Курячі ніжки в винному соусі
Мабуть, серед усіх частин курки, крім улюбленої мною грудки, фаворитами у моїй родині є ніжки. Тому сьогоднішній рецепт їм і присвячений.
Я задумалася про те, що вже давно не готувала ніяких страв з винним соусом. Мабуть, на ці думки мене наштовхнули недавні експерименти з іншим алкогольним напоєм ( рис з курячою грудкою в пиві і пивні кекси з пекінською капустою ).
Що стосується самого червоного вина, то можна використовувати сухе, напівсухе, столове, але з обов'язковою уязиком - його смак повинен вам подобатися в первісному вигляді. Адже готову страву буде неодмінно містити нотки його аромату! Отже
Інгредієнти:
- 10 курячих ніжок (860 р)
- 200 мл червоного вина
- 300 мл води
- 1 велика цибулина
- 1 болгарський червоний перець
- 4 столових ложки томатної пасти
- суміш перців
- сіль
Приготування:
Ніжки я промила, а шкірку знімати не стала. Дала обсохнути, посолила і перемолола перці: білий, чорний, зелений і рожевий.
Втерла перець і сіль, залишила на 10 хвилин. Виклала ніжки у форму (її нічим не змащувала). Вони не повинні лежати впритул і закривати собою все дно.
Болгарський перець помила, почистила, порізала смужками. Виклала більш або менш рівномірно і на самі ніжки, і навколо них.
Велику цибулину подрібнила ножем і припорошила нею весь вміст форми.
В окремій мисці з'єднала томатну пасту і фільтровану некип'ячену воду. Размешала, щоб не було грудочок.
Сюди ж влила вино.
Гарненько размешала соус до однорідності і залила їм зверху курку з овочами.
Духовку заздалегідь розігріла до 200'. Відправила в неї форму на 15 години. Після годинного перебування там я лише стежила, щоб страва не підгоріло (при необхідності можна переставити на інший рівень духовки або накрити зверху фольгою/пергаментним папером).
Кому скільки соусу покласти побільше або поменше, можна розібратися вже в самому процесі поїдання цього ароматного страви! ;)
Я задумалася про те, що вже давно не готувала ніяких страв з винним соусом. Мабуть, на ці думки мене наштовхнули недавні експерименти з іншим алкогольним напоєм ( рис з курячою грудкою в пиві і пивні кекси з пекінською капустою ).
Що стосується самого червоного вина, то можна використовувати сухе, напівсухе, столове, але з обов'язковою уязиком - його смак повинен вам подобатися в первісному вигляді. Адже готову страву буде неодмінно містити нотки його аромату! Отже
Інгредієнти:
- 10 курячих ніжок (860 р)
- 200 мл червоного вина
- 300 мл води
- 1 велика цибулина
- 1 болгарський червоний перець
- 4 столових ложки томатної пасти
- суміш перців
- сіль
Приготування:
Ніжки я промила, а шкірку знімати не стала. Дала обсохнути, посолила і перемолола перці: білий, чорний, зелений і рожевий.
Втерла перець і сіль, залишила на 10 хвилин. Виклала ніжки у форму (її нічим не змащувала). Вони не повинні лежати впритул і закривати собою все дно.
Болгарський перець помила, почистила, порізала смужками. Виклала більш або менш рівномірно і на самі ніжки, і навколо них.
Велику цибулину подрібнила ножем і припорошила нею весь вміст форми.
В окремій мисці з'єднала томатну пасту і фільтровану некип'ячену воду. Размешала, щоб не було грудочок.
Сюди ж влила вино.
Гарненько размешала соус до однорідності і залила їм зверху курку з овочами.
Духовку заздалегідь розігріла до 200'. Відправила в неї форму на 15 години. Після годинного перебування там я лише стежила, щоб страва не підгоріло (при необхідності можна переставити на інший рівень духовки або накрити зверху фольгою/пергаментним папером).
Кому скільки соусу покласти побільше або поменше, можна розібратися вже в самому процесі поїдання цього ароматного страви! ;)
Рекомендуємо добрі рецепти