Коли вам потрібно смачне основне блюдо, яке не вимагає тривалого часу приготування, гуляш з печінки, може стати відмінним варіантом для вечері. Якщо ви не знаєте, як приготувати гуляш з печінки, ми допоможемо вам підбіркою найбільш вдалих рецептів.
Гуляш з курячої печінки
Приготування гуляшу з курячої печінки по цьому рецепту не займе багато часу і сил, але його смак вас порадує.
Інгредієнти: печінка - 500 г; борошно - 3 ст. ложки; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; лавровий лист - 2 шт.; рослинне масло, сіль і чорний перець. Приготування Печінку помийте, очистіть від плівок і жиру, і наріжте невеликими шматочками. Кожен шматочок обваляйте в борошні, перекладіть на сковороду з маслом і обсмажте кілька хвилин, щоб борошно схопилася. Цибулю дрібно наріжте і відправте до печінки, смажте ще 2-3 хвилини, поки він не стане м'яким. Моркву натріть на тертці і теж додайте в сковороду.
Готуйте все разом ще 1-2 хвилини, потім посоліть, поперчіть, киньте лавровий лист і залийте все водою, щоб вона повністю покрила м'ясо. Тушкуйте страву 15-20 хвилин, щоб вода випарувалася, і подавайте з кашею або пюре.
Гуляш з печінки з підливою
Інгредієнти: печінка яловича - 800 г; вода - 50 мл; сметана - 150 г; цибуля - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; рослинна олія; сіль за смаком. Приготування Промийте печінку і поріжте її довгастими шматочками. Цибулю почистіть, помийте і наріжте дрібно. Викладіть печінку в сковороду з розігрітою олією, туди ж відправте цибулю і тушкуйте все разом під закритою кришкою.
В цей час займіться приготуванням підливи. Сметану перекладіть в миску, посоліть і всипте борошно, перемішайте все і влийте воду - у вас повинен вийти густий соус. Коли печінка протушкується 10 хвилин влийте до неї соус, ретельно все змішайте, зменшіть вогонь і готуйте страву ще хвилин 7-10. Готову печінку з соусом подавайте зі спагеті або гречкою.
Гуляш з печінки свинячої
Інгредієнти: свиняча печінка - 450 г; молоко - 100 мл; сметана - 100 г; борошно - 3 ст. ложки; цибуля - 4 шт.; томатне пюре - 3 ст. ложки; біле вино - 3 ст. ложки; часник - 1 зубчик; перець мелений солодкий і чорний - за смаком; приправа з трав і сіль - за смаком; рослинне масло. Приготування Перед тим, як готувати гуляш з печінки, її треба помити, нарізати невеликими шматками і замочити в холодному молоці на півгодини. В цей час поросяти, ягняти цибулю обсмажте на олії, шматочки печінки обваляйте в борошні і відправте до нього. Готуйте все разом ще 10 хвилин, після чого викладіть печінку на тарілку і накрийте, щоб вона залишалася теплою.
У що залишився в сковороді жир насипте 1 ст. ложку борошна, ретельно перемішайте, потім додайте сметану, томатне пюре, прянощі, подрібнений часник, вино і 50 мл води. Знову все добре перемішайте, доведіть до кипіння, покладіть назад в сковороду печінку і прокип'ятити 5-7 хвилин.
Гуляш з печінки зі сметаною
Інгредієнти: куряча печінка - 400 г; яйце - 1 шт.; сметана - 300-400 г; цибуля ріпчаста - 4-5 шт.; борошно - 1 ст. ложка; соняшникову олію - 1/4 ст.; сіль - за смаком. Приготування Цибулю очистіть і наріжте півкільцями, викладіть його в розігріту сковороду з маслом і обсмажте до золотистого кольору.
Промиту печінку звільніть від плівок, порізати шматочками і з'єднайте з яйцем і борошном. Цибулю з сковороди перекладіть на тарілку, а на маслі, підсмажте печінку протягом 1 хвилини з кожного боку.
Вимкніть вогонь, посоліть печінку і рівномірно викладіть поверх неї обсмажену цибулю. Залийте все сметаною, знову трохи посоліть, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте курячу печінку приблизно 20-25 хвилин на невеликому вогні. Подавайте в гарячому вигляді з будь-яким гарніром.
Якщо ви вирішили урізноманітнити меню стравами з печінки, то неодмінно спробуйте приготувати суфле, або печінкові котлети .