Куряча печінка має ряд переваг над іншими видами печінки: по-перше, вона швидше готується, по-друге, немає необхідності попередньо очищати її від різних плівок і проток, ну а по-третє, вона має більш ніжним смаком і креязиком текстурою. Сьогоднішню статтю ми вирішили присвятити рецептами тушкованою курячої печінки.
Рецепт тушкованою курячої печінки
Інгредієнти: куряча печінка - 1 кг; ріпчаста цибуля - 5-6 шт.; томати у власному соку - 200 г; сіль, перець - за смаком; паприка - 1 ч. ложка; рослинна олія; вода - 500 мл Приготування Печінка обсушуємо і промиваємо. У сотейнику розігріваємо олію на середньому вогні і обсмажуємо на ньому нарізану кільцями цибулю. Як тільки цибуля стане м'яким і золотистим, викладаємо до нього печінку і чекаємо, поки вона схопиться зі всіх сторін. Приправляємо печінка сіллю, перцем і заливаємо томатами у власному соку . Додатково вливаємо в жаровню воду або бульйон. Тушкуємо все разом на середньому вогні протягом 10 хвилин або до тих пір, поки печінка не буде повністю готова.
Подавати курячу печінку тушкований з цибулею, слід щедро посипавши зеленню.
Куряча печінка, тушкована з овочами
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста -1 шт; помідори - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; рослинна олія; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком. Приготування Картопля моєму чистимо і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином поступаємо з морквою, перцем і цибулею. У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо овочі до практично повної готовності. В кінці додаємо подрібнений часник. Тепер на вогонь відправляємо курячу печінку. Її необхідно тушкувати з овочами хвилин 10-15 так як готується вона надзвичайно швидко. Перед подачею, залишається лише приправити страву сіллю і перцем за смаком.
Тушковану курячу печінку можна приготувати в мультиварці. Для цього овочі спершу пасеруємо до підлозі готовності на «Смаженню», або «Випікання», а після додаємо печінку і переходимо в режим «Гасіння» на 15-20 хвилин. При необхідності в страву можна долити води або бульйону.
Рецепт тушкованою курячої печінки з шлуночками
Інгредієнти: шлуночки - 500 г; куряча печінка - 250 г; вустерширський соус - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; ріпчаста цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; часник - 2 зубчики; лавровий лист - 2 шт.; рослинне масло. Приготування Шлуночки і печінку промиваємо, обсушуємо і приправляємо сіллю і перцем, потім додаємо соус і залишаємо маринуватися на ніч.
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому мариновані субпродукти протягом 2 хвилин. Слідом укладаємо ріпчасту цибулю і шматочки перцю, додаємо подрібнений часник. Кладемо лавровий лист і вливаємо 125 мл води або бульйону. Тушкуємо все 15-20 хвилин.
Куряча печінка, тушкована в вершках
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; борошно - 2 ст. ложки; рослинна олія - 4 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; вершки - 100 мл; сметана - 3 ст. ложки. Приготування Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і перцем. Курячу печінку обсушуємо з допомогою паперових рушників і обвалюємо в борошняній суміші.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому печінка з обох сторін, до легкого золотистого відтінку. Прибираємо готову печінку на тарілку, а на її місце кладемо кільця цибулі. Смажимо цибулю до золотистого кольору, також попередньо обсипав його борошном. Тепер кладемо до цибулі курячу печінку, заливаємо все сумішшю вершків і сметани, приправляємо сіллю з перцем і тушкуємо 10 хвилин, при необхідності підливаємо воду або бульйон.