Картопляна запіканка з грибами
Не знаю, чи вдасться коли-небудь, хоч яким-небудь дієтолога змусити мене відязикатися від картоплі. Все-таки, як не крути, цей продукт залишається для нас одним з головних і улюблених.
Для мене завжди проблема, якщо мені потрібно готувати обід, а вдома немає картоплі. У теж час, якщо вона є, завжди можна придумати що-небудь цікаве. Наприклад, картопля і гриби непогано поєднуються.
Сьогодні я вирішила зробити картопляну запіканку з опеньками. Звичайно, можна приготувати це блюдо з будь-якими грибами, але мій чоловік цієї осені пішов у ліс, коли йшов «шар» опеньків. Природно, у мене в морозилці нині зимують опеньки.
Інгредієнти
10-15 картоплин
300 г відварених заморожених грибів
3 яйця
30 г вершкового масла
3 ст. л. сметани
кріп (у мене заморожена)
сіль за смаком
рослинна олія для смаження
Час приготування: 1 година 15 хвилин
Складність: легко
Хід роботи
Спочатку я почистила і поставила варитися картоплю.
Поки варилася картопля, я зайнялася підготовкою інших інгредієнтів на запіканку. Гриби дістала з морозилки.
Так як я заморожувала опеньки цілими, коли брикет підтанув, порубила їх ножем на дошці.
Почистила і дрібно порізала цибулину. Підсмажила на рослинному маслі.
Через кілька хвилин додала до цибулі гриби.
Кілька хвилин смажила, помішуючи. Опеньки заморожені у вареному вигляді, так що я орієнтувалася тільки на ступінь готування цибулі і кількість рідини в сковороді (її бути не повинно).
Коли картопля зварилася, я зробила з неї пюре. Додала вершкового масла і трохи картопляного бульйону. Щоб вийшло пюре однорідним, важливо злити бульйон повністю, і тільки після того, як картопля измят, додавати потрібну кількість бульйону або молока (сфотографувати процес забула, але, сподіваюся, ви мені це вибачте).
Яйця збила блендером. Приблизно третина додала в пюре і ретельно перемішала.
До решти яєць додала сметану і перемішала виделкою. Можна, звичайно, і блендером.
Форму для запікання змастила маслом і обсипала сухарями.
Приблизно 2/3 картопляного пюре виклала у форму, зробивши бортики.
У вийшло поглиблення виклала гриби і цибулю рівним шаром.
До яєць зі сметаною додала дрібно порубаний кріп. Тобто, у мене він не рубаний, а заморожений і перетертий в пакеті. Виходить так дрібно, як ножем не изрубишь.
Перемішала.
Отриманою сумішшю залила гриби (частина суміші залишила для змащування верху запіканки). Яйця і сметана добре поєднуються з грибами і, в той же час, зроблять грибний шар більш міцним, не рассипающимся.
Залишився пюре виклала на гриби, разровняла і змастила яєчно-сметанною сумішшю.
Поставила в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хвилин. Дала трохи охолонути.
Запіканка готова до розрізання, розкладання по тарілках і миттєвого зникнення з них.
Приємного апетиту!
Для мене завжди проблема, якщо мені потрібно готувати обід, а вдома немає картоплі. У теж час, якщо вона є, завжди можна придумати що-небудь цікаве. Наприклад, картопля і гриби непогано поєднуються.
Сьогодні я вирішила зробити картопляну запіканку з опеньками. Звичайно, можна приготувати це блюдо з будь-якими грибами, але мій чоловік цієї осені пішов у ліс, коли йшов «шар» опеньків. Природно, у мене в морозилці нині зимують опеньки.
Інгредієнти
10-15 картоплин
300 г відварених заморожених грибів
3 яйця
30 г вершкового масла
3 ст. л. сметани
кріп (у мене заморожена)
сіль за смаком
рослинна олія для смаження
Час приготування: 1 година 15 хвилин
Складність: легко
Хід роботи
Спочатку я почистила і поставила варитися картоплю.
Поки варилася картопля, я зайнялася підготовкою інших інгредієнтів на запіканку. Гриби дістала з морозилки.
Так як я заморожувала опеньки цілими, коли брикет підтанув, порубила їх ножем на дошці.
Почистила і дрібно порізала цибулину. Підсмажила на рослинному маслі.
Через кілька хвилин додала до цибулі гриби.
Кілька хвилин смажила, помішуючи. Опеньки заморожені у вареному вигляді, так що я орієнтувалася тільки на ступінь готування цибулі і кількість рідини в сковороді (її бути не повинно).
Коли картопля зварилася, я зробила з неї пюре. Додала вершкового масла і трохи картопляного бульйону. Щоб вийшло пюре однорідним, важливо злити бульйон повністю, і тільки після того, як картопля измят, додавати потрібну кількість бульйону або молока (сфотографувати процес забула, але, сподіваюся, ви мені це вибачте).
Яйця збила блендером. Приблизно третина додала в пюре і ретельно перемішала.
До решти яєць додала сметану і перемішала виделкою. Можна, звичайно, і блендером.
Форму для запікання змастила маслом і обсипала сухарями.
Приблизно 2/3 картопляного пюре виклала у форму, зробивши бортики.
У вийшло поглиблення виклала гриби і цибулю рівним шаром.
До яєць зі сметаною додала дрібно порубаний кріп. Тобто, у мене він не рубаний, а заморожений і перетертий в пакеті. Виходить так дрібно, як ножем не изрубишь.
Перемішала.
Отриманою сумішшю залила гриби (частина суміші залишила для змащування верху запіканки). Яйця і сметана добре поєднуються з грибами і, в той же час, зроблять грибний шар більш міцним, не рассипающимся.
Залишився пюре виклала на гриби, разровняла і змастила яєчно-сметанною сумішшю.
Поставила в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хвилин. Дала трохи охолонути.
Запіканка готова до розрізання, розкладання по тарілках і миттєвого зникнення з них.
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.