Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Фуа-гра - рецепт

5-01-2015, 10:35
921
Фуа-гра - рецепт
Вишукана страва фуа-гра родом з Єгипту, адже ще 4000 років тому хитрі єгиптяни насильно перегодовували качок і гусей інжиром, щоб після поласувати м'якою і ніжною печінкою ожирілих пернатих. З тих пір і повелося перегодовувати домашню птицю для отримання дорогого делікатесу, найбільш глобальним виробником якого незмінно є Франція.
Готувати фуа-гра куди простіше, ніж роздобути. Свіжу гусячу печінку можна їсти навіть в сирому вигляді, а про паштети, террини або просту смаження навіть не згадуємо. Деякі страви з фуа-гра ми обговоримо в цій статті.

Приготування смаженого фуа-гра


Найчастіше скибочки гусячої печінки обсмажують з додаванням мінімуму приправ для того, щоб повністю насолодитися чистим смаком страви.
Інгредієнти:

  • свіже фуа-гра - 100 г;

  • листя зеленого салату - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим як приготувати фуа-гра, гусячу печінку ділять на частки і ретельно очищають від плівок і вен. Потім продукт ріжуть смужками 2-3 см завтовшки, приправляють і обсмажують з обох боків на олії по 1 хвилині. Правильно приготоване фуа-гра має белесую поверхню, яка по градієнту переходить у більш темну і слабо просмажене серцевину скибочки. Смакують свіже фуа-гра вприкуску з листям салату або іншої освіжаючої, нейтральною по смаку зеленню.

    Паштет з фуа-гра - рецепт


    Інгредієнти:

  • гусячий жир - 90 г;

  • фуа-гра - 500 г;

  • цибулю-шалот - 2 шт.;

  • прованські трави - щіпка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    На гусячому смальці обсмажуємо нарізану цибулю-шалот до прозорості, потім додаємо гусячу печінку, тримаємо страву на сковороді 2 хвилини. В останню чергу майбутній паштет приправляємо прованськими травами, сіллю і перцем.
    Гусячу печінку з цибулею поміщаємо в блендер і подрібнюємо до однорідності. Готовий паштет подають на добре засмажених тостах.

    Террін з фуа-гра з горіхами


    Інгредієнти:

  • печінка фуа-гра - 1 шт.;

  • фінік - 3 шт.;

  • фісташки - 8 шт.;

  • мигдаль - 8 шт.;

  • фундук - 8 шт.;

  • коньяк - 50 г;

  • сіль - за смаком.

  • Фуа-гра - рецепт

    Приготування
    Фініки і горіхи подрібнюємо і заливаємо коньяком, накриваємо плівкою, а потім ставимо в холодильник.
    Гусячу печінку нарізаємо сантиметровими скибочками і укладаємо в форму, покриваючи її дно і бічні стінки. В утворене поглиблення закладаємо горіхово-инжирную масу і закриваємо останнім шаром печінки. Накриваємо форму кришкою і випікаємо блюдо при 60 градусах 30 хвилин. З готового страви зливаємо жир, накриваємо форму плівкою і кладемо гніт. Так террін повинен постояти в холодильнику близько 2 годин і тільки потім його можна буде подавати. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паштет з гусячої печінки
    Паштет з гусячої печінки
    Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
    Страви з курячої печінки - рецепти
    Страви з курячої печінки - рецепти
    Куряча печінка - корисний дієтичний субпродукт. Але далеко не всі господині знають, як його правильно готувати і які страви можна зробити. І сьогодні
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою
    Закуска до новорічного столу: паштет з курячого філе
    Закуска до новорічного столу: паштет з курячого філе
    Паштет з курячого філе - це чудова закуска до новорічного столу, яка неодмінно сподобається вашим близьким і друзям. І ми для вас зібрали кілька