Суп з оленини
Суп з оленини - страва для справжніх мисливців і справжніх гурманів. Це дієтичне, пісне м'ясо трохи нагадує яловичину, але володіє своєрідним, неповторним смаком. Оленина надає першим стравам темне забарвлення, вони виходять дуже густими і наваристими. З оленини можна зварити навіть борщ, але сьогодні ми звернемося до більш традиційним для цього виду м'яса рецептами.
Інгредієнти:
оленина (фарш) - 300 г;
картопля - 4 шт.;
селера (корінь) - 200г;
морква - 2шт.;
пастернак (корінь) - 2шт.;
цибуля порей - 1 шт.;
ялівець (ягоди) - 8 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
перець чорний (горошок) - 3 шт.;
розмарин - за смаком;
олія - для смаження;
сіль - за смаком.
Приготування
Розморожений фарш обсмажуємо в чавунці на рослинному маслі. Додаємо нарізані півкільцями цибулю, брусочками - морквину, кубиками - коріння селери і пастернаку. Перемішуємо і заправляємо лавровим листом, розчавленими ягодами ялівцю, перцю горошком і гілочкою розмарину. Смажимо все разом не більше 3 хвилин, заливаємо водою, щоб покрило, і варимо 15 хвилин.
Додаємо крупно нарізану картоплю, і, якщо є, трохи оленячого фаршу холодного копчення - це посилить аромат. Доливаємо води до бажаної густоти супу, солимо за смаком. Накриваємо кришкою і варимо ще 15 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Знімаємо чавунець з вогню. Якщо вистачить терпіння - даємо настоятися супчику ще півгодини.
Інгредієнти:
грудинка оленяча - 600 г;
цибуля - 1 шт.;
селера (корінь) - 1/4 шт.
селера (зелень) - 1 гілочка;
перець чорний (горошок) - 6 шт.;
перець духмяний (горошок) - 3 шт.;
ялівець (ягоди) - 6 шт.;
часник - 2 зубчики;
майоран - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Для грінок:
сало - 50 г;
хліб чорний - 200 р.
Приготування
Як правильно варити оленину? У киплячу воду кидаємо надрізану хрест-навхрест цибулину, корінь селери, горошки перцю і располовинені ягоди ялівцю. Кладемо вимиту, розрізану на частини, грудинку. Саме це м'ясо оленя найбільше підходить для бульйонів. Варитися воно близько 2 годин, але солити потрібно не відразу, а тільки після закінчення першої години. Коли оленина стане ніжною і м'якою, виловлюємо її разом з корінням. Бульйон проціджуємо, додаємо роздавлений часник і майоран, перчимо і доводимо до кипіння. Розливаємо по тарілках, кладемо в кожну по кілька обсмажених на салі грінок. Окремо подаємо варену оленину з хріном.
Фінський суп з оленини - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розморожений фарш обсмажуємо в чавунці на рослинному маслі. Додаємо нарізані півкільцями цибулю, брусочками - морквину, кубиками - коріння селери і пастернаку. Перемішуємо і заправляємо лавровим листом, розчавленими ягодами ялівцю, перцю горошком і гілочкою розмарину. Смажимо все разом не більше 3 хвилин, заливаємо водою, щоб покрило, і варимо 15 хвилин.
Додаємо крупно нарізану картоплю, і, якщо є, трохи оленячого фаршу холодного копчення - це посилить аромат. Доливаємо води до бажаної густоти супу, солимо за смаком. Накриваємо кришкою і варимо ще 15 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Знімаємо чавунець з вогню. Якщо вистачить терпіння - даємо настоятися супчику ще півгодини.
Бульйон з оленини з грінками
Інгредієнти:
Для грінок:
Приготування
Як правильно варити оленину? У киплячу воду кидаємо надрізану хрест-навхрест цибулину, корінь селери, горошки перцю і располовинені ягоди ялівцю. Кладемо вимиту, розрізану на частини, грудинку. Саме це м'ясо оленя найбільше підходить для бульйонів. Варитися воно близько 2 годин, але солити потрібно не відразу, а тільки після закінчення першої години. Коли оленина стане ніжною і м'якою, виловлюємо її разом з корінням. Бульйон проціджуємо, додаємо роздавлений часник і майоран, перчимо і доводимо до кипіння. Розливаємо по тарілках, кладемо в кожну по кілька обсмажених на салі грінок. Окремо подаємо варену оленину з хріном.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оленіна, запечена в духовці
Рецептів страв з оленини досить багато. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати дуже смачну страву з цього м'яса в духовці, використовуючи фольгу,
Як приготувати оленину?
Якщо якимось чином до вас на кухню потрапив шматочок свіжої оленини, то варто приготувати з нього що-небудь таке. Якраз про таких стравах ми сьогодні
Ковбаса з оленини
Сучасна ковбаса - не саме корисне блюдо, тому багато господинь намагаються знайти їй смачну і невредную заміну. Такою є ковбаса або суджук їх
Тушкована оленина
Про багатьох варіантах приготування оленини ми вже говорили, однак гасіння поки що не стосувалися. Тому варто заповнити цей пробіл і поговорити про
Страви з оленини
Оленіна - це червоне м'ясо зі своєрідним смаком, в якому чудово поєднується низький вміст жиру і корисні речовини. І сьогодні ми поговоримо про те,
Тушонка з оленини
Ніжна тушонка - чудово підходить для створення страв на швидку руку. І сьогодні ми поговоримо про те, як можна зробити тушонку з оленини в домашніх