Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопляна запіканка з грибами

Картопляна запіканка з грибами

4-12-2014, 17:53
1 149
Не знаю, чи вдасться коли-небудь, хоч яким-небудь дієтолога змусити мене відязикатися від картоплі. Все-таки, як не крути, цей продукт залишається для нас одним з головних і улюблених.

Картопляна запіканка з грибами


Для мене завжди проблема, якщо мені потрібно готувати обід, а вдома немає картоплі. У теж час, якщо вона є, завжди можна придумати що-небудь цікаве. Наприклад, картопля і гриби непогано поєднуються.

Сьогодні я вирішила зробити картопляну запіканку з опеньками. Звичайно, можна приготувати це блюдо з будь-якими грибами, але мій чоловік цієї осені пішов у ліс, коли йшов «шар» опеньків. Природно, у мене в морозилці нині зимують опеньки.

Інгредієнти

10-15 картоплин

300 г відварених заморожених грибів

3 яйця

30 г вершкового масла

3 ст. л. сметани

кріп (у мене заморожена)

сіль за смаком

рослинна олія для смаження

Час приготування: 1 година 15 хвилин

Складність: легко

Хід роботи

Спочатку я почистила і поставила варитися картоплю.

Картопляна запіканка з грибами

Поки варилася картопля, я зайнялася підготовкою інших інгредієнтів на запіканку. Гриби дістала з морозилки.

Картопляна запіканка з грибами


Так як я заморожувала опеньки цілими, коли брикет підтанув, порубила їх ножем на дошці.

Картопляна запіканка з грибами

Почистила і дрібно порізала цибулину. Підсмажила на рослинному маслі.

Картопляна запіканка з грибами

Через кілька хвилин додала до цибулі гриби.

Картопляна запіканка з грибами

Кілька хвилин смажила, помішуючи. Опеньки заморожені у вареному вигляді, так що я орієнтувалася тільки на ступінь готування цибулі і кількість рідини в сковороді (її бути не повинно).

Картопляна запіканка з грибами

Коли картопля зварилася, я зробила з неї пюре. Додала вершкового масла і трохи картопляного бульйону. Щоб вийшло пюре однорідним, важливо злити бульйон повністю, і тільки після того, як картопля измят, додавати потрібну кількість бульйону або молока (сфотографувати процес забула, але, сподіваюся, ви мені це вибачте).

Яйця збила блендером. Приблизно третина додала в пюре і ретельно перемішала.

Картопляна запіканка з грибами

До решти яєць додала сметану і перемішала виделкою. Можна, звичайно, і блендером.

Картопляна запіканка з грибами

Форму для запікання змастила маслом і обсипала сухарями.

Картопляна запіканка з грибами

Приблизно 2/3 картопляного пюре виклала у форму, зробивши бортики.

Картопляна запіканка з грибами

У вийшло поглиблення виклала гриби і цибулю рівним шаром.

Картопляна запіканка з грибами

До яєць зі сметаною додала дрібно порубаний кріп. Тобто, у мене він не рубаний, а заморожений і перетертий в пакеті. Виходить так дрібно, як ножем не изрубишь.

Картопляна запіканка з грибами

Перемішала.

Картопляна запіканка з грибами

Отриманою сумішшю залила гриби (частина суміші залишила для змащування верху запіканки). Яйця і сметана добре поєднуються з грибами і, в той же час, зроблять грибний шар більш міцним, не рассипающимся.

Картопляна запіканка з грибами

Залишився пюре виклала на гриби, разровняла і змастила яєчно-сметанною сумішшю.

Картопляна запіканка з грибами

Поставила в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хвилин. Дала трохи охолонути.

Картопляна запіканка з грибами



Запіканка готова до розрізання, розкладання по тарілках і миттєвого зникнення з них.

Картопляна запіканка з грибами

Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти