Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Паштет на зиму

Паштет на зиму

16-03-2015, 13:28
7 526
Паштет на зиму
Ще однією оригінальною заготівлею на зиму у вашому арсеналі може стати паштет. Абсолютно вірно, улюблений печінковий, м'ясний або грибний паштет можна закатати в стерильні банки і насолоджуватися ним всю осінь і зиму, не прирікаючи себе на наступні клопоти з його приготуванням.

Печінковий паштет на зиму


Інгредієнти:

  • куряча печінка - 2 кг;

  • вершкове масло - 300 г;

  • часник - 5 зубчиків;

  • цибуля біла - 5 шт.;

  • листя тим'яну (сушені) - 2 1/2 ч. ложки;

  • горіх мускатний (мелений) - 2 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    У сковороді розтоплюємо столову ложку вершкового масла і пасеруємо на ньому нарізаний білий цибулю до м'якості. Додаємо до цибулі сушений чебрець, подрібнений часник і мускатний горіх, після чого продовжуємо готування до тих пір, поки шматочки цибулі не стануть золотистими.
    Поки цибуля готується, займемося печінкою. Очищаємо курячу печінку від плівок і жив, після чого обсмажуємо її на рослинній олії до повної готовності, не забувши гарненько посолити і поперчити. Кладемо печінку з припущенної цибулею в чашу блендера з вершковим маслом і збиваємо до однорідності.
    Якщо паштет виходить дуже густим - додайте ще трохи масла або води. Тепер залишається розкласти паштет по стерильним літровим банкам, закрити кришками і поставити стерилізуватися на водяній бані 3 години. Тепер можна закатати банки кришками і апетитний печінковий паштет на зиму готовий.
    За аналогією готується і м'ясний паштет на зиму. У вигляді бази для такого паштету краще взяти свинину, а на кіло м'яса додати 3 зубчики часнику, 2 репчатих цибулі, 1 морква, сіль, перець і трохи чебрецю. Тушковане з овочами м'ясо пюрируем до однорідності, додавши близько третини склянки вершків, а потім розкладаємо по банках і стерилізуємо також, як і печінковий паштет .

    Грибний паштет на зиму


    Інгредієнти:

  • гриби - 1 кг;

  • морква - 300 г;

  • зубчики часнику - 4-5 шт.;

  • масло рослинне - 100 мл;

  • цибуля біла - 2 шт.;

  • Паштет на зиму

  • оцет.


  • Приготування
    Білий цибулю з морквою, дрібно нарізаємо і пасеруємо в розігрітій олії до готовності. Додаємо до овочевої засмажки часник, а ще через півхвилини нарізані гриби. Готуємо всі разом рівно до тих пір, поки з грибів не випаруються надлишки вологи, після чого масу слід приправити, пюрировать в блендері з рештою олією і розкласти по стерильним банкам, заливши в кожну по столовій ложці оцту. Півлітрові банки з грибним паштетом на зиму, стерилізують близько години на водяній бані, після чого їх можна закатати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паштет з гусячої печінки
    Паштет з гусячої печінки
    Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
    Печінковий паштет з курячої печінки
    Печінковий паштет з курячої печінки
    Паштет, приготовлений вдома, разюче відрізняється від свого магазинного побратима. Він більш смачний, густий, корисний. Для того щоб створити цей
    Рибний паштет
    Рибний паштет
    Якщо ви хочете приготувати незвичайні бутерброди до сніданку, обіднього перекусу або святкового столу, то вам точно знадобляться рецепти рибного
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою