Куряча печінка - продукт корисний і простий у приготуванні. Якщо ви любите субпродукти і бажаєте зробити їх частиною меню - почати варто саме з приготування печінки, як одного з найсмачніших у своєму роді продуктів.
Рецепт страви з курячою печінкою
Мабуть, перше, що спадає на думку при згадці курячої печінки - це паштет, саме з неї ми і вирішили почати.
Інгредієнти: бекон - 100 г; часник - 1 зубчик; ріпчаста цибуля - 1 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; куряча печінка - 500 г; бренді - 2 ст. ложки; крем-сир - 225 г; шавлія - 2 ст. ложки; чебрець - 2 ст. ложки; лимонний сік - 2 ст. ложки; вершкове масло - 175 р. Приготування Бекон нарізаємо шматочками і обсмажуємо на розігрітій сковороді протягом 2-3 хвилин. На витопившемся жиру смажимо дрібно нарізану цибулю протягом 2-3 хвилин, а в кінці готування додаємо на сковороду подрібнений часник.
На іншій сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому курячу печінку по 3-4 хвилини з кожного боку. Обсмажена печінка повинна бути злегка рожевою всередині. Заливаємо готову печінку бренді і чекаємо, поки алкоголь повністю випарується.
У чашу блендера кладемо цибулю і бекон, курячу печінку, крем-сир, нарізані трави і вливаємо лимонний сік. Збиваємо інгредієнти до однорідності, перекладаємо у форму і ставимо в холодильник на 15 хвилин. Розтоплюємо масло і заливаємо їм поверхню паштету. Повертаємо закуску в холодильник до повного замерзання шару олії.
Як бачите, готувати смачні страви з курячої печінки дуже просто. Подавайте паштет до трапези в компанії крекерів або хлібних тостів.
Тепер розглянемо варіант другої страви з курячою печінкою.
Болонська рагу з фаршем і печінкою Інгредієнти: куряча печінка - 400 г; панчетта - 75 г; вершкове масло - 20 г; оливкова олія - 80 мл; ріпчаста цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; селера - 2 стебла; часник - 2 зубчики; фарш м'ясний (свинина+яловичина) - 700 г; сухе біле вино - 160 г; молоко - 350 мл; курячий бульйон - 500 мл; мелений мускатний горіх - щіпка; томати у власному соку - 800 г; лавровий лист - 2 шт. Приготування У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану кубиками моркву, цибулю і селеру. Як тільки овочі зарум'яняться (через 8 хвилин), додаємо часник і нарізану панчетту. Чекаємо ще 2 хвилини і закладаємо курячу печінку.
На окремій сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому яловичий фарш до золотистого кольору. Обсмажений фарш змішуємо з печінкою і заливаємо вміст жаровні вином. Чекаємо, поки рідина повністю випарується й додаємо всі залишилися інгредієнти: курячий бульйон , молоко, мускатний горіх, томати, лавровий лист. Приготування страви з курячої печінки займе 3 години на повільному вогні, при цьому кришку жаровні закривати не потрібно.
Подавати рагу можна просто так, з хлібом, а можна використовувати як соус до пасти або лазіння.
Далі поговоримо про простому і дієтичному блюді з курячої печінки - овочевому салаті.
Смачний овочевий салат з печінкою Інгредієнти: борошно - 35 г; свіжий чебрець - 1 ст. ложка; куряча печінка - 500 г; оливкова олія - 60 мл; бальзамічний оцет - 60 мл; вершкове масло - 20 г; томати черрі - 150 г; червоний цибуля - 1 шт.; петрушка. Приготування Борошно і подрібнений чебрець змішуємо з сіллю і перцем, обвалюють в цій суміші попередньо обсушені шматочки курячої печінки.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому печінка по 1 хвилині з кожної сторони. Прибираємо печінка на тарілку, а що залишилися в сковороді соки змішуємо з оцтом і додаємо вершкове масло. Як тільки глазур загусне змішуємо її з печінкою.
На тарілку викладаємо скибочки томатів, цибулі і нарізану зелень, збризкуємо все оцтом і викладаємо шматочки печінки поверх.