Тістечко "Сирний дабл"
Сир у випічці я любила завжди! Зараз я їм його і в чистому вигляді. У загальному і цілому моя любов до цього продукту тільки збільшилася! Тому повз «Сирного дабла» я пройти ну ніяк не могла ;)
Думаю, всі знають, що з англійської слово «double» перекладається як подвійний, двічі, вдвічі більший. Назва тістечка пояснюється тим, що сир в ньому «подвійний» - в тісті і в кремі! Отже, рецепт
Інгредієнти:
- 450 г магазинного сиру
- 120 г вершкового масла
- 90 г цукру (можна збільшити вдвічі)
- 05 чайної ложки солі
- 3 яйця
- 1 склянку пшеничного борошна
- 1 чайна ложка крохмалю
- 03 чайної ложки соди
- 200 г сільської сметани
- 50 мл молока
- журавлина для прикраси
Приготування:
100 г масла я порізала на невеликі шматочки, щоб воно швидше прийшло в потрібний вид - потрібно розм'якшене.
Всипала до нього 75 г цукру і сіль.
Збила міксером.
Додала сюди ж яйця, виклала 250 г сиру, крохмаль і соду.
Гарненько збила.
Просіяла борошно.
Ще раз ретельно збила.
Змастила Форму 20 г вершкового масла, виклала тісто у форму, разровняла зверху.
Поставила в розігріту до 180' духовку і випікала близько 35 хвилин.
Витягла з форми, дала охолонути, потім розрізала приблизно на 8 рівних частин.
Кожну з них розрізала навпіл, тепер вже по висоті.
Приступила до приготування крему .
Поєднала 200 г сільської сметани з 50 мл молока. Можна взяти 250 г магазинної, жирністю 20-30%. Змішувати її з молоком тоді вже не потрібно.
Збила.
Виклала сир і додала 1 столову ложку цукру (на мій смак до досить солодкого коржу цього вже достатньо).
Змастила Кремом половинки майбутніх тістечок.
Накрила не змащеними половинками. Покрила кремом верх і всі боки.
Прикрасила кожне тістечко зверху ягодами журавлини.
Краще дати їм просочитися декілька годин. Але якщо не терпиться, можна їсти відразу ;)
Явний сирний смак мене дуже порадував. Ці тістечка стануть відмінним десертом як для дорослих, так і для діток!
Думаю, всі знають, що з англійської слово «double» перекладається як подвійний, двічі, вдвічі більший. Назва тістечка пояснюється тим, що сир в ньому «подвійний» - в тісті і в кремі! Отже, рецепт
Інгредієнти:
- 450 г магазинного сиру
- 120 г вершкового масла
- 90 г цукру (можна збільшити вдвічі)
- 05 чайної ложки солі
- 3 яйця
- 1 склянку пшеничного борошна
- 1 чайна ложка крохмалю
- 03 чайної ложки соди
- 200 г сільської сметани
- 50 мл молока
- журавлина для прикраси
Приготування:
100 г масла я порізала на невеликі шматочки, щоб воно швидше прийшло в потрібний вид - потрібно розм'якшене.
Всипала до нього 75 г цукру і сіль.
Збила міксером.
Додала сюди ж яйця, виклала 250 г сиру, крохмаль і соду.
Гарненько збила.
Просіяла борошно.
Ще раз ретельно збила.
Змастила Форму 20 г вершкового масла, виклала тісто у форму, разровняла зверху.
Поставила в розігріту до 180' духовку і випікала близько 35 хвилин.
Витягла з форми, дала охолонути, потім розрізала приблизно на 8 рівних частин.
Кожну з них розрізала навпіл, тепер вже по висоті.
Приступила до приготування крему .
Поєднала 200 г сільської сметани з 50 мл молока. Можна взяти 250 г магазинної, жирністю 20-30%. Змішувати її з молоком тоді вже не потрібно.
Збила.
Виклала сир і додала 1 столову ложку цукру (на мій смак до досить солодкого коржу цього вже достатньо).
Змастила Кремом половинки майбутніх тістечок.
Накрила не змащеними половинками. Покрила кремом верх і всі боки.
Прикрасила кожне тістечко зверху ягодами журавлини.
Краще дати їм просочитися декілька годин. Але якщо не терпиться, можна їсти відразу ;)
Явний сирний смак мене дуже порадував. Ці тістечка стануть відмінним десертом як для дорослих, так і для діток!
Рекомендуємо добрі рецепти