На відміну від звичного багатьом паштету з курячої печінки, паштет з печінки качиної відрізняється більш високою жирністю, а також має насичений смак. Такий продукт навряд чи згодиться для щоденного вживання, але для торжества не знайти закуски краще.
Паштет з качиної печінки
Інгредієнти: качина печінка - 600 г; вершкове масло - 250+10 г; цибулю-шалот - 2 шт.; часник - 1 зубчик; томатне пюре - 1 ст. ложка; портвейн - 1 ч. ложка; листя чебрецю, чорний перець - для подачі. Приготування Зрізаємо плівки і жили з качиної печінки. У сковороді розігріваємо третину від 250 р олії і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і подрібнений часник протягом 3-4 хвилин. Після закінчення часу збільшуємо жар і додаємо на сковороду шматочки печінки. Як тільки печінка стане золотистою з усіх боків, вливаємо на сковороду портвейн, швидко випариваем його і кладемо масло, що залишилося. Знімаємо сковороду з вогню і залишаємо її вміст повністю охолонути.
Перед тим, як помістити печінка в блендер, ретельно приправляємо її сіллю і перцем, додаємо томатне пюре і збиваємо до однорідності. Отриману масу перетираємо через сито для більшої однорідності.
Викладаємо качиний паштет у форму і заливаємо розтопленими 10 грамами олії, поки масло не застигло, декоруємо закуску горошинами чорного перцю і гілочками чебрецю.
Качиний паштет - рецепт
Інгредієнти: вершкове масло - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; чебрець - 2 ст. ложки; бекон - 100 г; качина печінка - 500 г; червоне вино - 1 ст. ложка; вершки - 60 мл Приготування У сковороду кладемо нарізаний бекон і витапливаем з нього жир. Шматочки бекону прибираємо зі сковороди, а на витопившемся жирі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі подрібнений часник, чебрець, шматочки бекону і попередньо очищену і нарізану печінку. Як тільки печінка покриється золотистою скоринкою, заливаємо її вином і продовжуємо готування до тих пір, поки рідина не випарується.
Остуджуємо обсмажену печінку і кладемо її в чашу блендера. Збиваємо печінку до однорідності, вливши вершки і додавши пару шматочків масла. Так, поступово додаючи вершкове масло, продовжуємо збивати паштет до тих пір, поки він не стане абсолютно гладким. Для більшої однорідності його можна протерти через сито.
Зберігати паштет слід в закритій баночці, або у формі, після приготування заливши його розтопленим вершковим маслом.
Як приготувати качиний паштет з апельсинами?
Інгредієнти: вершкове масло - 175 г; качина печінка - 450 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; апельсиновий сік - 2 ст. ложки; апельсинова цедра - 2 ч. ложки; мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки; апельсиновий лікер - 2 ст. ложки. Приготування У сковороді розтоплюємо 15 г вершкового масла й обсмажуємо на ньому печінка порціями до золотистого кольору протягом 4-5 хвилин. Перед обсмаженням, не забудьте очистити шматочки від плівок і жив. Охолоджену печінку і весь виділився під час смаження сік, перекладаємо в чашу блендера.
На ще 15 р олії смажимо нарізану ріпчасту цибулю і часник. Як тільки цибуля стане м'якою, додаємо до нього цедру і сік апельсина. Завершуємо підготовку додаванням апельсинового лікеру і чорного перцю. Тепер вміст сковороди можна додавати в блендер до печінки, а потім збивати до однорідності, порціями закладаємо вершкове масло. Готовий паштет викладаємо у форму, повністю остуджуємо і заливаємо розтопленим вершковим маслом, після чого знову остуджуємо до повного його застигання.
Готовий паштет подаємо з скибочками багета, грінками або крекерами. Приємного апетиту!