Що може бути смачніше на сніданок ніж м'який хрусткий хліб з найніжнішим паштетом? Хіба що, якщо паштет приготований своїми руками. Самим легким і дієтичним вважається паштет з курячої печінки. Він виходить дуже повітряним і прямо тане в роті. У тому, як приготувати курячий паштет, немає нічого складного. Ми пропонуємо вам кілька варіантів рецепта, а який з них ваш - вирішуйте самі.
Курінний печінковий паштет по-домашньому
Це простий класичний рецепт паштету, для приготування якого вам не доведеться витрачати багато часу і зусиль, а результат ваших праць вийде приголомшливим.
Інгредієнти: печінка - 700 г; цибуля - 2 шт.; вершкове масло - 100 г; морква - 1 шт.; сіль. Приготування Печінка добре промийте і очистіть від шкірки. Поріжте на невеликі шматочки і обсмажте на половині вершкового масла до напівготовності. Цибулю і моркву так само дрібно поріжте і обсмажте на олії, що залишилася після печінки. Коли цибуля стане прозорою, додати в сковороду курячу печінку, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні хвилин 15. Готову печінку збийте до однорідності блендре. В гарячий викладіть паштет вершкове масло, посоліть і перемішайте. Залиште в холодильнику остуджуватися. Всі! Ваш печінковий паштет з курячої печінки готовий до подачі на стіл.
Домашній паштет з курячої печінки з грибами
Інгредієнти: печінка - 500 г; печериці - 300 г; вершкове масло-120 г; вершки (10%) - 400 г; сіль - 15 ч. ложки; рослинна олія: перець. Приготування Гриби добре помийте і дрібно поріжте. Потім обсмажте в невеликій кількості олії, постійно помішуючи їх. Печінку попередньо обдайте окропом, а потім поріжте невеликими шматочками, поперчіть, посоліть, а потім перемішайте з грибами і викладіть у форму для запікання. Залийте зверху все вершками, щоб вони трохи покривали печінка з грибами. Накрийте форму фольгою і поставте в духовку на 1 годину при температурі 180 градусів. Періодично перевіряйте готовність печінки. Це ви зможете зробити спробувавши розім'яти її виделкою. Якщо розминається легко, значить, можете діставати її з духовки, якщо ж ні, то потримайте в духовці ще хвилин 20. Коли печінка буде готова, викладіть зверху шматочки вершкового масла, накрийте і дайте охолонути. Після пропустіть печінка з грибами через м'ясорубку або збийте.
Ніжний паштет з курячої печінки з сиром
Інгредієнти: печінка - 500 г; желатин - 10 г; морква - 1 шт.; вода - 150 мл; сир - 300 г; цибуля - 1 шт.; помідори - 2 шт.; зелень; рослинна олія; сіль. Приготування Желатин замочіть в кип'яченій воді і залиште набухати приблизно годину. Цибулю дрібно поріжте і обсмажте до золотистого кольору, після чого додайте промиту печінку і тушкуйте на середньому вогні ще 15 хвилин. Готову печінку пропустіть через м'ясорубку. Набряклий желатин, доведіть до кипіння і залиште трохи охолонути. Натертий сир перемішайте з нарізаними кубиками помідора, зеленню і половиною желатину.
Половину желатину змішайте з печінковим фаршем і натертою морквою. У форму або на блюдо викладіть половину печінки, акуратно розрівняйте, зверху викладіть сир. Частину печінки рівно викладіть останньому шаром. Надайте форму вашого паштету і залиште в холодильнику на 5 годин для повного застигання.
Для приготування курячого паштету не потрібно мати якісь складні рецепти, досить просто тушкувати курячу печінку з цибулею, а потім додати вершкове масло і прокрутити через м'ясорубку. Ви навіть можете приготувати справжній дієтичний паштет з курячої печінки, запікаючи печінка з овочами в духовці, без краплі олії. А потім так само пропустити через блендер.