Паштет з гусячої печінки не обов'язково повинен бути жирним як фуа гра. Закуска з здорової печінки гусака виходить найбільш смачною і корисною, а готувати його не складніше звичного курячого паштету .
Рецепт паштету з гусячої печінки
Інгредієнти: гусячий жир - 85 м; цибуля ріпчаста - 1 шт.; гусяча печінка - 1 шт.; сушені прованські трави - 1/4 ч. ложки; часник - 1 зубчик; сіль, перець - 1/4 ч. ложки; коньяк - 1 ч. ложка. Приготування Гусячий жир розтоплюємо в товстостінній сковороді і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю близько 30 секунд. Після, додаємо до злегка смаженій луку нарізану кубиками гусячу печінка, сушені прованські трави, часник, сіль і перець. Продовжуємо готування ще 15-2 хвилини, постійно помішуючи вміст сковороди.
Обсмажену з цибулею печінку перекладаємо в блендер і додаємо коньяк. Перетворюємо печінка в паштет і викладаємо його у форму. Перед подачею гусячий паштет повинен постояти в холодильнику близько 2 годин.
Паштет з гусячих потрухів
Інгредієнти: гусячі потрухи (серце, печінка, шлунок) - 100 г; цибулю-шалот - 3 шт.; часник - 2 зубчики; вершкове масло - 3 ст. ложки; оливки - жменя; томатне пюре - 1 ст. ложка; сіль, перець, сушений чилі - за смаком. Приготування На сковороді розтоплюємо столову ложку вершкового масла. Цибулю і часник дрібно нарізаємо і обсмажуємо до прозорості. Потрухи споліскуємо і грубо нарізаємо. Кладемо їх на сковороду і додаємо ще одну столову ложку масла. Як тільки гусячі потрухи обсмажаться до готовності, їх можна закладати в чашу блендера разом з жменею оливок, залишками масла, томатним пюре і спеціями. Збиваємо паштет до однорідності і залишаємо охолонути в холодильнику.
Рецепт гусячого паштету з печінки
Інгредієнти: гусяча печінка - 225 г; вершкове масло - 225 г; арманьяк - 2 ст. ложки; гірчичний порошок - 2 ч. ложки; свіжий чебрець - 1 ч. ложка; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком. Приготування На сковороду кладемо шматочок вершкового масла й обсмажуємо на ньому гусячу печінку близько 5 хвилин. Готову печінку перекладаємо в блендер.
На ту ж сковороду кладемо ще близько 150 грамів масла і розтоплюємо. Заливаємо масло в блендер до печінки. Доповнюємо майбутній паштет арманьяком, гірчичним порошком, подрібненим часником і чебрецем. Збиваємо паштет в блендері близько 10 хвилин. Розкладаємо паштет по 2 формах. Розтоплюємо 50 грам масла, і заливаємо їм оре зверху (подібна масляна плівка не дасть поверхні паштету заветриться, а також збереже продукт на довгий час.). Залишаємо паштет в холодильнику до повного застигання.
Домашній паштет з гусячої печінки з апельсинами
Інгредієнти: вершкове масло - 175 г+55 г; гусяча печінка - 450 г; цибуля шалот - 2 шт.; часник - 2 зубчики; апельсиновий сік - 2 ч. ложки; апельсинова цедра - 1 ст. ложка; сіль, перець; апельсиновий лікер. Приготування Перед тим, як приготувати паштет гусячий, саму гусячу печінку слід гарненько промити і залишити на паперовому рушнику.
На сковороді розтоплюємо 15 г вершкового масла й обсмажуємо на ньому спочатку першу половину всієї печінки, а вже потім і другу. Час смаження однієї партії не повинна перевищувати 4-5 хвилин, щоб печінка залишалася злегка рожевою всередині. Кладемо обсмажену печінку в блендер.
Розтоплюємо ще 15 р масла й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і часник. Додаємо до пассеровке апельсиновий сік і цедру і продовжуємо готування до тих пір, поки цибуля не стане м'яким. Додаємо на сковороду лікер, сіль і перець. Заливаємо вміст сковороди в блендер і туди ж відправляємо залишки масла. Збиваємо паштет до однорідності.