Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком. Начинка з варених яєць і шпинату яскрава, жовто-зелена дуже нагадує мімозу. Звідси і його назва. Пиріг печеться з листкового дріжджового тіста. У мене було готове з магазину. Звичайно, краще приготувати самим, якщо є час і навик. У мене експрес варіант, готується швидко і просто без особливих витівок, але тим не менш красиво і смачно. Окремо хочу сказати про шпинаті. Ще зовсім недавно мало хто знав на нашому пострадянському просторі про це зелений листовий овоч. Звичайно, він тут поки не так популярний, як в Європі, але знайомство з ним вже відбулося і зараз з'являється все більше і більше страв з ним. Шпинат надзвичайно корисний. У ньому є білки, вуглеводи і жири. Маса вітамінів: А, Е, С, РР, К. А також фосфор, залізо, цинк, мідь і селен. Шпинат допомагає засвоєнню м'яса, риби та іншої їжі, яка містить білок. У ньому дуже мало калорій, тому всім, хто береже фігуру можна його їсти. Але як з усіма продуктами з ним теж потрібно знати міру, надлишок щавлевої кислоти корисний не всім. Я люблю цей овоч у стравах ще й тому, що при тепловій обробці він майже не змінює свій яскравий зелений колір, що додає їжі красивий і ефектний вигляд. Інгредієнти:
Рекомендуємо добрі рецепти