Запечений гарбуз з куркою
Останні дні мені відверто не вистачає сонця і яскравих фарб. На вулиці холод, осіння сірість, а від літа тільки пил Зате на моїй кухні сьогодні сонячний настрій - я вирішила приготувати гарбуз.
Правда, не всі члени моєї родини шанують цей овоч. Тому я готую не просто гарбуз, а гарбуз з куркою. Вже її-то люблять всі.
Інгредієнти
Для курки:
2 великі курячі грудки
Сік половинки лимона
Імбир сушений
Барбарис сушений
Сіль за смаком
Для гарбуза
600 г гарбуза
3 повні столові ложки сметани
3 зубчики часнику (можна і більше)
Трохи рослинного масла
Складність: легко
Час приготування: 2 години
Хід роботи
Спочатку я промила і обсушити грудки.
Шкіру знімати не стала, вирішила: шлях з неї топиться жирок при запіканні. Відокремила філе від кісток і нарізала пластинами.
Присипала шматки курки імбиром і сіллю.
Склала в блюдо, додала рівномірно барбарис і полила лимонним соком.
Якби я готувала з картоплею, то кислота тут була б зайвою. Адже у картоплі є така властивість - у кислому середовищі вона може втратити свою розсипчастість. А ось гарбузі кислинка не завадить.
Так само вчинила з другої грудкою. Прибрала в холодильник на 1 годину (можна і на 30 хвилин).
Почистила і порізала гарбуз. Шматки зробила розміром з шматки курки.
Поки м'ясо маринувалося, я зайнялася підготовкою гарбуза. У маленькій розетки змішала сметану і роздавлений часник. Ця суміш знадобилася мені трохи пізніше.
Гарбуз готується швидко, але в духовці запікається чомусь досить довго. Тому в духовку я вирішила поміщати її в напівготовому вигляді. Обсмажила шматки гарбуза на рослинному маслі, постійно перевертаючи, 5 хвилин.
Виклала на гарбуз сметану, закрила кришкою і залишила ще на хвилинку.
Завадила і вимкнула.
Коли гарбуз трохи охолола, я дістала курку і стала заповнювати деко, змащене маслом: шматки курки перемежала з шматками гарбуза. Всіх інгредієнтів акурат вистачило на деко.
Зверху розподілила залишки сметани зі сковороди і поставила деко в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину.
За 20 хвилин до готовності додала температуру до 200 градусів, щоб пішла зайва рідина. Через 10 хвилин включила верхню пальник.
Дістала деко з духовки.
Для не любителів гарбуза зробила рис на гарнір. А мені сподобалася просто курка з гарбузом. По-моєму, прекрасне поєднання смаків.
Приємного апетиту!
Правда, не всі члени моєї родини шанують цей овоч. Тому я готую не просто гарбуз, а гарбуз з куркою. Вже її-то люблять всі.
Інгредієнти
Для курки:
2 великі курячі грудки
Сік половинки лимона
Імбир сушений
Барбарис сушений
Сіль за смаком
Для гарбуза
600 г гарбуза
3 повні столові ложки сметани
3 зубчики часнику (можна і більше)
Трохи рослинного масла
Складність: легко
Час приготування: 2 години
Хід роботи
Спочатку я промила і обсушити грудки.
Шкіру знімати не стала, вирішила: шлях з неї топиться жирок при запіканні. Відокремила філе від кісток і нарізала пластинами.
Присипала шматки курки імбиром і сіллю.
Склала в блюдо, додала рівномірно барбарис і полила лимонним соком.
Якби я готувала з картоплею, то кислота тут була б зайвою. Адже у картоплі є така властивість - у кислому середовищі вона може втратити свою розсипчастість. А ось гарбузі кислинка не завадить.
Так само вчинила з другої грудкою. Прибрала в холодильник на 1 годину (можна і на 30 хвилин).
Почистила і порізала гарбуз. Шматки зробила розміром з шматки курки.
Поки м'ясо маринувалося, я зайнялася підготовкою гарбуза. У маленькій розетки змішала сметану і роздавлений часник. Ця суміш знадобилася мені трохи пізніше.
Гарбуз готується швидко, але в духовці запікається чомусь досить довго. Тому в духовку я вирішила поміщати її в напівготовому вигляді. Обсмажила шматки гарбуза на рослинному маслі, постійно перевертаючи, 5 хвилин.
Виклала на гарбуз сметану, закрила кришкою і залишила ще на хвилинку.
Завадила і вимкнула.
Коли гарбуз трохи охолола, я дістала курку і стала заповнювати деко, змащене маслом: шматки курки перемежала з шматками гарбуза. Всіх інгредієнтів акурат вистачило на деко.
Зверху розподілила залишки сметани зі сковороди і поставила деко в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину.
За 20 хвилин до готовності додала температуру до 200 градусів, щоб пішла зайва рідина. Через 10 хвилин включила верхню пальник.
Дістала деко з духовки.
Для не любителів гарбуза зробила рис на гарнір. А мені сподобалася просто курка з гарбузом. По-моєму, прекрасне поєднання смаків.
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбуз з м'ясом
Гарбуз з м'ясом - це просте блюдо, яке легко приготувати, і для цього не потрібно незвичайних інгредієнтів або спеціальних приправ. Спробуйте, і у
Пюре з гарбуза для грудничка
Пюре - це ідеальний варіант для прикорму малюка, коли організм дитини ще нездатний сприймати важку їжу. Давайте з вами розберемося, як правильно
Запечений гарбуз з медом
Всі ми знаємо про користь меду для нашого організму. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити смачний і корисний десерт - запечену гарбуз з медом. Ми