Запіканка "Капустяне асорті"
Я просто обожнюю всілякі запіканки! Особливо з сиром! Мені подобаються вони і смаком, і процесом приготування. З'їдаються ці ласощі завжди швидко, тому можна пекти різні хоч кожен день! ;)
Думаю, про користь капусти окремо і детально говорити не варто, це і так всі знають з дитячих років. До речі, в цьому віці її багато хто не люблять. Зі мною такого не було, але якоїсь великої любові до білокачанній капусті немає досі. Хоча, я з задоволенням їм з нею салати, борщі і тим більше пиріжки))
Пару років тому я захопилася покупкою брюссельської капусти. А тепер час від часу беру ще кольорову і брокколі. Ідея капустяного асорті мені сподобалася відразу, а додавання в неї сиру перевело рецепт в категорію «дуже подобається»! Або - «дуже хочеться»)) Тому я приступила до справи!
Інгредієнти:
- 200 г цвітної капусти
- 200 г броколі
- 100 г брюссельської капусти
- 3 яйця
- 300 мл молока
- 100 р сиру
- соняшникова олія
- суміш перців
- сіль
Приготування:
Довела до кипіння воду, подсолила, пустила броколі, цвітну, брюссельську капусту. Відварила 10 хвилин.
Відкинула на друшляк, дала охолонути.
В окремий посуд влила молоко, розбила сюди ж яйця.
Посолила і перемолола перці. Я взяла білий, зелений, чорний і рожевий.
Збила віночком.
100-граязикай шматочок сиру розрізала навпіл. Одну частину порізала дрібненькими кубиками, а другу натерла на дрібній тертці.
Форму змастила олією. Суцвіття брокколі і цвітної капусти розділила на більш дрібні, а вилочки брюссельської розрізала на кілька частин. Виклала у форму всі три види капусти і сир, намагаючись рівномірно розосередити всі інгредієнти.
Залила яєчно-молочною сумішшю.
Відправила в розігріту до 180' духовку на 20 хвилин.
Вийняла, припорошила зверху сиром.
Повернула в духовку ще на 15-20 хвилин.
Моя порада - печіть її в першій половині дня! Тому що втриматися, щоб не з'їсти відразу половину цієї запіканки навіть на ніч - складно ;)
Однак я все-таки знайшла в собі сили і залишила половину шматочка на потім. У холодному вигляді вона не менш смачна!
Думаю, про користь капусти окремо і детально говорити не варто, це і так всі знають з дитячих років. До речі, в цьому віці її багато хто не люблять. Зі мною такого не було, але якоїсь великої любові до білокачанній капусті немає досі. Хоча, я з задоволенням їм з нею салати, борщі і тим більше пиріжки))
Пару років тому я захопилася покупкою брюссельської капусти. А тепер час від часу беру ще кольорову і брокколі. Ідея капустяного асорті мені сподобалася відразу, а додавання в неї сиру перевело рецепт в категорію «дуже подобається»! Або - «дуже хочеться»)) Тому я приступила до справи!
Інгредієнти:
- 200 г цвітної капусти
- 200 г броколі
- 100 г брюссельської капусти
- 3 яйця
- 300 мл молока
- 100 р сиру
- соняшникова олія
- суміш перців
- сіль
Приготування:
Довела до кипіння воду, подсолила, пустила броколі, цвітну, брюссельську капусту. Відварила 10 хвилин.
Відкинула на друшляк, дала охолонути.
В окремий посуд влила молоко, розбила сюди ж яйця.
Посолила і перемолола перці. Я взяла білий, зелений, чорний і рожевий.
Збила віночком.
100-граязикай шматочок сиру розрізала навпіл. Одну частину порізала дрібненькими кубиками, а другу натерла на дрібній тертці.
Форму змастила олією. Суцвіття брокколі і цвітної капусти розділила на більш дрібні, а вилочки брюссельської розрізала на кілька частин. Виклала у форму всі три види капусти і сир, намагаючись рівномірно розосередити всі інгредієнти.
Залила яєчно-молочною сумішшю.
Відправила в розігріту до 180' духовку на 20 хвилин.
Вийняла, припорошила зверху сиром.
Повернула в духовку ще на 15-20 хвилин.
Моя порада - печіть її в першій половині дня! Тому що втриматися, щоб не з'їсти відразу половину цієї запіканки навіть на ніч - складно ;)
Однак я все-таки знайшла в собі сили і залишила половину шматочка на потім. У холодному вигляді вона не менш смачна!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати брюссельську капусту?
Брюссельська капуста, на відміну від інших її видів - броколі, цвітної, білокачанної - мало популярна, але страви, зроблені з неї, сподобаються
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Запіканка з кольорової капусти
Запіканки - смачне і ситне страву, яке подобається і дорослим, і дітям. Вони можуть бути м'ясні, рибні, овочеві, солодкі. І зараз ми вам розповімо,