Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Закуска до новорічного столу: паштет з курячого філе

Закуска до новорічного столу: паштет з курячого філе

16-03-2015, 14:13
1 880
Закуска до новорічного столу: паштет з курячого філе
Паштет можна робити не тільки з курячої печінки, але і з самого м'яса, або його суміші з субпродуктом. Смачну закуску з курячого філе в першу чергу варто приготувати тим, хто навідріз відмовлявся від класичного варіанту печінкового паштету .

Паштет з курячого філе з фісташками


Паштет з курячого філе з фісташками різноманітить асортимент закусок на святковому столі неодмінно припаде до смаку всім спробувала.
Інгредієнти:

  • куряче філе - 15 кг;

  • хлібна паніровка - 2/3 ст.;

  • вершки - 1/2 ст.;

  • яєчний білок - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 4 пера;

  • часник - 1 зубчик;

  • фісташки - 1/2 ст.;

  • тархун (свіжий) - 3 ст. ложки;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • сіль - 3/4 ч. ложки;

  • перець - 1 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    М'ясо очистити від жиру і плівок і готуємо до перемелювання в м'ясорубці, розрізавши грудки на невеликі кубики. М'ясо треба перекрутити кілька разів підряд, а краще перемолоти в блендері до однорідності.
    У миску насипаємо хлібну паніровку, або просто кришимо м'якуш і заливаємо його вершками. До молочно-хлібної маси додаємо фарш, яйце, нарізану цибулю, часник, подрібнені фісташки, тархун, мускатний горіх, сіль і перець. Якщо ви хочете додати копченості в паштет, то змішайте його з шинкою.
    На столі розміщуємо лист фольги і змащуємо її тонким шаром рослинного масла. Поверх фольги кладемо паштет, скачуємо його в ковбаску і обертаємо.
    Випікаємо паштет з курячого філе 1 годину при 160 градусах. Подаємо з листям салату і тостами.

    Простий паштет з грудок


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 5 ст. ложок;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • коньяк - 1/4 ст.;

  • куряче філе - 500 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Дві столові ложки вершкового масла розтоплюємо в сотейнику. Обсмажуємо на олії подрібнену цибулю і шматочки курячого філе. Як тільки м'ясо буде готове, дістаємо його з сотейника, а в саму порожню посуд додаємо коньяк і масло, що залишилося. За допомогою блендера збиваємо курку з цибулею до однорідності, не забуваючи додати відварені круто яйця і топлене масло з коньяком. Солимо і перчимо страву за смаком, подаємо з крекерами.

    Сільський паштет з грудками і печінкою


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 1 ч. ложка;

  • подрібнену цибулю - 1/2 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • куряча печінка - 130 г;

  • червоне столове вино - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • чорний перець - 1/2 ч. ложки;

  • чебрець - 1/4 ч. ложки;

  • мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • кориця - щіпка;

  • вершки - 1 ст. ложка;

  • куряче філе - 500 г;

  • вершковий сир - 250 р.


  • Приготування
    Масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і часник близько 4-5 хвилин. Потім додаємо очищену від плівок курячу печінку і смажимо все ще 2 хвилини, або до тих пір, поки печінка перестане бути рожевою. Вливаємо в сотейник вино і тримаємо все на вогні до повного випаровування рідини.
    Закуска до новорічного столу: паштет з курячого філе
    Вміст сотейника остуджуємо і збиваємо за допомогою блендера, додаємо сіль, трави і спеції. Курячі грудки нарізаємо кубиками і також збиваємо з отриманим печінковим суфле, додавши вершки і вершковий сир. Готовий паштет утрамбовуємо у вогнетривку форму і запікаємо 1 годину при 160 градусах. Тепер паштету необхідно дати постояти в холодильнику 6-8 годин.
    Якщо ви хочете урізноманітнити текстуру і смак готового блюда, то додайте в паштет подрібнені волоські горіхи, або сушену журавлину . Ті, хто не шанує курячу печінку, можуть виключити з рецепту взагалі, а місце відсутнього інгредієнта зайняти додатковою порцією сиру або м'яса.
    Подають паштет зазвичай з тостами, крекерами, галетами, або чіпсами. Таку закуску можна використовувати в якості начинки для випічки або наповнення тарталеток.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паштет з гусячої печінки
    Паштет з гусячої печінки
    Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
    Рибний паштет
    Рибний паштет
    Якщо ви хочете приготувати незвичайні бутерброди до сніданку, обіднього перекусу або святкового столу, то вам точно знадобляться рецепти рибного
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою
    Паштет на зиму
    Паштет на зиму
    Грибний, м'ясний, овочевий, рибний паштет можна заготовити на зиму і насолоджуватися смачною закускою весь осінньо-зиязикай період. І сьогодні