Суп-пюре з гарбуза
Кожен раз, коли я готую суп-пюре з гарбуза, лаю себе. За те, що так рідко роблю. Легкий Суп, що готується просто, а вже про користь гарбуза і говорити, думаю, не варто. Всі знають, що це джерело вітамінів, легкозасвоюваний і дієтичний продукт.
Чим ще хороша гарбуз? Тим, що з нею сміливо можна експериментувати. Вона підходить для випічки, для других страв і супів і десертів. Ось такий універсальний овоч.
Смак її я розсмакувала зовсім недавно. До цього мені здавалося, що ті, хто нахвалюють гарбуз, кривлять душею, так як любити її неможливо. Беру свої слова назад! Цієї осені я вже робила фаршировану гарбуз і запіканку з гарбуза і сиру . Настала черга супу-пюре.
Інгредієнти:
500-700 г гарбуза
2 середні картоплини
1 цибулина
50 г сиру (будь-якого, лише б легко плавився)
Четвертинка середнього кореня селери
Рослинна олія
Сухарі з пшеничного хліба
Складність: мінімальна
Час приготування: 30 хвилин
Хід роботи
Чистимо картоплю і розрізаємо його на досить великі шматки.
Гарбуз теж очищаємо і ріжемо.
Четвертинку селери можна також розрізати крупно, він вариться так само швидко, як картопля і гарбуз. До речі, можна обійтися і без нього, але я дуже люблю цей корінець і вважаю, що смак будь-якої страви від нього стає тільки краще.
Складаємо все в каструлю і заливаємо водою. Щоб не виливати потім зайвий бульйон, води наливають стільки, щоб вона покрила овочі.
Цибулю пасеруємо на рослинній олії і теж додаємо в каструлю.
Поки овочі варяться, зробимо сухарики. Я порізала булку і підсмажила її в тостері. Можна зробити це і на сковороді, додавши туди часник.
Мені здається, часнику для супу-пюре багато не треба, а от трохи аромату - саме те. Якщо ви зі мною згодні, підсушений хліб натираємо часточкою часнику і поріжемо його на шматочки.
Коли овочі стануть м'якими, зливаємо бульйон в окремий посуд, а гущу пюрируем блендером або товкачиком.
Вливаємо бульйон, що залишився, роблячи потрібну густоту супу.
Додаємо натертий сир і заважаємо, поки він не розійдеться.
Подаємо суп з сухариками.
Приємного апетиту!
Чим ще хороша гарбуз? Тим, що з нею сміливо можна експериментувати. Вона підходить для випічки, для других страв і супів і десертів. Ось такий універсальний овоч.
Смак її я розсмакувала зовсім недавно. До цього мені здавалося, що ті, хто нахвалюють гарбуз, кривлять душею, так як любити її неможливо. Беру свої слова назад! Цієї осені я вже робила фаршировану гарбуз і запіканку з гарбуза і сиру . Настала черга супу-пюре.
Інгредієнти:
500-700 г гарбуза
2 середні картоплини
1 цибулина
50 г сиру (будь-якого, лише б легко плавився)
Четвертинка середнього кореня селери
Рослинна олія
Сухарі з пшеничного хліба
Складність: мінімальна
Час приготування: 30 хвилин
Хід роботи
Чистимо картоплю і розрізаємо його на досить великі шматки.
Гарбуз теж очищаємо і ріжемо.
Четвертинку селери можна також розрізати крупно, він вариться так само швидко, як картопля і гарбуз. До речі, можна обійтися і без нього, але я дуже люблю цей корінець і вважаю, що смак будь-якої страви від нього стає тільки краще.
Складаємо все в каструлю і заливаємо водою. Щоб не виливати потім зайвий бульйон, води наливають стільки, щоб вона покрила овочі.
Цибулю пасеруємо на рослинній олії і теж додаємо в каструлю.
Поки овочі варяться, зробимо сухарики. Я порізала булку і підсмажила її в тостері. Можна зробити це і на сковороді, додавши туди часник.
Мені здається, часнику для супу-пюре багато не треба, а от трохи аромату - саме те. Якщо ви зі мною згодні, підсушений хліб натираємо часточкою часнику і поріжемо його на шматочки.
Коли овочі стануть м'якими, зливаємо бульйон в окремий посуд, а гущу пюрируем блендером або товкачиком.
Вливаємо бульйон, що залишився, роблячи потрібну густоту супу.
Додаємо натертий сир і заважаємо, поки він не розійдеться.
Подаємо суп з сухариками.
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з гарбуза
Гарбуз - дуже корисний і смачний овоч, її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити соус з гарбуза. Таке
Пюре із селери
Селера - корисна рослина, яку широко використовують в приготуванні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачне пюре із селери з
Пюре з гарбуза для грудничка
Пюре - це ідеальний варіант для прикорму малюка, коли організм дитини ще нездатний сприймати важку їжу. Давайте з вами розберемося, як правильно
Як варити гарбуз?
Гарбуз - це воістину універсальний овоч. Її можна вживати в будь-якому вигляді - запікати, смажити, парити, фарширувати і варити. Ось про те, як її
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і