Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тістечко "Сирний дабл"

Тістечко "Сирний дабл"

4-12-2014, 18:04
902
Сир у випічці я любила завжди! Зараз я їм його і в чистому вигляді. У загальному і цілому моя любов до цього продукту тільки збільшилася! Тому повз «Сирного дабла» я пройти ну ніяк не могла ;)

Тістечко "Сирний дабл"


Думаю, всі знають, що з англійської слово «double» перекладається як подвійний, двічі, вдвічі більший. Назва тістечка пояснюється тим, що сир в ньому «подвійний» - в тісті і в кремі! Отже, рецепт

Інгредієнти:

- 450 г магазинного сиру

- 120 г вершкового масла

- 90 г цукру (можна збільшити вдвічі)

- 05 чайної ложки солі

- 3 яйця

- 1 склянку пшеничного борошна

- 1 чайна ложка крохмалю

- 03 чайної ложки соди

- 200 г сільської сметани

- 50 мл молока

- журавлина для прикраси

Приготування:

100 г масла я порізала на невеликі шматочки, щоб воно швидше прийшло в потрібний вид - потрібно розм'якшене.

Тістечко "Сирний дабл"


Всипала до нього 75 г цукру і сіль.

Тістечко "Сирний дабл"


Збила міксером.

Додала сюди ж яйця, виклала 250 г сиру, крохмаль і соду.

Тістечко "Сирний дабл"


Гарненько збила.

Тістечко "Сирний дабл"


Просіяла борошно.

Тістечко "Сирний дабл"


Ще раз ретельно збила.

Тістечко "Сирний дабл"


Змастила Форму 20 г вершкового масла, виклала тісто у форму, разровняла зверху.

Тістечко "Сирний дабл"


Поставила в розігріту до 180' духовку і випікала близько 35 хвилин.

Тістечко "Сирний дабл"


Витягла з форми, дала охолонути, потім розрізала приблизно на 8 рівних частин.

Тістечко "Сирний дабл"


Кожну з них розрізала навпіл, тепер вже по висоті.

Тістечко "Сирний дабл"


Приступила до приготування крему .

Поєднала 200 г сільської сметани з 50 мл молока. Можна взяти 250 г магазинної, жирністю 20-30%. Змішувати її з молоком тоді вже не потрібно.

Тістечко "Сирний дабл"


Збила.

Виклала сир і додала 1 столову ложку цукру (на мій смак до досить солодкого коржу цього вже достатньо).

Тістечко "Сирний дабл"


Змастила Кремом половинки майбутніх тістечок.

Тістечко "Сирний дабл"


Накрила не змащеними половинками. Покрила кремом верх і всі боки.

Тістечко "Сирний дабл"


Прикрасила кожне тістечко зверху ягодами журавлини.

Тістечко "Сирний дабл"


Краще дати їм просочитися декілька годин. Але якщо не терпиться, можна їсти відразу ;)

Тістечко "Сирний дабл"


Явний сирний смак мене дуже порадував. Ці тістечка стануть відмінним десертом як для дорослих, так і для діток!