Фуа-гра - рецепт
Вишукана страва фуа-гра родом з Єгипту, адже ще 4000 років тому хитрі єгиптяни насильно перегодовували качок і гусей інжиром, щоб після поласувати м'якою і ніжною печінкою ожирілих пернатих. З тих пір і повелося перегодовувати домашню птицю для отримання дорогого делікатесу, найбільш глобальним виробником якого незмінно є Франція.
Готувати фуа-гра куди простіше, ніж роздобути. Свіжу гусячу печінку можна їсти навіть в сирому вигляді, а про паштети, террини або просту смаження навіть не згадуємо. Деякі страви з фуа-гра ми обговоримо в цій статті.
Найчастіше скибочки гусячої печінки обсмажують з додаванням мінімуму приправ для того, щоб повністю насолодитися чистим смаком страви.
Інгредієнти:
свіже фуа-гра - 100 г;
листя зеленого салату - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Перед тим як приготувати фуа-гра, гусячу печінку ділять на частки і ретельно очищають від плівок і вен. Потім продукт ріжуть смужками 2-3 см завтовшки, приправляють і обсмажують з обох боків на олії по 1 хвилині. Правильно приготоване фуа-гра має белесую поверхню, яка по градієнту переходить у більш темну і слабо просмажене серцевину скибочки. Смакують свіже фуа-гра вприкуску з листям салату або іншої освіжаючої, нейтральною по смаку зеленню.
Інгредієнти:
гусячий жир - 90 г;
фуа-гра - 500 г;
цибулю-шалот - 2 шт.;
прованські трави - щіпка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
На гусячому смальці обсмажуємо нарізану цибулю-шалот до прозорості, потім додаємо гусячу печінку, тримаємо страву на сковороді 2 хвилини. В останню чергу майбутній паштет приправляємо прованськими травами, сіллю і перцем.
Гусячу печінку з цибулею поміщаємо в блендер і подрібнюємо до однорідності. Готовий паштет подають на добре засмажених тостах.
Інгредієнти:
печінка фуа-гра - 1 шт.;
фінік - 3 шт.;
фісташки - 8 шт.;
мигдаль - 8 шт.;
фундук - 8 шт.;
коньяк - 50 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Фініки і горіхи подрібнюємо і заливаємо коньяком, накриваємо плівкою, а потім ставимо в холодильник.
Гусячу печінку нарізаємо сантиметровими скибочками і укладаємо в форму, покриваючи її дно і бічні стінки. В утворене поглиблення закладаємо горіхово-инжирную масу і закриваємо останнім шаром печінки. Накриваємо форму кришкою і випікаємо блюдо при 60 градусах 30 хвилин. З готового страви зливаємо жир, накриваємо форму плівкою і кладемо гніт. Так террін повинен постояти в холодильнику близько 2 годин і тільки потім його можна буде подавати. Приємного апетиту!
Готувати фуа-гра куди простіше, ніж роздобути. Свіжу гусячу печінку можна їсти навіть в сирому вигляді, а про паштети, террини або просту смаження навіть не згадуємо. Деякі страви з фуа-гра ми обговоримо в цій статті.
Приготування смаженого фуа-гра
Найчастіше скибочки гусячої печінки обсмажують з додаванням мінімуму приправ для того, щоб повністю насолодитися чистим смаком страви.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як приготувати фуа-гра, гусячу печінку ділять на частки і ретельно очищають від плівок і вен. Потім продукт ріжуть смужками 2-3 см завтовшки, приправляють і обсмажують з обох боків на олії по 1 хвилині. Правильно приготоване фуа-гра має белесую поверхню, яка по градієнту переходить у більш темну і слабо просмажене серцевину скибочки. Смакують свіже фуа-гра вприкуску з листям салату або іншої освіжаючої, нейтральною по смаку зеленню.
Паштет з фуа-гра - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
На гусячому смальці обсмажуємо нарізану цибулю-шалот до прозорості, потім додаємо гусячу печінку, тримаємо страву на сковороді 2 хвилини. В останню чергу майбутній паштет приправляємо прованськими травами, сіллю і перцем.
Гусячу печінку з цибулею поміщаємо в блендер і подрібнюємо до однорідності. Готовий паштет подають на добре засмажених тостах.
Террін з фуа-гра з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Фініки і горіхи подрібнюємо і заливаємо коньяком, накриваємо плівкою, а потім ставимо в холодильник.
Гусячу печінку нарізаємо сантиметровими скибочками і укладаємо в форму, покриваючи її дно і бічні стінки. В утворене поглиблення закладаємо горіхово-инжирную масу і закриваємо останнім шаром печінки. Накриваємо форму кришкою і випікаємо блюдо при 60 градусах 30 хвилин. З готового страви зливаємо жир, накриваємо форму плівкою і кладемо гніт. Так террін повинен постояти в холодильнику близько 2 годин і тільки потім його можна буде подавати. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Паштет з гусячої печінки
Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
Паштет із свинячої печінки
Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
Паштет з яловичої печінки - рецепт
Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
Страви з курячої печінки - рецепти
Куряча печінка - корисний дієтичний субпродукт. Але далеко не всі господині знають, як його правильно готувати і які страви можна зробити. І сьогодні
Паштет з качиної печінки рецепт
Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою
Закуска до новорічного столу: паштет з курячого філе
Паштет з курячого філе - це чудова закуска до новорічного столу, яка неодмінно сподобається вашим близьким і друзям. І ми для вас зібрали кілька