Яловича печінка - дуже корисний і багатий білком продукт, в якому містяться різноманітні вітаміни та мікроелементи. З неї можна приготувати безліч різноманітних страв. Ми пропонуємо вам зробити смачний і ситний паштет, який стане прикрасою будь-якого столу.
Домашній паштет з яловичої печінки
Інгредієнти: цибулина - 2 шт.; печінка яловича - 1 кг; морква - 2 шт.; яйце - 6 шт.; вершкове масло - 150 г; спеції. Приготування Для приготування паштету з яловичої печінки моркву чистимо, дрібненько ріжемо, цибулю подрібнюємо. Потім пасеруємо овочі на рослинному масло до золотавого кольору. Печінка шаткуємо невеликими шматочками і обсмажуємо десь 3 хвилини на окремій сковороді. Яйця відварюємо круто, чистимо, виймаємо жовтки, розрізаємо їх на 2 частини і складаємо в тарілочку. Додаємо сюди ж приготовані овочі, печінка і збиваємо все блендером.
Тепер нарізаємо кубиками масло, додаємо трохи солі, і з'єднуємо разом з паштетом, добре збиваючи до однорідності. Після цього беремо пластиковий контейнер, викладаємо половину печінкового паштету з яловичої печінки, слідом накриваємо його тонкими скибочками масла, наверх знову викладаємо паштет і ставимо на кілька годин в холодильник.
Запечений паштет з яловичої печінки
Інгредієнти: яловича печінка - 700 г; цибулина - 3 шт.; часник - 5 зубчиків; сіль - 1 ч. ложка; мелений перець - 1 г; варене яйце - 3 шт.; білий хліб - 1 скибочка; вершки - 100 мл; джин - 50 мл; рослинне масло. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати паштет з яловичої печінки. Отже, печінку промиваємо, очищаємо від прожилок і плівок, нарізаємо шматками. Подрібнені цибулю і часник пасеруємо до м'якості на рослинному маслечко. У блендері подрібнюємо гарненько печінку з очищеними вареними яйцями, замоченим у воді і віджатим хлібом і вершками. Додаємо в отриману масу цибулю з часником, кладемо за смаком сіль, перець, вливаємо джин і збиваємо до однорідного стану.
У змащену олією форму акуратно перелити вміст блендера і запікаємо смачний паштет з яловичої печінки на водяній бані 15 години при 185 градусах. Потім духовку вимикаємо і залишаємо форму там до повного охолодження. Остиглий паштет прибираємо на ніч в холодильник, для дозрівання.
Паштет з вареної яловичої печінки
Інгредієнти: яловича печінка - 1 кг; свиняча копчена грудинка - 250 г; сало - 100 г; цибулина - 1 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка; коньяк - 80 мл; часник - 3 зубчики; майоран - 1 ч. ложка; мелений мускатний горіх - щіпка; спеції. Приготування Печінка відварюємо в підсоленій киплячій воді протягом 10 хвилин. Очищену цибулю подрібнюємо і пасеруємо на рослинній олії. Тепер перекручуємо через м'ясорубку печінку, очищений часник, копчену грудинку і пожаренний цибулю. Додаємо до фаршу всі інші інгредієнти, крім сала. Форму змащуємо рослинним маслом, викладаємо на дно шматочки сала, потім перекручену масу, закрити пергаментним папером і випікаємо 45 хвилин при 180 градусах. Готовий паштет охолоджуємо і нарізаємо шматочками.
Паштет з яловичої печінки з картоплею
Інгредієнти: печінка яловича - 1 кг; картопля - 200 г; цибулина - 50 г; свіже сало - 500 г; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики. Приготування Всі продукти, крім часнику, чистимо, нарізаємо великими шматками, укладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на півгодини варитися. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму. Після закінчення часу, знімаємо каструлю з плити, виймаємо печінку і картоплю, злегка остуджуємо і подрібнюємо разом з салом в кухонному комбайні. Потім перекладаємо масу у велику ємність, видавлюємо пару зубчиків часничку, перемішуємо і розкладаємо в овочевий паштет з печінкою ємності.