Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курячі ніжки в винному соусі

Курячі ніжки в винному соусі

4-12-2014, 18:38
874
Мабуть, серед усіх частин курки, крім улюбленої мною грудки, фаворитами у моїй родині є ніжки. Тому сьогоднішній рецепт їм і присвячений.

Курячі ніжки в винному соусі


Я задумалася про те, що вже давно не готувала ніяких страв з винним соусом. Мабуть, на ці думки мене наштовхнули недавні експерименти з іншим алкогольним напоєм ( рис з курячою грудкою в пиві і пивні кекси з пекінською капустою ).

Що стосується самого червоного вина, то можна використовувати сухе, напівсухе, столове, але з обов'язковою уязиком - його смак повинен вам подобатися в первісному вигляді. Адже готову страву буде неодмінно містити нотки його аромату! Отже

Інгредієнти:

- 10 курячих ніжок (860 р)

- 200 мл червоного вина

- 300 мл води

- 1 велика цибулина

- 1 болгарський червоний перець

- 4 столових ложки томатної пасти

- суміш перців

- сіль

Приготування:

Ніжки я промила, а шкірку знімати не стала. Дала обсохнути, посолила і перемолола перці: білий, чорний, зелений і рожевий.

Курячі ніжки в винному соусі


Втерла перець і сіль, залишила на 10 хвилин. Виклала ніжки у форму (її нічим не змащувала). Вони не повинні лежати впритул і закривати собою все дно.

Курячі ніжки в винному соусі


Болгарський перець помила, почистила, порізала смужками. Виклала більш або менш рівномірно і на самі ніжки, і навколо них.

Курячі ніжки в винному соусі


Велику цибулину подрібнила ножем і припорошила нею весь вміст форми.

Курячі ніжки в винному соусі


В окремій мисці з'єднала томатну пасту і фільтровану некип'ячену воду. Размешала, щоб не було грудочок.

Курячі ніжки в винному соусі


Сюди ж влила вино.

Курячі ніжки в винному соусі


Гарненько размешала соус до однорідності і залила їм зверху курку з овочами.

Курячі ніжки в винному соусі


Духовку заздалегідь розігріла до 200'. Відправила в неї форму на 15 години. Після годинного перебування там я лише стежила, щоб страва не підгоріло (при необхідності можна переставити на інший рівень духовки або накрити зверху фольгою/пергаментним папером).

Курячі ніжки в винному соусі


Кому скільки соусу покласти побільше або поменше, можна розібратися вже в самому процесі поїдання цього ароматного страви! ;)