Готуємо салат «Ананас» «Ананас» - це більшою мірою варіант подачі, прикраси, оформлення салату, ніж салат з яким-небудь певним набором інгредієнтів, під горіховою «шубкою» може ховатися практично будь-який салат. Його можна приготувати як шарами, так і змішаним. Салат, який я хочу вам запропонувати сьогодні, мені подобається наявністю обсмаженого солодкого перцю, в поєднанні з горіхами, товстим яєчним шаром і іншими інгредієнтами. Виходить салат дуже смачним! Замість ковбаси можна взяти копчене м'ясо, обсмажену курку. Верхній шар - лусочки «ананаса» - можна імітувати різними способами: подрібненими горіхами (як у мене), половинками волоських горіхів, пластинами консервованих печериць. Салат виглядає ошатно, святково і дуже схожий на справжній ананас!
Інгредієнти: Картопля 5 шт. Сіль 1 ч. л. Олія оливкова 50 мл Майонез 300 г Ковбаса копчена 150 г Цибуля зелена 1 пучок Горіхи волоські 200 г Перець солодкий 1 шт. Яйця курячі 4 шт. Перець чорний мелений 2 щіпки Інструкції Крок 1 Для приготування салату нам знадобиться картопля, курячі яйця, волоські почищені і подрібнені горіхи, майонез, ковбаса, пір'я зеленої цибулі, солодкий червоний перець, оливкова або соняшникова рафінована олія для обсмажування перцю, сіль і чорний мелений перець. Крок 2 Відварюємо в підсоленій воді картоплю «в мундирах» до готовності, чистимо від шкірки і даємо повністю охолонути. Крок 3 картоплю Натираємо на крупній тертці і викладаємо на довгасте плоске блюдо у вигляді овалу за розміром передбачуваного «ананаса». Крок 4 Поливаємо тонким струменем майонезу, солимо і посипаємо свіжомеленим чорним перцем. Крок 5 Половину пучка зеленого цибулі нарізаємо дрібними кільцями, викладаємо другим шаром. Крок 6 На цибулю викадиваем нарізану дрібними кубиками ковбасу. Крок 7 Поливаємо майонезом. Крок 8 Відварені яйця натираємо на крупній тертці, додаємо кілька ложок майонезу, трохи солі і перцю. Крок 9 Перемішуємо - виходить не рідка яєчно-майонезна кашка. Крок 10 Нарізаємо солодкий червоний перець маленькими кубиками, обсмажуємо на оливковій або рафінованій соняшниковій олії до готовності. Можна додати половинку зубчики часнику, за бажанням. Викладаємо остиглий перець наступним шаром. Крок 11 На викладаємо перець яєчно-майонезну кашку, надаємо салату форму овального пагорба. Крок 12 Посипаємо не дрібно подрібненими волоськими горіхами, злегка вдавлюючи їх руками в яєчний шар, щоб орехоий шар тримав форму. Крок 13 Втавляем з одного боку пір'я цибулі - виходить розетка листя. Наш «ананас» готовий, можна подавати до столу!