Бефстроганов в мультиварці
Бефстроганов - одне з найпопулярніших страв російської кухні, яке отримало своє поширення у всьому світі. У перекладі з французької язика Boeuf Stroganoff означає «м'ясо по-строгановськи». Технологія приготування бефстроганов в мультиварці трохи відрізняється від класичного рецепту, але тушковане таким чином м'ясо виходить дуже смачним, соковитим і м'яким. Переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
яловича вирізка - 1 кг;
борошно - 2 ст. ложки;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
вода - 1 ст.;
сіль, перець - за смаком;
сметана - 250 мл;
олія соняшникова, масло вершкове - для обсмажування.
Приготування
Як приготувати бефстроганов в мультиварці? Беремо яловичину, злегка відбиваємо і нарізаємо смужками упоперек волокон. На дно мультиварочной чаші наливаємо трохи олії, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його, виставивши режим «Випічка», 15 хвилин при відкритій кришці. Потім гарненько перемішуємо, заправляємо сіллю і перцем за смаком. Далі заливаємо яловичину водою, закриваємо кришкою і тушкуємо в режимі «Гасіння» протягом години. А цим часом поки готуємо обжарку. Для цього цибулю дрібно ріжемо, пасеруємо на олії, додаємо трохи борошна і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім перекладаємо піджарку в м'ясо, додаємо сметану, солимо, перчимо і тушкуємо ще хвилин 25 на тому ж режимі!
Звичайно, класичний бефстроганов робиться з яловичини, але дане страву можна готувати і зі свинини. На смак воно виходить більш ніжним, а час приготування значно скорочується. Подавати таку страву варто з рисом або відварною картоплею.
Інгредієнти:
свинина - 1 кг;
сметана - 200 мл;
томатна паста - 100 мл;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
борошно - 1 ст. ложка;
вода - 05 склянки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рецепт приготування бефстроганов з свинини в мультиварці досить просто. М'ясо нарізаємо скибочками завтовшки приблизно 1 см, трохи відбиваємо і нарізаємо довгими тонкими смужками. Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і злегка обсмажуємо на сковороді. Далі посипаємо його борошном і перемішуємо. У чашу мультиварки наливаємо олію, кладемо м'ясо і, виставивши режим «Випічка», готуємо його при відкритій кришці. Потім додаємо обжарку, вливаємо сметану, додаємо томатну пасту і добре перемішуємо. Наливаємо півсклянки води, солимо і перчимо за смаком. Готуємо в режимі «Випічка» приблизно 10 хвилин і подаємо на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.
Інгредієнти:
яловича печінка - 500 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
вершкове масло - 50 г;
борошно - 2 ст. ложки;
вершки - 200 мл;
сметана - 100 мл;
сіль, мускатний горіх - за смаком.
Приготування
Яловичу печінку гарненько промиваємо під холодною проточною водою, видаляючи плівки і великі прожилки. Підготовлену печінку нарізаємо невеликими шматочками: приблизно 5 см в довжину і 1 см в ширину. Ріпчасту цибулю чистимо і крупно ріжемо півкільцями. Потім включаємо мультиварку на режим «Випічка» приблизно на 35 хвилин. Коли чаша мультиварки добре нагріється, викладаємо в неї порізану печінку і обсмажуємо протягом 5 хвилин, періодично помішуючи. Далі додаємо вершкове масло, порізане на шматочки і гарненько перемішуємо з печінкою. Після кладемо порізану цибулю і обсмажуємо ще 10 хвилин при відкритій кришці. Тепер насипаємо борошно, сіль, добре перемішуємо і готуємо, постійно заважаючи, протягом 5 хвилин. На останньому етапі додаємо в чашу мультиварки сметану, вершки і мелений мускатний горіх за смаком. Все ретельно перемішуємо так, щоб в соусі не залишилося грудок борошна. Закриваємо кришку мультиварки і тушкуємо печінка у вершковому соусі до повної готовності.
В якості гарніру до печінки по-строгановськи відмінно підійде картопляне пюре, макарони або рис.
Бефстроганов з яловичини в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати бефстроганов в мультиварці? Беремо яловичину, злегка відбиваємо і нарізаємо смужками упоперек волокон. На дно мультиварочной чаші наливаємо трохи олії, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його, виставивши режим «Випічка», 15 хвилин при відкритій кришці. Потім гарненько перемішуємо, заправляємо сіллю і перцем за смаком. Далі заливаємо яловичину водою, закриваємо кришкою і тушкуємо в режимі «Гасіння» протягом години. А цим часом поки готуємо обжарку. Для цього цибулю дрібно ріжемо, пасеруємо на олії, додаємо трохи борошна і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім перекладаємо піджарку в м'ясо, додаємо сметану, солимо, перчимо і тушкуємо ще хвилин 25 на тому ж режимі!
Бефстроганов з свинини в мультиварці - рецепт
Звичайно, класичний бефстроганов робиться з яловичини, але дане страву можна готувати і зі свинини. На смак воно виходить більш ніжним, а час приготування значно скорочується. Подавати таку страву варто з рисом або відварною картоплею.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування бефстроганов з свинини в мультиварці досить просто. М'ясо нарізаємо скибочками завтовшки приблизно 1 см, трохи відбиваємо і нарізаємо довгими тонкими смужками. Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і злегка обсмажуємо на сковороді. Далі посипаємо його борошном і перемішуємо. У чашу мультиварки наливаємо олію, кладемо м'ясо і, виставивши режим «Випічка», готуємо його при відкритій кришці. Потім додаємо обжарку, вливаємо сметану, додаємо томатну пасту і добре перемішуємо. Наливаємо півсклянки води, солимо і перчимо за смаком. Готуємо в режимі «Випічка» приблизно 10 хвилин і подаємо на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.
Бефстроганов з печінки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Яловичу печінку гарненько промиваємо під холодною проточною водою, видаляючи плівки і великі прожилки. Підготовлену печінку нарізаємо невеликими шматочками: приблизно 5 см в довжину і 1 см в ширину. Ріпчасту цибулю чистимо і крупно ріжемо півкільцями. Потім включаємо мультиварку на режим «Випічка» приблизно на 35 хвилин. Коли чаша мультиварки добре нагріється, викладаємо в неї порізану печінку і обсмажуємо протягом 5 хвилин, періодично помішуючи. Далі додаємо вершкове масло, порізане на шматочки і гарненько перемішуємо з печінкою. Після кладемо порізану цибулю і обсмажуємо ще 10 хвилин при відкритій кришці. Тепер насипаємо борошно, сіль, добре перемішуємо і готуємо, постійно заважаючи, протягом 5 хвилин. На останньому етапі додаємо в чашу мультиварки сметану, вершки і мелений мускатний горіх за смаком. Все ретельно перемішуємо так, щоб в соусі не залишилося грудок борошна. Закриваємо кришку мультиварки і тушкуємо печінка у вершковому соусі до повної готовності.
В якості гарніру до печінки по-строгановськи відмінно підійде картопляне пюре, макарони або рис.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бефстроганов з свинини
Бефстроганов - це популярне блюдо російської кухні, яке широко відоме у всьому світі. Зазвичай його готують з телятини чи яловичини. Але сьогодні ми
Як приготувати бефстроганов?
Про існування такої страви, як бефстроганов знають всі. Але от готують його чомусь небагато, хоча рецепт яловичини по-строгановськи досить простий.
Бефстроганов з печінки
Бефстроганов - популярне блюдо російської кухні. Варіантів його створення безліч: з свинини, яловичини, курки. А сьогодні ми розберемо кілька цікавих
Печінка по-строгановськи в мультиварці
Коли немає часу на тривале стояння біля плити, варто приготувати вечерю в мультиварці. Що готувати? Звичайно ж, печінка. Її можна не просто
Яловичина, тушкована в мультиварці
Шукайте оригінальні варіанти, як смачно приготувати м'ясо, щоб воно вийшло не тільки м'яким, але ще соковитим і ароматним? Пропонуємо вам кілька