхідно дати постояти в холодильнику 6-8 годин.
Якщо ви хочете урізноманітнити текстуру і смак готового блюда, то додайте в паштет подрібнені волоські горіхи, або сушену журавлину . Ті, хто не шанує курячу печінку, можуть виключити з рецепту взагалі, а місце відсутнього інгредієнта зайняти додатковою порцією сиру або м'яса.
Подають паштет зазвичай з тостами, крекерами, галетами, або чіпсами. Таку закуску можна використовувати в якості начинки для випічки або наповнення тарталеток.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паштет з гусячої печінки
Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
Паштет із свинячої печінки
Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
Паштет з яловичої печінки - рецепт
Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
Рибний паштет
Якщо ви хочете приготувати незвичайні бутерброди до сніданку, обіднього перекусу або святкового столу, то вам точно знадобляться рецепти рибного
Паштет з качиної печінки рецепт
Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою
Паштет на зиму
Грибний, м'ясний, овочевий, рибний паштет можна заготовити на зиму і насолоджуватися смачною закускою весь осінньо-зиязикай період. І сьогодні