Бефстроганов - одне з найпопулярніших страв російської кухні, яке отримало своє поширення у всьому світі. У перекладі з французької язика Boeuf Stroganoff означає «м'ясо по-строгановськи». Технологія приготування бефстроганов в мультиварці трохи відрізняється від класичного рецепту, але тушковане таким чином м'ясо виходить дуже смачним, соковитим і м'яким. Переконайтеся в цьому самі!
Бефстроганов з яловичини в мультиварці
Інгредієнти: яловича вирізка - 1 кг; борошно - 2 ст. ложки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; вода - 1 ст.; сіль, перець - за смаком; сметана - 250 мл; олія соняшникова, масло вершкове - для обсмажування. Приготування Як приготувати бефстроганов в мультиварці? Беремо яловичину, злегка відбиваємо і нарізаємо смужками упоперек волокон. На дно мультиварочной чаші наливаємо трохи олії, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його, виставивши режим «Випічка», 15 хвилин при відкритій кришці. Потім гарненько перемішуємо, заправляємо сіллю і перцем за смаком. Далі заливаємо яловичину водою, закриваємо кришкою і тушкуємо в режимі «Гасіння» протягом години. А цим часом поки готуємо обжарку. Для цього цибулю дрібно ріжемо, пасеруємо на олії, додаємо трохи борошна і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім перекладаємо піджарку в м'ясо, додаємо сметану, солимо, перчимо і тушкуємо ще хвилин 25 на тому ж режимі!
Бефстроганов з свинини в мультиварці - рецепт
Звичайно, класичний бефстроганов робиться з яловичини, але дане страву можна готувати і зі свинини. На смак воно виходить більш ніжним, а час приготування значно скорочується. Подавати таку страву варто з рисом або відварною картоплею.
Інгредієнти: свинина - 1 кг; сметана - 200 мл; томатна паста - 100 мл; цибуля ріпчаста - 1 шт.; борошно - 1 ст. ложка; вода - 05 склянки; сіль, перець - за смаком. Приготування Рецепт приготування бефстроганов з свинини в мультиварці досить просто. М'ясо нарізаємо скибочками завтовшки приблизно 1 см, трохи відбиваємо і нарізаємо довгими тонкими смужками. Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і злегка обсмажуємо на сковороді. Далі посипаємо його борошном і перемішуємо. У чашу мультиварки наливаємо олію, кладемо м'ясо і, виставивши режим «Випічка», готуємо його при відкритій кришці. Потім додаємо обжарку, вливаємо сметану, додаємо томатну пасту і добре перемішуємо. Наливаємо півсклянки води, солимо і перчимо за смаком. Готуємо в режимі «Випічка» приблизно 10 хвилин і подаємо на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.
Бефстроганов з печінки в мультиварці
Інгредієнти: яловича печінка - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; вершкове масло - 50 г; борошно - 2 ст. ложки; вершки - 200 мл; сметана - 100 мл; сіль, мускатний горіх - за смаком. Приготування Яловичу печінку гарненько промиваємо під холодною проточною водою, видаляючи плівки і великі прожилки.
Підготовлену печінку нарізаємо невеликими шматочками: приблизно 5 см в довжину і 1 см в ширину. Ріпчасту цибулю чистимо і крупно ріжемо півкільцями. Потім включаємо мультиварку на режим «Випічка» приблизно на 35 хвилин. Коли чаша мультиварки добре нагріється, викладаємо в неї порізану печінку і обсмажуємо протягом 5 хвилин, періодично помішуючи. Далі додаємо вершкове масло, порізане на шматочки і гарненько перемішуємо з печінкою. Після кладемо порізану цибулю і обсмажуємо ще 10 хвилин при відкритій кришці. Тепер насипаємо борошно, сіль, добре перемішуємо і готуємо, постійно заважаючи, протягом 5 хвилин. На останньому етапі додаємо в чашу мультиварки сметану, вершки і мелений мускатний горіх за смаком. Все ретельно перемішуємо так, щоб в соусі не залишилося грудок борошна. Закриваємо кришку мультиварки і тушкуємо печінка у вершковому соусі до повної готовності.
В якості гарніру до печінки по-строгановськи відмінно підійде картопляне пюре, макарони або рис.