Пюре із селери
Додати картопляного гарніру пікантності допоможе корінь селери, який можна придбати на будь-якому ринку за смішну ціну. Незважаючи на те, що в рамках нашої сучасній кулінарії корінь селери явно недооцінений, у всьому світі його активно варять, тушкують і запікають.
Само собою, чисте селеровому пюре - страва, в смакових якостях якого можна сумніватися, однак, в суміші з пюре з картоплі, або інших коренеплодів, селера залишає приємний смаковий відтінок.
Для приготування страви беруться лише коріння, пюре із стебел селери не готують у вигляді їх волокнистості - таке пюре не буде мати ні приємного смаку, ні приємною консистенції.
Інгредієнти:
корінь селери - 500 г;
суцвіття цвітної капусти - 500 г;
сіль - 1/2 ч. ложки;
вершкове масло - 3 ст. ложки.
Приготування
Корінь селери чистимо і нарізаємо кубиками середнього розміру. Суцвіття ретельно промиваємо.
Ставимо на вогонь велику каструлю з водою, а зверху розміщуємо кошик для варіння на пару. Кладемо в кошик селера і капусту, накриваємо кришкою і готуємо 15-20 хвилин, до м'якості. Якщо у вас є електрична пароварка - скористайтеся нею.
Ділимо овочі на дві порції і кожну пюрируем до однорідності за допомогою блендера. Змішуємо пюре з маслом і сіллю.
Інгредієнти:
гарбуз - 500 г;
оливкова олія;
сіль, перець - за смаком;
естрагон - 2 гілочки;
часник - 1 зубчик;
корінь селери - 1 шт.;
вершки - 1/2 ст.;
лавровий лист - 1 шт.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо в ній гарбуз, попередньо нарізавши її кубиками, змастивши маслом і посипавши листочками естрагону. Також змащуємо шматочки гарбуза зубчиком часнику. Запікання має зайняти 30-35 хвилин.
Корінь селери чистимо і нарізаємо кубиками. Воду доводимо до кипіння і кладемо в неї лавровий лист. Відварюємо шматочки селери до м'якості. За допомогою блендера збиваємо гарбуз і селеру. Додаємо вершки за необхідності, а також сіль і перець.
Інгредієнти:
морква - 500 г;
корінь селери - 1 шт.;
розмарин - 1 гілочка;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
коричневий цукор - за смаком.
Приготування
Морква і корінь селери чистимо і нарізаємо кубиками. Кладемо коренеплоди в каструлю, заливаємо водою і додаємо гілочку розмарину. Варимо овочі до м'якості, після чого воду зливаємо, залишивши лише 1/2 склянки рідини. Перекладаємо овочі в чашу блендера і збиваємо з вершковим маслом, приправивши сіллю, цукром і перцем. Продовжуючи збивання, поступово підливаємо збережену після варіння рідина. Готове пюре повинно бути однорідним і гладким.
Інгредієнти:
картопля (велика) - 3 шт.;
сіль, перець - за смаком;
корінь селери - 1 шт.;
вершки - 1 ст.;
вершкове масло - 100 р.
Приготування
Картоплю і корінь селери чистимо і нарізаємо кубиками. Укладаємо овочі в каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на вогонь і даємо її вмісту провариться до м'якості (близько 10-12 хвилин). Потім, надлишки води зливаємо, а селера з картоплею кладемо в чашу блендера.
Інгредієнти для нашого пюре приправляємо щедрою пучкою солі і перцю, додаємо половину масла і пару столових ложок вершків. Збиваємо пюре до однорідності. Якщо консистенція пюре вас не влаштовує - додайте ще трохи вершків і масла, а потім повторіть збивання. До речі, розтерти пюре з картоплі і селери можна і з допомогою простого преса для картоплі, а для більшої однорідності його можна протерти через сито.
Само собою, чисте селеровому пюре - страва, в смакових якостях якого можна сумніватися, однак, в суміші з пюре з картоплі, або інших коренеплодів, селера залишає приємний смаковий відтінок.
Для приготування страви беруться лише коріння, пюре із стебел селери не готують у вигляді їх волокнистості - таке пюре не буде мати ні приємного смаку, ні приємною консистенції.
Рецепт пюре з кореня селери
Інгредієнти:
Приготування
Корінь селери чистимо і нарізаємо кубиками середнього розміру. Суцвіття ретельно промиваємо.
Ставимо на вогонь велику каструлю з водою, а зверху розміщуємо кошик для варіння на пару. Кладемо в кошик селера і капусту, накриваємо кришкою і готуємо 15-20 хвилин, до м'якості. Якщо у вас є електрична пароварка - скористайтеся нею.
Ділимо овочі на дві порції і кожну пюрируем до однорідності за допомогою блендера. Змішуємо пюре з маслом і сіллю.
Як приготувати гарбузове пюре з селери?
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо в ній гарбуз, попередньо нарізавши її кубиками, змастивши маслом і посипавши листочками естрагону. Також змащуємо шматочки гарбуза зубчиком часнику. Запікання має зайняти 30-35 хвилин.
Корінь селери чистимо і нарізаємо кубиками. Воду доводимо до кипіння і кладемо в неї лавровий лист. Відварюємо шматочки селери до м'якості. За допомогою блендера збиваємо гарбуз і селеру. Додаємо вершки за необхідності, а також сіль і перець.
Пюре з кореня селери c морквою
Інгредієнти:
Приготування
Морква і корінь селери чистимо і нарізаємо кубиками. Кладемо коренеплоди в каструлю, заливаємо водою і додаємо гілочку розмарину. Варимо овочі до м'якості, після чого воду зливаємо, залишивши лише 1/2 склянки рідини. Перекладаємо овочі в чашу блендера і збиваємо з вершковим маслом, приправивши сіллю, цукром і перцем. Продовжуючи збивання, поступово підливаємо збережену після варіння рідина. Готове пюре повинно бути однорідним і гладким.
Картопляне пюре з селерою
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і корінь селери чистимо і нарізаємо кубиками. Укладаємо овочі в каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на вогонь і даємо її вмісту провариться до м'якості (близько 10-12 хвилин). Потім, надлишки води зливаємо, а селера з картоплею кладемо в чашу блендера.
Інгредієнти для нашого пюре приправляємо щедрою пучкою солі і перцю, додаємо половину масла і пару столових ложок вершків. Збиваємо пюре до однорідності. Якщо консистенція пюре вас не влаштовує - додайте ще трохи вершків і масла, а потім повторіть збивання. До речі, розтерти пюре з картоплі і селери можна і з допомогою простого преса для картоплі, а для більшої однорідності його можна протерти через сито.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з оленини
Суп з оленини - дуже цікаве блюдо, яке готують не дуже часто. Проте якщо ви маєте можливість приготувати цю страву, то не сумнівайтеся і сміливо
Суп з селери - рецепт
Супи треба їсти всім, оскільки вони особливо корисні для нашого організму. Пропонуємо вам чергові рецепти смачних перших страв, на цей раз з селерою.
Часниковий суп
Часниковий суп - це приємний, злегка гострий перше блюдо, яким з легкістю можна порадувати навіть велику родину. Рецепти приготування такого відомого
Суп-пюре з селери
Любите балувати сімейство смачними і корисним супами? Зверніть увагу на цей матеріал, адже в ньому ми розглянемо способи приготування першої страви з
Салат із селери з яблуком
Селера корисне і дивне рослина, що містить багато вітамінів і мінералів. Він входить до складу різних дієт, так як добре виводить шлаки і токсини з
Помідори, фаршировані селерою
Помідори, фаршировані селерою - це чудова закуска на фуршетний та святковий стіл. Давайте розберемо кілька варіантів цієї оригінальної смакоту, яка