Макові мафіни з яблуками
Я дуже люблю мак і все макове! Довгий час не могла у нас його купити. Продавався лише пакетиками по 10 або 15 г, та й коштував недешево. А тут побачила 50-грамову розфасовку! Взяла відразу 10 штук))
Правда, це зовсім не означає, що я тепер буду піч і піч всі макове)) Але не тому, що не хочеться або набридне, а тому, що хочу «розтягнути» куплений мак на довше.
Відразу скажу, що мак зважаючи на його дефіциту на сумнівні страви я не витрачаю)) Якщо вже я з ним роблю, значить, впевнена в результаті.
Я вже ділилася з вами своїми улюбленими рецептами:
- сирними трояндочками з маком і корицею
- курячою грудкою у вершковому соусі з маком
- несолодким сирним печивом з маком
Тепер настала черга мафінів ;)
Інгредієнти:
- 1 склянка кефіру
- 1 склянка манної крупи
- 2 середніх яблука
- 50 г маку
- 100 мл соняшникової олії
- 100 р цукру
- 1/3 чайної ложки солі
- 2 яйця
- 1 склянку пшеничного борошна
- 1 чайна ложка крохмалю
- 1/2 чайної ложки соди
Приготування:
У мисці з'єднала манну крупу і мак, размешала.
Залила кефіром (його можна замінити іншими кисло-молочними продуктами).
Перемішала до однорідності, залишила на 20 хвилин.
В окремий посуд розбила яйця.
Влила сюди ж соняшникова олія, пустила цукор і сіль.
Збила віночком.
Виклала сюди набряклу манку з маком і кефіром.
Размешала, просіяла борошно разом з крохмалем і содою.
Збила віночком. Яблука помила, почистила, порізала дрібними кубиками.
Размешала ложкою.
Виклала тісто у формочки, як зазвичай - не на всю висоту, т. к. кекси трохи піднімуться.
Відправила в розігріту до 180' духовку на 25 хвилин. Можна перевірити готовність лучиною і посипати зверху цукровою пудрою, але я обійшлася без неї.
Яблука в них розсмакували не все :) Хоча, мені здається, що в цих кексах вони служать більше не для смаку, а для того, щоб тісто не було сухим. Так чи інакше, але ці маффіни сподобалися всім! Вони легкі, м'які та ніжні ;)
Правда, це зовсім не означає, що я тепер буду піч і піч всі макове)) Але не тому, що не хочеться або набридне, а тому, що хочу «розтягнути» куплений мак на довше.
Відразу скажу, що мак зважаючи на його дефіциту на сумнівні страви я не витрачаю)) Якщо вже я з ним роблю, значить, впевнена в результаті.
Я вже ділилася з вами своїми улюбленими рецептами:
- сирними трояндочками з маком і корицею
- курячою грудкою у вершковому соусі з маком
- несолодким сирним печивом з маком
Тепер настала черга мафінів ;)
Інгредієнти:
- 1 склянка кефіру
- 1 склянка манної крупи
- 2 середніх яблука
- 50 г маку
- 100 мл соняшникової олії
- 100 р цукру
- 1/3 чайної ложки солі
- 2 яйця
- 1 склянку пшеничного борошна
- 1 чайна ложка крохмалю
- 1/2 чайної ложки соди
Приготування:
У мисці з'єднала манну крупу і мак, размешала.
Залила кефіром (його можна замінити іншими кисло-молочними продуктами).
Перемішала до однорідності, залишила на 20 хвилин.
В окремий посуд розбила яйця.
Влила сюди ж соняшникова олія, пустила цукор і сіль.
Збила віночком.
Виклала сюди набряклу манку з маком і кефіром.
Размешала, просіяла борошно разом з крохмалем і содою.
Збила віночком. Яблука помила, почистила, порізала дрібними кубиками.
Размешала ложкою.
Виклала тісто у формочки, як зазвичай - не на всю висоту, т. к. кекси трохи піднімуться.
Відправила в розігріту до 180' духовку на 25 хвилин. Можна перевірити готовність лучиною і посипати зверху цукровою пудрою, але я обійшлася без неї.
Яблука в них розсмакували не все :) Хоча, мені здається, що в цих кексах вони служать більше не для смаку, а для того, щоб тісто не було сухим. Так чи інакше, але ці маффіни сподобалися всім! Вони легкі, м'які та ніжні ;)
Рекомендуємо добрі рецепти
Мафіни з яблуками
Любите маленькі кекси, капкейки і маффіни? Радійте - це стаття якраз про них. Мафіни з яблуками - ніжний десерт, наповнений смачними фруктами. Хочете