Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат «Ананас»

Салат «Ананас»

30-11-2014, 19:39
1 485
Салат «Ананас»



Готуємо салат «Ананас» «Ананас» - це більшою мірою варіант подачі, прикраси, оформлення салату, ніж салат з яким-небудь певним набором інгредієнтів, під горіховою «шубкою» може ховатися практично будь-який салат. Його можна приготувати як шарами, так і змішаним. Салат, який я хочу вам запропонувати сьогодні, мені подобається наявністю обсмаженого солодкого перцю, в поєднанні з горіхами, товстим яєчним шаром і іншими інгредієнтами. Виходить салат дуже смачним! Замість ковбаси можна взяти копчене м'ясо, обсмажену курку. Верхній шар - лусочки «ананаса» - можна імітувати різними способами: подрібненими горіхами (як у мене), половинками волоських горіхів, пластинами консервованих печериць. Салат виглядає ошатно, святково і дуже схожий на справжній ананас! Інгредієнти:
  • Картопля 5 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Олія оливкова 50 мл
  • Майонез 300 г
  • Ковбаса копчена 150 г
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Горіхи волоські 200 г
  • Перець солодкий 1 шт.
  • Яйця курячі 4 шт.
  • Перець чорний мелений 2 щіпки
  • Інструкції
  • Крок 1 Для приготування салату нам знадобиться картопля, курячі яйця, волоські почищені і подрібнені горіхи, майонез, ковбаса, пір'я зеленої цибулі, солодкий червоний перець, оливкова або соняшникова рафінована олія для обсмажування перцю, сіль і чорний мелений перець.
  • Крок 2 Відварюємо в підсоленій воді картоплю «в мундирах» до готовності, чистимо від шкірки і даємо повністю охолонути.
  • Крок 3 картоплю Натираємо на крупній тертці і викладаємо на довгасте плоске блюдо у вигляді овалу за розміром передбачуваного «ананаса».
  • Крок 4 Поливаємо тонким струменем майонезу, солимо і посипаємо свіжомеленим чорним перцем.
  • Крок 5 Половину пучка зеленого цибулі нарізаємо дрібними кільцями, викладаємо другим шаром.
  • Крок 6 На цибулю викадиваем нарізану дрібними кубиками ковбасу.
  • Крок 7 Поливаємо майонезом.
  • Крок 8 Відварені яйця натираємо на крупній тертці, додаємо кілька ложок майонезу, трохи солі і перцю.
  • Крок 9 Перемішуємо - виходить не рідка яєчно-майонезна кашка.
  • Крок 10 Нарізаємо солодкий червоний перець маленькими кубиками, обсмажуємо на оливковій або рафінованій соняшниковій олії до готовності. Можна додати половинку зубчики часнику, за бажанням. Викладаємо остиглий перець наступним шаром.
  • Крок 11 На викладаємо перець яєчно-майонезну кашку, надаємо салату форму овального пагорба.
  • Крок 12 Посипаємо не дрібно подрібненими волоськими горіхами, злегка вдавлюючи їх руками в яєчний шар, щоб орехоий шар тримав форму.
  • Крок 13 Втавляем з одного боку пір'я цибулі - виходить розетка листя. Наш «ананас» готовий, можна подавати до столу!