Відбивні з печінки за технологією свого приготування відрізняються від звичайної смаженої печінки лише часом - відбивні тонше, а значить і смажити їх слід менше. Смачні печінкові відбивні - це і гаряча страва до обіду і смачна закуска до пива, все залежить від того, як підійти до приготування продукту.
Відбивні з яловичої печінки
Інгредієнти: яловича печінка - 500 г; сіль, перець - за смаком; борошно; вершкове масло - 2 ст. ложки; оливкова олія - 1 ст. ложка; бальзамічний оцет - 150 мл. Приготування Печінка накриваємо листом харчової плівки і злегка відбиваємо, після чого приправляємо сіллю і перцем, а потім обвалюємо в борошні. В сковороді розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з оливковою. Обсмажуємо печінку з кожної сторони по 30-40 секунд. Готові шматочки перекладаємо на тарілку, а на сковороду з рештою жиром виливаємо бальзамічний оцет і випариваем його до тих пір, поки загальна кількість не зменшиться вдвічі. Кладемо в отриману глазур відбивні і тушкуємо їх протягом 2 хвилин.
Як приготувати відбивні зі свинячої печінки?
Інгредієнти: свиняча печінка - 1 кг; ріпчаста цибуля - 2 шт.; борошно - 1 ст.; рослинна олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Свинячу печінку очистити від плівок і жовчних проток, ретельно промиваємо та нарізаємо пластами товщиною в 15-2 см. Кожен такий пласт накриваємо плівкою і злегка відбиваємо (не перестарайтеся). Товщина готової відбивною порядку полусантиметра. Борошно змішуємо з хорошою пучкою солі і перцю, а в отриманій сухої суміші обвалюємо відбивні. У сковороді розігріваємо олію і смажимо на ньому відбивні з обох боків до золотистого кольору. По хвилині обжарювання на кожну сторону повинно вистачити з лишком.
Готові відбивні можна перекласти на тарілку, а в виділився соку обсмажити нарізаний тонкими кільцями ріпчасту цибулю. Подавати печінка слід неодмінно з протушенним цибулею.
Відбивні з печінки в духовці
Інгредієнти: теляча печінка - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яблука - 2 шт.; рослинне масло - для смаження; твердий сир - 50 р. Приготування Нарізаємо печінку пластинами середньої товщини і обережно відбиваємо, намагаючись не пошкодити цілісність. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору і викладаємо його на печінкові биточки. Зверху розподіляємо часточки яблук і посипаємо все тертим сиром. Ставимо деко з відбивними в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
Відбивні з печінки в сметані
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; сметана - 250 г; вершки - 1/2 ст.; вода - 1 ст.; сіль, перець - за смаком; ріпчаста цибуля - 1 шт.; зелень - за смаком; рослинна олія; борошно - 1 ст. ложка. Приготування Нарізаний кільцями ріпчаста цибулю припускаємо на рослинному маслі до золотистого кольору. До цибулі викладаємо курячу печінку і чекаємо, поки вона схопитися з усіх боків. Солимо і перчимо вміст сковороди, додаємо розведене з водою сметану і тушкуємо все хвилин 10. В кінці готування додаємо до печінки суміш вершків і сметани і продовжуємо готування до тих пір, поки соус не загусне.
Відбивні з печінки в клярі
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; кефір - 3/4 ст.; гострий соус - за смаком; борошно - 1/2 ст.; яйця - 2 шт.; хлібна паніровка - 1 1/2 ст.; рослинна олія; сіль - за смаком. Приготування Курячу печінку заливаємо сумішшю кефіру і гострого соусу залишаємо промаринуватися на пару годин, після чого шматочки печінки дістаємо, обсушуємо, злегка відбиваємо.
З борошна, яєць і солі робимо густий кляр. Занурюємо скибочки печінки в кляр, даємо надлишків стекти, посипаємо сухарями і обсмажуємо в рослинному маслі до золотистого кольору.