Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Суп з оленини

26-03-2015, 18:44
880
Суп з оленини
Суп з оленини - страва для справжніх мисливців і справжніх гурманів. Це дієтичне, пісне м'ясо трохи нагадує яловичину, але володіє своєрідним, неповторним смаком. Оленина надає першим стравам темне забарвлення, вони виходять дуже густими і наваристими. З оленини можна зварити навіть борщ, але сьогодні ми звернемося до більш традиційним для цього виду м'яса рецептами.

Фінський суп з оленини - рецепт


Інгредієнти:

  • оленина (фарш) - 300 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • селера (корінь) - 200г;

  • морква - 2шт.;

  • пастернак (корінь) - 2шт.;

  • цибуля порей - 1 шт.;

  • ялівець (ягоди) - 8 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • перець чорний (горошок) - 3 шт.;

  • розмарин - за смаком;

  • олія - для смаження;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Розморожений фарш обсмажуємо в чавунці на рослинному маслі. Додаємо нарізані півкільцями цибулю, брусочками - морквину, кубиками - коріння селери і пастернаку. Перемішуємо і заправляємо лавровим листом, розчавленими ягодами ялівцю, перцю горошком і гілочкою розмарину. Смажимо все разом не більше 3 хвилин, заливаємо водою, щоб покрило, і варимо 15 хвилин.
    Додаємо крупно нарізану картоплю, і, якщо є, трохи оленячого фаршу холодного копчення - це посилить аромат. Доливаємо води до бажаної густоти супу, солимо за смаком. Накриваємо кришкою і варимо ще 15 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Знімаємо чавунець з вогню. Якщо вистачить терпіння - даємо настоятися супчику ще півгодини.

    Бульйон з оленини з грінками


    Інгредієнти:

  • грудинка оленяча - 600 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • селера (корінь) - 1/4 шт.

  • селера (зелень) - 1 гілочка;

  • перець чорний (горошок) - 6 шт.;

  • перець духмяний (горошок) - 3 шт.;

  • ялівець (ягоди) - 6 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • майоран - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Для грінок:

  • сало - 50 г;

  • хліб чорний - 200 р.


  • Приготування
    Суп з оленини

    Як правильно варити оленину? У киплячу воду кидаємо надрізану хрест-навхрест цибулину, корінь селери, горошки перцю і располовинені ягоди ялівцю. Кладемо вимиту, розрізану на частини, грудинку. Саме це м'ясо оленя найбільше підходить для бульйонів. Варитися воно близько 2 годин, але солити потрібно не відразу, а тільки після закінчення першої години. Коли оленина стане ніжною і м'якою, виловлюємо її разом з корінням. Бульйон проціджуємо, додаємо роздавлений часник і майоран, перчимо і доводимо до кипіння. Розливаємо по тарілках, кладемо в кожну по кілька обсмажених на салі грінок. Окремо подаємо варену оленину з хріном.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Оленіна, запечена в духовці
    Оленіна, запечена в духовці
    Рецептів страв з оленини досить багато. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати дуже смачну страву з цього м'яса в духовці, використовуючи фольгу,
    Як приготувати оленину?
    Як приготувати оленину?
    Якщо якимось чином до вас на кухню потрапив шматочок свіжої оленини, то варто приготувати з нього що-небудь таке. Якраз про таких стравах ми сьогодні
    Ковбаса з оленини
    Ковбаса з оленини
    Сучасна ковбаса - не саме корисне блюдо, тому багато господинь намагаються знайти їй смачну і невредную заміну. Такою є ковбаса або суджук їх
    Тушкована оленина
    Тушкована оленина
    Про багатьох варіантах приготування оленини ми вже говорили, однак гасіння поки що не стосувалися. Тому варто заповнити цей пробіл і поговорити про
    Страви з оленини
    Страви з оленини
    Оленіна - це червоне м'ясо зі своєрідним смаком, в якому чудово поєднується низький вміст жиру і корисні речовини. І сьогодні ми поговоримо про те,
    Тушонка з оленини
    Тушонка з оленини
    Ніжна тушонка - чудово підходить для створення страв на швидку руку. І сьогодні ми поговоримо про те, як можна зробити тушонку з оленини в домашніх