Гуляш з печінки
Коли вам потрібно смачне основне блюдо, яке не вимагає тривалого часу приготування, гуляш з печінки, може стати відмінним варіантом для вечері. Якщо ви не знаєте, як приготувати гуляш з печінки, ми допоможемо вам підбіркою найбільш вдалих рецептів.
Приготування гуляшу з курячої печінки по цьому рецепту не займе багато часу і сил, але його смак вас порадує.
Інгредієнти:
печінка - 500 г;
борошно - 3 ст. ложки;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
рослинне масло, сіль і чорний перець.
Приготування
Печінку помийте, очистіть від плівок і жиру, і наріжте невеликими шматочками. Кожен шматочок обваляйте в борошні, перекладіть на сковороду з маслом і обсмажте кілька хвилин, щоб борошно схопилася. Цибулю дрібно наріжте і відправте до печінки, смажте ще 2-3 хвилини, поки він не стане м'яким. Моркву натріть на тертці і теж додайте в сковороду.
Готуйте все разом ще 1-2 хвилини, потім посоліть, поперчіть, киньте лавровий лист і залийте все водою, щоб вона повністю покрила м'ясо. Тушкуйте страву 15-20 хвилин, щоб вода випарувалася, і подавайте з кашею або пюре.
Інгредієнти:
печінка яловича - 800 г;
вода - 50 мл;
сметана - 150 г;
цибуля - 2 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
рослинна олія;
сіль за смаком.
Приготування
Промийте печінку і поріжте її довгастими шматочками. Цибулю почистіть, помийте і наріжте дрібно. Викладіть печінку в сковороду з розігрітою олією, туди ж відправте цибулю і тушкуйте все разом під закритою кришкою.
В цей час займіться приготуванням підливи. Сметану перекладіть в миску, посоліть і всипте борошно, перемішайте все і влийте воду - у вас повинен вийти густий соус. Коли печінка протушкується 10 хвилин влийте до неї соус, ретельно все змішайте, зменшіть вогонь і готуйте страву ще хвилин 7-10. Готову печінку з соусом подавайте зі спагеті або гречкою.
Інгредієнти:
свиняча печінка - 450 г;
молоко - 100 мл;
сметана - 100 г;
борошно - 3 ст. ложки;
цибуля - 4 шт.;
томатне пюре - 3 ст. ложки;
біле вино - 3 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
перець мелений солодкий і чорний - за смаком;
приправа з трав і сіль - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Перед тим, як готувати гуляш з печінки, її треба помити, нарізати невеликими шматками і замочити в холодному молоці на півгодини. В цей час поросяти, ягняти цибулю обсмажте на олії, шматочки печінки обваляйте в борошні і відправте до нього. Готуйте все разом ще 10 хвилин, після чого викладіть печінку на тарілку і накрийте, щоб вона залишалася теплою.
У що залишився в сковороді жир насипте 1 ст. ложку борошна, ретельно перемішайте, потім додайте сметану, томатне пюре, прянощі, подрібнений часник, вино і 50 мл води. Знову все добре перемішайте, доведіть до кипіння, покладіть назад в сковороду печінку і прокип'ятити 5-7 хвилин.
Інгредієнти:
куряча печінка - 400 г;
яйце - 1 шт.;
сметана - 300-400 г;
цибуля ріпчаста - 4-5 шт.;
борошно - 1 ст. ложка;
соняшникову олію - 1/4 ст.;
сіль - за смаком.
Приготування
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями, викладіть його в розігріту сковороду з маслом і обсмажте до золотистого кольору. Промиту печінку звільніть від плівок, порізати шматочками і з'єднайте з яйцем і борошном. Цибулю з сковороди перекладіть на тарілку, а на маслі, підсмажте печінку протягом 1 хвилини з кожного боку.
Вимкніть вогонь, посоліть печінку і рівномірно викладіть поверх неї обсмажену цибулю. Залийте все сметаною, знову трохи посоліть, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте курячу печінку приблизно 20-25 хвилин на невеликому вогні. Подавайте в гарячому вигляді з будь-яким гарніром.
Якщо ви вирішили урізноманітнити меню стравами з печінки, то неодмінно спробуйте приготувати суфле, або печінкові котлети .
Гуляш з курячої печінки
Приготування гуляшу з курячої печінки по цьому рецепту не займе багато часу і сил, але його смак вас порадує.
Інгредієнти:
Приготування
Печінку помийте, очистіть від плівок і жиру, і наріжте невеликими шматочками. Кожен шматочок обваляйте в борошні, перекладіть на сковороду з маслом і обсмажте кілька хвилин, щоб борошно схопилася. Цибулю дрібно наріжте і відправте до печінки, смажте ще 2-3 хвилини, поки він не стане м'яким. Моркву натріть на тертці і теж додайте в сковороду.
Готуйте все разом ще 1-2 хвилини, потім посоліть, поперчіть, киньте лавровий лист і залийте все водою, щоб вона повністю покрила м'ясо. Тушкуйте страву 15-20 хвилин, щоб вода випарувалася, і подавайте з кашею або пюре.
Гуляш з печінки з підливою
Інгредієнти:
Приготування
Промийте печінку і поріжте її довгастими шматочками. Цибулю почистіть, помийте і наріжте дрібно. Викладіть печінку в сковороду з розігрітою олією, туди ж відправте цибулю і тушкуйте все разом під закритою кришкою.
В цей час займіться приготуванням підливи. Сметану перекладіть в миску, посоліть і всипте борошно, перемішайте все і влийте воду - у вас повинен вийти густий соус. Коли печінка протушкується 10 хвилин влийте до неї соус, ретельно все змішайте, зменшіть вогонь і готуйте страву ще хвилин 7-10. Готову печінку з соусом подавайте зі спагеті або гречкою.
Гуляш з печінки свинячої
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати гуляш з печінки, її треба помити, нарізати невеликими шматками і замочити в холодному молоці на півгодини. В цей час поросяти, ягняти цибулю обсмажте на олії, шматочки печінки обваляйте в борошні і відправте до нього. Готуйте все разом ще 10 хвилин, після чого викладіть печінку на тарілку і накрийте, щоб вона залишалася теплою.
У що залишився в сковороді жир насипте 1 ст. ложку борошна, ретельно перемішайте, потім додайте сметану, томатне пюре, прянощі, подрібнений часник, вино і 50 мл води. Знову все добре перемішайте, доведіть до кипіння, покладіть назад в сковороду печінку і прокип'ятити 5-7 хвилин.
Гуляш з печінки зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями, викладіть його в розігріту сковороду з маслом і обсмажте до золотистого кольору. Промиту печінку звільніть від плівок, порізати шматочками і з'єднайте з яйцем і борошном. Цибулю з сковороди перекладіть на тарілку, а на маслі, підсмажте печінку протягом 1 хвилини з кожного боку.
Вимкніть вогонь, посоліть печінку і рівномірно викладіть поверх неї обсмажену цибулю. Залийте все сметаною, знову трохи посоліть, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте курячу печінку приблизно 20-25 хвилин на невеликому вогні. Подавайте в гарячому вигляді з будь-яким гарніром.
Якщо ви вирішили урізноманітнити меню стравами з печінки, то неодмінно спробуйте приготувати суфле, або печінкові котлети .
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряча печінка в вершках
Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
Бефстроганов з печінки
Бефстроганов - популярне блюдо російської кухні. Варіантів його створення безліч: з свинини, яловичини, курки. А сьогодні ми розберемо кілька цікавих
Страви з курячої печінки - рецепти
Куряча печінка - корисний дієтичний субпродукт. Але далеко не всі господині знають, як його правильно готувати і які страви можна зробити. І сьогодні
Відбивні з печінки
Відбивні з печінки - це може бути гаряча страва до обіду або смачна закуска до пива, все залежить від того за яким рецептом їх готувати. Давайте
Начинка з печінки
Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
Печінковий паштет з курячої печінки
Паштет, приготовлений вдома, разюче відрізняється від свого магазинного побратима. Він більш смачний, густий, корисний. Для того щоб створити цей