Тушкована оленина
Оленіна - рідкісний гість на наших столах, що вельми сумно. Адже це дивне м'ясо надзвичайно, багате білком і при цьому низькокалорійне, при правильному приготуванні підкорить серця навіть найбільш вишукувальних їдців.
Як гасити оленину - знати потрібно, адже м'ясо, при всіх своїх перевагах, має досить специфічний запах і невелику сухуватість, тому бувалі мисливці зазвичай вимочують м'ясо дичини у вині або оцті, а потім готують з використанням тваринних або рослинних жирів.
Класичне приготування тушкованою оленини - це рагу. Взагалі рагу з дичини здавна славилося своїм смаком і якщо вам випала можливість скуштувати настільки делікатесне в наш час страва - не пропустіть її.
Інгредієнти:
оленіна - 1 кг;
вершкове масло - 100 г;
сметана - 200 г;
сіль, перець - за смаку.
Для соусу:
борошно - 20 г;
бульйон або вода - 300 мл;
брусниця - 50 г;
сметана - 2 ст. ложки.
Приготування
М'ясо гарненько миємо та очищаємо від плівок, при бажанні замочуємо, нарізаємо невеликими шматками, приправляємо і обсмажуємо на вершковому маслі до тих пір, поки воно не схопиться. Потім можна заливати майбутнє рагу сметаною і тушкувати під кришкою 30-45 хвилин, в залежності від жорсткості самого м'яса. Коли оленина в сметані буде готова, її поміщають на блюдо і подають разом з соусом, який готується наступним чином: пасероване борошно розводимо бульйоном, додаємо трохи давленой брусниці і ложку сметани, тушкуємо до загустіння і подаємо в соуснику.
Це традиційний мисливський рецепт, який володіє особливою пікантністю за рахунок використання справжніх лісових грибів.
Інгредієнти:
оленіна - 2 кг;
цибуля ріпчаста - 3 шт.;
каперси - 50 г;
жир - 100 р;
масло вершкове - 60 г;
біле вино - 1 ст.;
білі гриби сушені - 100 г;
вода - 2 ст.
Приготування
Оленину відбиваємо, щоб розм'якшити, шпигуємо половиною жиру або сала і обсмажуємо в суміші вершкового масла і жиру з додаванням крупно нарізаної цибулі і каперсів. Коли цибуля стане прозорою, до оленину необхідно додати гриби і вино, посолити, поперчити і тушкувати близько півтори години до м'якості.
Подавати тушковану оленину слід з овочами і журавлинним соусом.
Щоб зробити страви з оленини більш поживними, їх тушкують в доповненні з більш калорійними супутниками на зразок картоплі.
Інгредієнти:
оленіна - 1 кг;
борошно - 1/4 ст.;
масло вершкове - 100 г;
томати у власному соку - 1 банка;
картопля - 4 шт.;
морква - 4 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
яловичий бульйон - 500 мл;
часник - 3 зубчики;
паприка - 1 ст. ложка;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Перед тим, як тушкувати оленину її необхідно помити і нарізати порційними шматками. Потім м'ясо за бажанням маринуємо в декількох келихах червоного вина.
У товстостінній посуді обсмажуємо великі кільця цибулі, моркву і кубики картоплі, коли овочі стануть м'якими, додаємо оленину, часник і спеції і смажимо до тих пір, поки м'ясо не схопиться золотистою скоринкою. Як тільки це відбудеться - підсипаємо до м'ясній основі борошно, пасеруємо її і заливаємо бульйоном. Наступними до майбутнього страви відправляються нарізані томати без шкірки і подрібнений часник.
Страва тушкується на слабкому вогні близько 3 годин, проте зазвичай час готування може розтягнутися і до 5 годин, так що якщо у вас знайдеться кілька годин для такого довгого в приготуванні страви, то не пропустіть шанс покуштувати самої ніжне рагу з оленини за цим рецептом.
Тушкована оленина з картоплею подається з келихом червоного вина. Приємного апетиту!
Як гасити оленину - знати потрібно, адже м'ясо, при всіх своїх перевагах, має досить специфічний запах і невелику сухуватість, тому бувалі мисливці зазвичай вимочують м'ясо дичини у вині або оцті, а потім готують з використанням тваринних або рослинних жирів.
Рагу з оленини
Класичне приготування тушкованою оленини - це рагу. Взагалі рагу з дичини здавна славилося своїм смаком і якщо вам випала можливість скуштувати настільки делікатесне в наш час страва - не пропустіть її.
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
М'ясо гарненько миємо та очищаємо від плівок, при бажанні замочуємо, нарізаємо невеликими шматками, приправляємо і обсмажуємо на вершковому маслі до тих пір, поки воно не схопиться. Потім можна заливати майбутнє рагу сметаною і тушкувати під кришкою 30-45 хвилин, в залежності від жорсткості самого м'яса. Коли оленина в сметані буде готова, її поміщають на блюдо і подають разом з соусом, який готується наступним чином: пасероване борошно розводимо бульйоном, додаємо трохи давленой брусниці і ложку сметани, тушкуємо до загустіння і подаємо в соуснику.
Рецепт тушкованою оленини з грибами
Це традиційний мисливський рецепт, який володіє особливою пікантністю за рахунок використання справжніх лісових грибів.
Інгредієнти:
Приготування
Оленину відбиваємо, щоб розм'якшити, шпигуємо половиною жиру або сала і обсмажуємо в суміші вершкового масла і жиру з додаванням крупно нарізаної цибулі і каперсів. Коли цибуля стане прозорою, до оленину необхідно додати гриби і вино, посолити, поперчити і тушкувати близько півтори години до м'якості.
Подавати тушковану оленину слід з овочами і журавлинним соусом.
Тушкована оленина з картоплею
Щоб зробити страви з оленини більш поживними, їх тушкують в доповненні з більш калорійними супутниками на зразок картоплі.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як тушкувати оленину її необхідно помити і нарізати порційними шматками. Потім м'ясо за бажанням маринуємо в декількох келихах червоного вина.
У товстостінній посуді обсмажуємо великі кільця цибулі, моркву і кубики картоплі, коли овочі стануть м'якими, додаємо оленину, часник і спеції і смажимо до тих пір, поки м'ясо не схопиться золотистою скоринкою. Як тільки це відбудеться - підсипаємо до м'ясній основі борошно, пасеруємо її і заливаємо бульйоном. Наступними до майбутнього страви відправляються нарізані томати без шкірки і подрібнений часник.
Страва тушкується на слабкому вогні близько 3 годин, проте зазвичай час готування може розтягнутися і до 5 годин, так що якщо у вас знайдеться кілька годин для такого довгого в приготуванні страви, то не пропустіть шанс покуштувати самої ніжне рагу з оленини за цим рецептом.
Тушкована оленина з картоплею подається з келихом червоного вина. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Оленіна, запечена в духовці
Рецептів страв з оленини досить багато. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати дуже смачну страву з цього м'яса в духовці, використовуючи фольгу,
Котлети з оленини
Котлети з оленини - пікантне і незвичайне блюдо, яке дуже легко приготувати за наявності такого виду м'яса. Хочете здивувати всіх своїм смаком і
Як приготувати оленину?
Якщо якимось чином до вас на кухню потрапив шматочок свіжої оленини, то варто приготувати з нього що-небудь таке. Якраз про таких стравах ми сьогодні
Ковбаса з оленини
Сучасна ковбаса - не саме корисне блюдо, тому багато господинь намагаються знайти їй смачну і невредную заміну. Такою є ковбаса або суджук їх
В'ялена оленина
У всьому світі оленина вважається делікатесом, а тому у відкритому продажі цього м'яса не знайдеш. Але якщо раптом вам пощастило його придбати, то
Тушонка з оленини
Ніжна тушонка - чудово підходить для створення страв на швидку руку. І сьогодні ми поговоримо про те, як можна зробити тушонку з оленини в домашніх